autor:

Adriana Rosu

» » , , Fripturi, Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Friptura de vita cu sos rosu

Autor: Adriana Rosu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adriana Rosu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 iunie 2010

Ingrediente
5-6 bucati de snitel de vitel, 4 linguri de bulion, 2 lingurite de ulei, 1 lingurita de zahar, 1 paharel de vin alb, delikat, cimbru, piper, sare

Dificultate: Medie Timp: 3h 20 min

10 voturi

Mod de preparare

M-am hotarat sa postez aceasta reteta, dupa ce am cautat, in zadar, una care sa semene cu ce am dorit eu sa fac. Am pus mana pe tel. si am sunat-o pe mama. Am rugat-o sa-mi spuna cum facea ea friptura "aia buna" pe care o mancam cu piure de cartofi. Apoi m-am pus pe treaba:
- am spalat un pic snitelele, le-a batut usor si le-am condimentat cu cimbru, delikat, sare si piper dupa gust.
- am pus bucatile de carne impreuna cu doua lingurite de ulei si vinul alb, la fiert, intr-o cratita mai adanca. Am lasat carnea pe foc, cam 3 ore.(cred ca am nimerit un "vitelus"cam batran :)) )
Cu 10 minute inainte sa opresc focul, am luat un castronel, am pus lingurile de bulion, lingurita de zahar, un praf de sare si doua polonice de zeama de la carnea fiarta.
Amestecam bine si gustam un pic sa ne asiguram ca este perfect, apoi turnam continutul peste carne si mai lasam pe foc 5-10 minute.
Este indicat sa o serviti cu piure de cartofi. E o nebunie! Pofta buna!
Din pacate insa, a fost "devorata"mult prea repede si nu am apucat sa o pozez asa cum as fi dorit!
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vita cu sos rosu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Involtini di pollo a la romana

Involtini di pollo a la romana

Se taie pieptul de pui in doua bucati, se elimina oasele si pielita. Fiecare bucata de piept se bate

2 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu sos de lamaie si garnitura de orez cu sofran

Pui cu sos de lamaie si garnitura de orez cu sofran

Pieptul de pui se taie fasiute subtiri si se trece prin nuca sau alune sau seminte de dovleac tocate

3 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Adriana Rosu

    Adriana Rosu (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

    Multumesc frumos! Bine v-am gasit! Sper sa va placa! Este o "nebunie"intr-adevar!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

    Imi place tare mult aceasta fripturica...tot cam la fel o prepar si eu... Te mai asteptam cu retete la fel de gustoase...Pupici...

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

    O mancarica tare gustoasa!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

      In primul rand; Bun venit ! in randul gustosilor, in minunata si marea noastra familie. Ne bucuram ca ni te-ai alaturat. Reteta ta este grozava ! cred ca e o nebunie la gust. Am s-o incerc cu siguranta. Felicitari *****

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

      O friptura tare buna.

    • Fara foto

      Adriana B , 29 iunie 2010

      Exact la fel face si mama friptura de vitel cu sos. Tot de la ea o stiu si eu. E delicioasa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h 20 min

10 voturi

Ingrediente

  • 5-6 bucati de snitel de vitel
  • 4 linguri de bulion
  • 2 lingurite de ulei
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 paharel de vin alb
  • delikat
  • cimbru
  • piper
  • sare

Raporteaza reteta

Adriana Rosu (Chef de cuisine)

Multumesc frumos! Bine v-am gasit! Sper sa va placa! Este o "nebunie"intr-adevar!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Pui prajit by Jamie Oliver