autor:

Adriana Rosu

» » , , Fripturi, Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Friptura de vita cu sos rosu

Autor: Adriana Rosu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adriana Rosu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 iunie 2010

Ingrediente
5-6 bucati de snitel de vitel, 4 linguri de bulion, 2 lingurite de ulei, 1 lingurita de zahar, 1 paharel de vin alb, delikat, cimbru, piper, sare

Dificultate: Medie Timp: 3h 20 min

10 voturi

Mod de preparare

M-am hotarat sa postez aceasta reteta, dupa ce am cautat, in zadar, una care sa semene cu ce am dorit eu sa fac. Am pus mana pe tel. si am sunat-o pe mama. Am rugat-o sa-mi spuna cum facea ea friptura "aia buna" pe care o mancam cu piure de cartofi. Apoi m-am pus pe treaba:
- am spalat un pic snitelele, le-a batut usor si le-am condimentat cu cimbru, delikat, sare si piper dupa gust.
- am pus bucatile de carne impreuna cu doua lingurite de ulei si vinul alb, la fiert, intr-o cratita mai adanca. Am lasat carnea pe foc, cam 3 ore.(cred ca am nimerit un "vitelus"cam batran :)) )
Cu 10 minute inainte sa opresc focul, am luat un castronel, am pus lingurile de bulion, lingurita de zahar, un praf de sare si doua polonice de zeama de la carnea fiarta.
Amestecam bine si gustam un pic sa ne asiguram ca este perfect, apoi turnam continutul peste carne si mai lasam pe foc 5-10 minute.
Este indicat sa o serviti cu piure de cartofi. E o nebunie! Pofta buna!
Din pacate insa, a fost "devorata"mult prea repede si nu am apucat sa o pozez asa cum as fi dorit!
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vita cu sos rosu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii

  • secara mioara , 23 martie 2019

    un deliciu cu piure

  • Adriana Rosu

    Adriana Rosu (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

    Multumesc frumos! Bine v-am gasit! Sper sa va placa! Este o "nebunie"intr-adevar!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

    Imi place tare mult aceasta fripturica...tot cam la fel o prepar si eu... Te mai asteptam cu retete la fel de gustoase...Pupici...

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

      O mancarica tare gustoasa!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

      In primul rand; Bun venit ! in randul gustosilor, in minunata si marea noastra familie. Ne bucuram ca ni te-ai alaturat. Reteta ta este grozava ! cred ca e o nebunie la gust. Am s-o incerc cu siguranta. Felicitari *****

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

      O friptura tare buna.

    • Adriana B , 29 iunie 2010

      Exact la fel face si mama friptura de vitel cu sos. Tot de la ea o stiu si eu. E delicioasa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h 20 min

10 voturi

Ingrediente

  • 5-6 bucati de snitel de vitel
  • 4 linguri de bulion
  • 2 lingurite de ulei
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 paharel de vin alb
  • delikat
  • cimbru
  • piper
  • sare

Raporteaza reteta

secara mioara

un deliciu cu piure

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Arme sfaramate