autor:

Vekas

» » Mancaruri cu carne

FRIPTURA DE VITA IN VIN SI USTUROI

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 01 februarie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 01 februarie 2009

Ingrediente
(pentru 7 portii):, 1 l. vin rosu sec,, 200ml.pasta de rosii,, 2 linguri patrunjel verde tocat,, 1 lingurita oregano proaspat(se poate folosi si uscat),, 2 frunze de dafin,, 4 linguri boia de ardei,, 1 1/2 lingurite bucatele de ardei rosu iute sau dupa gust,, 2 lingurite sare,, 1,5kg.carne de vita pentru friptura, taiata in 3 parti egale,, 10 carnati picanti ,taiati in 6 bucati,, 10 catei de usturoi, zdrobiti,, 3 cepe mari ,taiate,, 1 l.apa, , 8 cartofi de marime medie, curatati si taiati cubulete,, 8 morcovi ,curatati si taiati in lungime

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

1.Intr-un vas se amesteca jumatate din cantitatea de vin cu pasta de tomate pana se face o pasta omogena .Se adauga condimentele si sarea.
2.Carnea de vita ci bucatile de carnati se pun intr-un vas termorezistent.Ceapa si usturoiul se aseaza in jurul carnii.Se toarna amestecul de vin si pasta de tomate.Se mai adauga restul de vin si apa.
3.Se acopera vasul si se lasa la marinat, in frigider, peste noapte si chiar 48 de ore.
4.Se preincalzeste cuptorul.vasul ,scos din frigider, se pune pe gratarulcel mai de jos ,se acopera si se lasa 2 ore.Carnea trebuie stropita din cand in cand cu sos pentru a nu se usca.Sosul trebuie sa scada si sa se ingroase.Daca este prea gros, se mai adauga apa.
5.Se scot bucatile de carnati din vas, se acopera cu folie de aluminiu si se pastreaza la cald.
6.Se micsoreaza focul la cuptor.In vasul in care este carnea se adauga cartofii si morcovii si se mai lasa inca Se indeparteaza capacul si se mai lasa la cuptor inca 30 minute pana cand carnea este patrunsa si cartofii s-au inmuiat.30 de minute.
7.Carnea se pune pe mijlocul unui platou.Legumele si feliile de carnati se aseaza imprejurul carnii.O parte din sos se toarna deasupra, iar restul se pune intr-o sosiera si se serveste separat.Preparatul se insoteste de un vin rosu sec.
Daca ti-a placut reteta noastra "FRIPTURA DE VITA IN VIN SI USTUROI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Chiftelute marinate

Chiftelute marinate

Carnea se trece impreuna cu ceapa prin masina de tocat.Se rade cartoful ,se stoarce si se adauga

26 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Gratin de penne cu sos

Gratin de penne cu sos

Intr-o cratita,se prajesc,putin dovleceii;apoi se scot si se pun de-o parte.In acelasi ulei,se prajeste

10 voturi    17 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • (pentru 7 portii):
  • 1 l. vin rosu sec,
  • 200ml.pasta de rosii,
  • 2 linguri patrunjel verde tocat,
  • 1 lingurita oregano proaspat(se poate folosi si uscat),
  • 2 frunze de dafin,
  • 4 linguri boia de ardei,
  • 1 1/2 lingurite bucatele de ardei rosu iute sau dupa gust,
  • 2 lingurite sare,
  • 1,5kg.carne de vita pentru friptura
  • taiata in 3 parti egale,
  • 10 carnati picanti ,taiati in 6 bucati,
  • 10 catei de usturoi
  • zdrobiti,
  • 3 cepe mari ,taiate,
  • 1 l.apa
  • 8 cartofi de marime medie
  • curatati si taiati cubulete,
  • 8 morcovi ,curatati si taiati in lungime

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Frigarui de porc cu legume