autor:

Vekas

» » Mancaruri cu carne

FRIPTURA DE VITA IN VIN SI USTUROI

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 01 februarie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 01 februarie 2009

Ingrediente
(pentru 7 portii):, 1 l. vin rosu sec,, 200ml.pasta de rosii,, 2 linguri patrunjel verde tocat,, 1 lingurita oregano proaspat(se poate folosi si uscat),, 2 frunze de dafin,, 4 linguri boia de ardei,, 1 1/2 lingurite bucatele de ardei rosu iute sau dupa gust,, 2 lingurite sare,, 1,5kg.carne de vita pentru friptura, taiata in 3 parti egale,, 10 carnati picanti ,taiati in 6 bucati,, 10 catei de usturoi, zdrobiti,, 3 cepe mari ,taiate,, 1 l.apa, , 8 cartofi de marime medie, curatati si taiati cubulete,, 8 morcovi ,curatati si taiati in lungime

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

1.Intr-un vas se amesteca jumatate din cantitatea de vin cu pasta de tomate pana se face o pasta omogena .Se adauga condimentele si sarea.
2.Carnea de vita ci bucatile de carnati se pun intr-un vas termorezistent.Ceapa si usturoiul se aseaza in jurul carnii.Se toarna amestecul de vin si pasta de tomate.Se mai adauga restul de vin si apa.
3.Se acopera vasul si se lasa la marinat, in frigider, peste noapte si chiar 48 de ore.
4.Se preincalzeste cuptorul.vasul ,scos din frigider, se pune pe gratarulcel mai de jos ,se acopera si se lasa 2 ore.Carnea trebuie stropita din cand in cand cu sos pentru a nu se usca.Sosul trebuie sa scada si sa se ingroase.Daca este prea gros, se mai adauga apa.
5.Se scot bucatile de carnati din vas, se acopera cu folie de aluminiu si se pastreaza la cald.
6.Se micsoreaza focul la cuptor.In vasul in care este carnea se adauga cartofii si morcovii si se mai lasa inca Se indeparteaza capacul si se mai lasa la cuptor inca 30 minute pana cand carnea este patrunsa si cartofii s-au inmuiat.30 de minute.
7.Carnea se pune pe mijlocul unui platou.Legumele si feliile de carnati se aseaza imprejurul carnii.O parte din sos se toarna deasupra, iar restul se pune intr-o sosiera si se serveste separat.Preparatul se insoteste de un vin rosu sec.
Daca ti-a placut reteta noastra "FRIPTURA DE VITA IN VIN SI USTUROI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mazare in vin si bacon cu oua romanesti

Mazare in vin si bacon cu oua romanesti

Se toaca ceapa si usturoiul marunt si se pune la calit in ulei la foc mediu.Se adauga baconul si

6 voturi    8 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Iepure umplut

Iepure umplut

Carnea de iepure este foarte sanatoasa, nu contine colesterol si este deosebit de gustoasa. Iepurele

3 voturi    0 comentarii
10h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • (pentru 7 portii):
  • 1 l. vin rosu sec,
  • 200ml.pasta de rosii,
  • 2 linguri patrunjel verde tocat,
  • 1 lingurita oregano proaspat(se poate folosi si uscat),
  • 2 frunze de dafin,
  • 4 linguri boia de ardei,
  • 1 1/2 lingurite bucatele de ardei rosu iute sau dupa gust,
  • 2 lingurite sare,
  • 1,5kg.carne de vita pentru friptura
  • taiata in 3 parti egale,
  • 10 carnati picanti ,taiati in 6 bucati,
  • 10 catei de usturoi
  • zdrobiti,
  • 3 cepe mari ,taiate,
  • 1 l.apa
  • 8 cartofi de marime medie
  • curatati si taiati cubulete,
  • 8 morcovi ,curatati si taiati in lungime

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Kebab turcesc cu legume coapte Kebab turcesc cu legume coapte

Se amesteca carnea tocata cu boiaua afumata, fulgii de chili, sarea, piperul proaspat macinat si patrunjelul tocat marunt. Se pune

2 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana

Rulourile: Spalam muschiuletul de porc, il stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem muschiuletul in bucati de 8-10 cm. Intr-un

1 vot    2 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne
Pui la cuptor