1.Intr-un vas se amesteca jumatate din cantitatea de vin cu pasta de tomate pana se face o pasta omogena .Se adauga condimentele si sarea.
2.Carnea de vita ci bucatile de carnati se pun intr-un vas termorezistent.Ceapa si usturoiul se aseaza in jurul carnii.Se toarna amestecul de vin si pasta de tomate.Se mai adauga restul de vin si apa.
3.Se acopera vasul si se lasa la marinat, in frigider, peste noapte si chiar 48 de ore.
4.Se preincalzeste cuptorul.vasul ,scos din frigider, se pune pe gratarulcel mai de jos ,se acopera si se lasa 2 ore.Carnea trebuie stropita din cand in cand cu sos pentru a nu se usca.Sosul trebuie sa scada si sa se ingroase.Daca este prea gros, se mai adauga apa.
5.Se scot bucatile de carnati din vas, se acopera cu folie de aluminiu si se pastreaza la cald.
6.Se micsoreaza focul la cuptor.In vasul in care este carnea se adauga cartofii si morcovii si se mai lasa inca Se indeparteaza capacul si se mai lasa la cuptor inca 30 minute pana cand carnea este patrunsa si cartofii s-au inmuiat.30 de minute.
7.Carnea se pune pe mijlocul unui platou.Legumele si feliile de carnati se aseaza imprejurul carnii.O parte din sos se toarna deasupra, iar restul se pune intr-o sosiera si se serveste separat.Preparatul se insoteste de un vin rosu sec.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii