autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Friptura de vita la tava

Autor: Florentina Ramona Stoian (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florentina Ramona Stoian (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 mai 2008

Ingrediente
1/2 kg. muschi de vita, 4 cepe mari, 3 cutii ciuperci, o legatura patrunjel, 1 pachet unt, 6 linguri ulei de masline, sare, piper, condimente, 150 gr. bulion de rosii

Dificultate: Medie Timp: 1h 50 min

3 voturi

Mod de preparare

Se pune la fiert bucata de carne, cu sare, piper, o foaie de dafin, citeva boabe de piper si de enibahar. Se fierbe pentru aproximativ 45 de minute (astfel incit sa nu se fiarba complet).

Intr-o tigaie se caleste ceapa taiata solzisori, iar cind ceapa s-a patruns bine si a inceput sa se inmoaie, se pun ciupercile. Se toarna deasupra un polonic de zeama de carne. Se lasa sa se patrunda si ciupercile, apoi se incorporeaza bulionul, adaugind inca 1-2 polonice de zeama de carne daca este necesar. Se pune sare, piper si alte condimete (busuioc, oregano). Se scoate carnea si se taie felii de un deget grosime. Se asaza feliile de carne intr-o tava unsa cu unt, peste care se toarna 2-3 polonice de zeama. Se pune pe fiecare feliuta de carne cite un cubulet mic de unt si se baga la cuptorul bine incins, aprox. 10 min.

Se scoate din cuptor dupa 10 minute si se pune deasupra amestecul de legume, peste care se presara patrunjel proaspat tocat. Se acopera tava cu o folie de aluminiu si se da la cuptor, la foc potrivit, 50 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vita la tava" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Orez cu sunca si telemea la tigaie

Orez cu sunca si telemea la tigaie

Reteta pot sa o incadrez in randul retetelor de criza, sau in randul celor care care il asculta pe

12 voturi    14 comentarii
15 min
Mancaruri cu carne
sarmale in foi de vita

sarmale in foi de vita

se spala frunzele se oparesc.carnea se toaca se adauga sare,cimbru,piper,ceapa tocata,orez,oul batut. se

3 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    alinutza (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

    a ieshit foarte buna!

Dificultate

Medie

Timp

1h 50 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg. muschi de vita
  • 4 cepe mari
  • 3 cutii ciuperci
  • o legatura patrunjel
  • 1 pachet unt
  • 6 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • condimente
  • 150 gr. bulion de rosii

Raporteaza reteta

Retete
de Florentina Ramona Stoian
Spaghetti al pomodoro

Spaghetti al pomodoro

Spaghetele se fireb in apa clocotita cu putina sare 7-8 minute, se scurg bine de apa, se stropesc

11 voturi    8 comentarii
25 min
Paste si pizza
piftie din carne de porc

piftie din carne de porc

Se spala si se rad bine cu cutitul picioarele sau capul de porc (daca au par, se pirlesc la flacara).

36 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu carne
icre crap

icre crap

Se fierbe grisul cu apa, astfel incat sa ramana ingrosat. Separat se mixeaza icrele cu ulei, pana

6 voturi    4 comentarii
25 min
Aperitive cu oua
Fara foto

alinutza (Chef de cuisine)

a ieshit foarte buna!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Gulas de strut