autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Friptura de vita la tava

Autor: Florentina Ramona Stoian (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florentina Ramona Stoian (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 mai 2008

Ingrediente
1/2 kg. muschi de vita, 4 cepe mari, 3 cutii ciuperci, o legatura patrunjel, 1 pachet unt, 6 linguri ulei de masline, sare, piper, condimente, 150 gr. bulion de rosii

Dificultate: Medie Timp: 1h 50 min

3 voturi

Mod de preparare

Se pune la fiert bucata de carne, cu sare, piper, o foaie de dafin, citeva boabe de piper si de enibahar. Se fierbe pentru aproximativ 45 de minute (astfel incit sa nu se fiarba complet).

Intr-o tigaie se caleste ceapa taiata solzisori, iar cind ceapa s-a patruns bine si a inceput sa se inmoaie, se pun ciupercile. Se toarna deasupra un polonic de zeama de carne. Se lasa sa se patrunda si ciupercile, apoi se incorporeaza bulionul, adaugind inca 1-2 polonice de zeama de carne daca este necesar. Se pune sare, piper si alte condimete (busuioc, oregano). Se scoate carnea si se taie felii de un deget grosime. Se asaza feliile de carne intr-o tava unsa cu unt, peste care se toarna 2-3 polonice de zeama. Se pune pe fiecare feliuta de carne cite un cubulet mic de unt si se baga la cuptorul bine incins, aprox. 10 min.

Se scoate din cuptor dupa 10 minute si se pune deasupra amestecul de legume, peste care se presara patrunjel proaspat tocat. Se acopera tava cu o folie de aluminiu si se da la cuptor, la foc potrivit, 50 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vita la tava" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Placinta cu carne

Placinta cu carne

Lasam aluatul sa se decongeleze la temperatura camerei. Punem carnea tocata (eu am avut de porc

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Limba cu praz si masline

Limba cu praz si masline

Se pun limbile spalate la fiert impreuna cu condimente: cimbru, piper, boia, 1 cub vegeta si orice

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    alinutza (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

    a ieshit foarte buna!

Dificultate

Medie

Timp

1h 50 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg. muschi de vita
  • 4 cepe mari
  • 3 cutii ciuperci
  • o legatura patrunjel
  • 1 pachet unt
  • 6 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • condimente
  • 150 gr. bulion de rosii

Raporteaza reteta

Retete
de Florentina Ramona Stoian
Spaghetti al pomodoro

Spaghetti al pomodoro

Spaghetele se fireb in apa clocotita cu putina sare 7-8 minute, se scurg bine de apa, se stropesc

11 voturi    8 comentarii
25 min
Paste si pizza
piftie din carne de porc

piftie din carne de porc

Se spala si se rad bine cu cutitul picioarele sau capul de porc (daca au par, se pirlesc la flacara).

36 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu carne
icre crap

icre crap

Se fierbe grisul cu apa, astfel incat sa ramana ingrosat. Separat se mixeaza icrele cu ulei, pana

6 voturi    4 comentarii
25 min
Aperitive cu oua
Fara foto

alinutza (Chef de cuisine)

a ieshit foarte buna!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu miere si bucuioc