autor:

Fara foto

» » Fripturi

Friptura de vita marinata

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 noiembrie 2009

Ingrediente
800 g vrabioara de vita, 500 ml vin rosu, 6 catei usturoi, 3 foi dafin, 1 ceapa mare, 1 telina mica, 1 lingurita piper boabe, 1 lingura zahar, 2 crengute rozmarin, 1 lingura rasa cimbru uscat, 1 lingura sare grunjoasa.

Dificultate: Redusa Timp: 3h 20 min

3 voturi

Mod de preparare

Carnea se curata de pielite, se spala si se taie in felii de circa 2 cm grosime. Se amesteca intr-un vas de ceramica vinul cu usturoiul si ceapa, tocate marunt. Se adauga foile de dafin, telina data pe rozatoare mare, zaharul, sarea , piperul, cimbrul si rozmarinul. Se pun feliile de carne in aceasta marinata, se acopera vasul cu folie de plastic si se lasa la frigider pentru cel putin 3 ore. Se scurg feliile de zeama in care au stat si se trec printr-un praf de Knorr din punga magica, apoi se frig pe un gratar bine incins cate 2-3 minute pe fiecare parte.Se servesc cu diverse garnituri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vita marinata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura de vita marinata la gratar

Friptura de vita marinata la gratar

In primul rand, am macinat bine nucile si alunele de padure, si le-am pus intr-un castron. Peste

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Fripturi
Friptura la tava cu garnitura asortata

Friptura la tava cu garnitura asortata

Carnea se spala se condimenteaza cu sare, piper, cimbru si se pune in tava la cuptor cu ulei si o

9 voturi    2 comentarii
1h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 august 2010

    O bunatate !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2009

    Tare gustoasa...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 24 noiembrie 2009

    Apetisanta.

Dificultate

Redusa

Timp

3h 20 min

3 voturi

Ingrediente

  • 800 g vrabioara de vita
  • 500 ml vin rosu
  • 6 catei usturoi
  • 3 foi dafin
  • 1 ceapa mare
  • 1 telina mica
  • 1 lingurita piper boabe
  • 1 lingura zahar
  • 2 crengute rozmarin
  • 1 lingura rasa cimbru uscat
  • 1 lingura sare grunjoasa.

Raporteaza reteta

Retete
de antoanela
MUCENICI DOBROGENI

MUCENICI DOBROGENI

In seara de 8 martie, se face aluatul din care se modeleaza mucenicii. Se fac snururi lungi si subtiri

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Muschiulet de vitel in marinata cu mustar