autor:

Fara foto

» » , Fripturi, Retete de Craciun

Friptura de vita marinata la gratar

Autor: retetesanatoase (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: retetesanatoase (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 iulie 2010

Ingrediente
500 grame carne de vita, 3 nuci, 5-6 alune de padure, 3 catei de usturoi, o ceapa mai mica, ardei iute verde, 2 linguri ulei de masline, o lingura de miere, o lingurita zeama lamaie, 100 ml vin rosu, sare, piper, busuioc, nucsoara, patrunjel verde

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

In primul rand, am macinat bine nucile si alunele de padure, si le-am pus intr-un castron. Peste ele am adaugat usturoiul pisat si uleiul, frecand bine pentru a impregna uleiul cu aromele. Am adaugat ceapa tocata marunt, mierea, un pic de ardei iute tocat marunt (daca va plac gusturile picante puteti adauga mai mult), sarea si piperul. Am pus deasemenea busuioc si nucsoara pentru a obtine un gust aromat. Am adaugat si patrunjelul tocat, dupa care am amestecat bine. Peste toate acestea am turnat o lingurita de zeama de lamaie si paharul cu vin rosu.

Retete culinareCarnea am taiat-o in patru bucati, pe care le-am pus intr-un vas. Peste ele am turnat amestecul obtinut, dupa care am acoperit cu folie alimentara. Am lasat carnea la marinat in frigider timp de 4 ore.

Retete culinareDupa ce timpul s-a scurs am scos carnea pe o farfurie ca sa se scurga zeama, dupa care am pus-o la fript pe gratarul pentru aragaz.

Retete culinareCarnea se tine pe gratar timp de 40-45 de minute pentru a se patrunde bine. Dupa ce au trecut 20 de minute am intors bucatile de carne pe cealalta parte pentru a se face uniform si am folosit marinata ramasa pentru a unge bucatile de pe gratar si a le improspata.

Retete culinareFriptura poate fi servita cu diverse garnituri sau simpla. Noi am optat pentru cartofi cu rozmarin la cuptor, a caror reteta o vom publica in curand.

Reteta am publicat-o pe blogul meu http://www.retetesanatoase.com
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vita marinata la gratar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Rapsodie de Primavara

Rapsodie de Primavara

Se ia pieptul de pui din care se vor taia doua bucati rotunde ca in imaginile alaturate, se sareaza

4 voturi    2 comentarii
35 min
Fripturi
Friptura de vita

Friptura de vita

Muschiul de vita se taie felii mari si se aseaza in tava. Se condimenteaza pe o parte si se pune

9 voturi    5 comentarii
3h 10 min
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 05 iulie 2010

    O friptura tare gustoasa!

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 500 grame carne de vita
  • 3 nuci
  • 5-6 alune de padure
  • 3 catei de usturoi
  • o ceapa mai mica
  • ardei iute verde
  • 2 linguri ulei de masline
  • o lingura de miere
  • o lingurita zeama lamaie
  • 100 ml vin rosu
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • nucsoara
  • patrunjel verde

Raporteaza reteta

ALINA BANICA

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

O friptura tare gustoasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Friptura de porc cu cartofi prajiti si salata