autor:

valentina ionita

» » Fripturi

Friptura de vitel cu sos rosu si tarhon

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 iunie 2010

Ingrediente
3 felii de antricot de vitel (600 g), o capatana usturoi, 2 rosii, 250-300 ml suc de rosii, 100ml vin alb, o lingura tarhon tocat marunt, o lingurita otet de mere, 5-6 piper boabe,4-5 boabe de coriandru, 2-3 cuisoare,2 buc foi de dafin, piper macinat,sare dupa gust,un varf de lingurita cu scortisoara,un varf de lingurita zahar sau miere de albine, unt cu tarhon pentru uns feliile de carne (gasiti reteta postata atat pe site cat si pe blog), 2-3 linguri ulei de masline

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Carnea se spala,se sterge sau se zvanta bine.Fiecare bucata de carne se infasoara in folie de alimente ,se bate putin pe ambele parti ,se unge bine cu unt cu tarhon pe ambele parti ,dupa care se aseaza pe gratar,grill sau direct in tigaie pentru a se rumeni frumos pe ambele parti. Am primit cadou un set de tigai din titan si sunt extraordinare;folosesc foarte putin ulei,iese un gratar adevarat s.a.m.d,se indeparteaza manerele si pot fi folosite chiar in cuptor,iar timpul de preparare termica al alimentelor este mult mai mic.
Separat se prepara sosul.Rosiile spalate,decojite si maruntite se pun la fiert intr-o craticioara impreuna cu sucul de rosii,vinul,usturoiul pisat ,mierea de albine sau zaharul ,piper,coriandru,foi de dafin, scortisoara, cuisoare,piper macinat,sare dupa gust. In momentul in care sosul a fiert suficient se strecoara pentru a obtine un sos rosu,fin si limpede.
Se va turna inapoi in craticioara ,se adauga 2-3 linguri de ulei de masline,se pun bucatile de carne si se mai lasa pe foc pana este patrunsa carnea .Spre sfarsit se adauga tarhonul tocat si se mai da intr-un clocot.
Este o mancare speciala,are un gust minunat si o aroma deosebita .
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vitel cu sos rosu si tarhon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Pui pe cutie de bere

Pui pe cutie de bere

Intr-un vas se amesteca mirodeniile, usturoiul, zeama de lamiie si portocala (sau mandarina), sarea,

4 voturi    9 comentarii
40 min
Fripturi
pulpa de iedut cu cartoi la cuptor

pulpa de iedut cu cartoi la cuptor

Spalam bine pulpa de iedut si o taiem. Curatam , spalam si taiem cartofii. Punem in tava de la aragaz

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 iulie 2011

    Nu am vrut sa-ti fac pofta!!!!!!!

  • tatiana

    tatiana (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

    Ne e pofta.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

    Multumesc...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

      O bunatate.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 iunie 2010

      Va multumesc fetelor...

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 22 iunie 2010

      Delicios, si ce arome!!!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 22 iunie 2010

      O mancare foarte gustoasa!

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 22 iunie 2010

      yam yam ce bine arata ,deja imi este pofta

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • 3 felii de antricot de vitel (600 g)
  • o capatana usturoi
  • 2 rosii
  • 250-300 ml suc de rosii
  • 100ml vin alb
  • o lingura tarhon tocat marunt
  • o lingurita otet de mere
  • 5-6 piper boabe,4-5 boabe de coriandru
  • 2-3 cuisoare,2 buc foi de dafin
  • piper macinat,sare dupa gust,un varf de lingurita cu scortisoara,un varf de lingurita zahar sau miere de albine
  • unt cu tarhon pentru uns feliile de carne (gasiti reteta postata atat pe site cat si pe blog)
  • 2-3 linguri ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Nu am vrut sa-ti fac pofta!!!!!!!

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Pulpe de pui cu gutuie