autor:

Fara foto

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Friptura de vitel inabusita

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 kg carne de vitel (pulpa sau spata), , 4 cepe, , 600 g morcovi, , 2 tulpini de telina, , 2 catei de usturoi, , 3 foi de dafin, , 1 crenguta de rozmarin, , 20 g unt, , 200 ml vin alb sec, , 3 linguri ulei, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

18 voturi

Mod de preparare

Curatati toate cepele si tocati 2 din 4. Curatati usturoiul, presati-l si taiati rondele fine tulpinile de telina curatate si spalate.
Puneti sa se incinga - intr-un tuci - uleiul si untul si prajiti carnea - intreaga - pana ce se rumeneste pe ambele parti. (Nu o intepati, ca sa nu-si piarda sucul.)
Scoateti carnea pe o farfurie si puneti in locul ei ceapa, telina si usturoiul. Adaugati 2 linguri cu apa calda si razuiti fundul cratitei pentru a degaja sosul caramelizat. Lasati legumele sa fiarba incet, la foc mic, pana ce ceapa devine transparenta.
Puneti carnea inapoi in cratita, adaugati foile de dafin, rozmarinul si vinul alb, sarati, piperati si lasati-o sa fiarba - cu capac - inca o ora si un sfert. Adaugati celelalte 2 cepe intregi si morcovii taiati cubulete si lasati sa mai fiarba o ora. Inainte de-a o servi, taiati carnea felii si asezati de jur imprejur legumele cu zeama in care au fiert.
Un sfat util: Friptura poate fi preparata cu o zi inainte. Incalzita este si mai gustoasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vitel inabusita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Friptura inabusita din carne de porc si vitel

Friptura inabusita din carne de porc si vitel

Fripturile inabusite nu pierd nimic din savoarea celor prajite sau la cuptor, sunt foarte moi, gustoase

20 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Fripturi
Escalop Zingara

Escalop Zingara

Se portioneaza muschiuletul de porc in felii nu prea subtiri . Se bate carnea cu ciocanul de snitel

18 voturi    7 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

18 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Stufat de vita Stufat de vita

Se taie carnea in cuburi mici (cca 2 cm) si se rumeneste in margarina si cca. 2 linguri de ulei de masline. Adaugam boiaua si chimionul,

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
TOCANITA DE PIPOTE SI INIMI DE PUI
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania