autor:

Daniela_Gherca

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Friptura din carne frageda de porc cu bere la cuptor

Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 martie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 martie 2016

Ingrediente
15 bucati de muschiulet de porc (extras din pulpa din fata a piciorului), condimente: sare, piper, boia dulce/iute, busuioc uscat, usturoi granule, sos de soia, ulei, 1 cana cu bere

Dificultate: Redusa Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

O friptura tare buna, din carne slaba, frageda si satioasa!


Pentru un pranz de duminica sau cu musafiri la masa este numai buna si nu necesita multa munca! :)

Muschiuletii ii spalam bine in apa rece, ii crestam putin din loc in loc, apoi ii transferam intr-un lighean/bol unde ii condimentam dupa gust cu sare, piper, boia, usturoi granule, busuoic si sosul de soia. Amestecam bine cu mana dupa care rasturnam berea. Lasam marinata la frigider cca.1 ora.

Intr-o tava yena cu capac am pus ulei, apoi am asezat muschiuletii de porc si sosul ramas in lighean ( daca considerati ca este putin sos mai puteti pune putina apa).

Bagam tava la cuptor pentru cca. 40 minute cu capac si fara capac pana scade tot sosul din tava, iar carnea s-a rumenit frumos.

Servim cu salata de varza si/sau o garnitura!

Pofta buna!

Tip-uri: Puteti condimenta cu orice condimente doriti;
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura din carne frageda de porc cu bere la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Gratin de cartofi cu bacon si cascaval afumat

Gratin de cartofi cu bacon si cascaval afumat

Punem cartofii la fiert , in coaja, in apa cu sare, pentru aproximativ 20 de minute , pina cand intra

5 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Muschi de vitel cu sos

Muschi de vitel cu sos

Se pune apa la fiert si cand a clocotit se pune muschiul de vitel taiat bucatele mici si se lasa

9 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 20 martie 2016

    Cat de bun trebuie sa fie ! Delicios...

Dificultate

Redusa

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • 15 bucati de muschiulet de porc (extras din pulpa din fata a piciorului)
  • condimente: sare
  • piper
  • boia dulce/iute
  • busuioc uscat
  • usturoi granule
  • sos de soia
  • ulei
  • 1 cana cu bere

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela_Gherca
Toba de pui

Toba de pui

Taiem pulpele si pieptul fasii lungi si subtiri le condimendam cu boia dulce, usturoi granule( se

18 voturi    2 comentarii
1h
Retete de Pasti
Tort la metru cu glazura de lamaie

Tort la metru cu glazura de lamaie

Pentru aluat: Separam ouale, batem albusurile cu praful de sare si zaharul, adaugam treptat cate

9 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Drob de pui

Drob de pui

Am pus la fiert inimile si pipotele in apa rece cu sare, intre timp le-am spumat si cand au fiert

8 voturi    1 comentariu
2h
Retete de Pasti
Sidy

Sidy (Chef de cuisine)

Cat de bun trebuie sa fie ! Delicios...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Musaca de cartofi