autor:

Daniela_Gherca

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Friptura din carne frageda de porc cu bere la cuptor

Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 martie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 martie 2016

Ingrediente
15 bucati de muschiulet de porc (extras din pulpa din fata a piciorului), condimente: sare, piper, boia dulce/iute, busuioc uscat, usturoi granule, sos de soia, ulei, 1 cana cu bere

Dificultate: Redusa Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

O friptura tare buna, din carne slaba, frageda si satioasa!


Pentru un pranz de duminica sau cu musafiri la masa este numai buna si nu necesita multa munca! :)

Muschiuletii ii spalam bine in apa rece, ii crestam putin din loc in loc, apoi ii transferam intr-un lighean/bol unde ii condimentam dupa gust cu sare, piper, boia, usturoi granule, busuoic si sosul de soia. Amestecam bine cu mana dupa care rasturnam berea. Lasam marinata la frigider cca.1 ora.

Intr-o tava yena cu capac am pus ulei, apoi am asezat muschiuletii de porc si sosul ramas in lighean ( daca considerati ca este putin sos mai puteti pune putina apa).

Bagam tava la cuptor pentru cca. 40 minute cu capac si fara capac pana scade tot sosul din tava, iar carnea s-a rumenit frumos.

Servim cu salata de varza si/sau o garnitura!

Pofta buna!

Tip-uri: Puteti condimenta cu orice condimente doriti;
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura din carne frageda de porc cu bere la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 20 martie 2016

    Cat de bun trebuie sa fie ! Delicios...

Dificultate

Redusa

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • 15 bucati de muschiulet de porc (extras din pulpa din fata a piciorului)
  • condimente: sare
  • piper
  • boia dulce/iute
  • busuioc uscat
  • usturoi granule
  • sos de soia
  • ulei
  • 1 cana cu bere

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela_Gherca
Toba de pui

Toba de pui

Taiem pulpele si pieptul fasii lungi si subtiri le condimendam cu boia dulce, usturoi granule( se

21 voturi    3 comentarii
1h
Retete de Pasti
Tort la metru cu glazura de lamaie

Tort la metru cu glazura de lamaie

Pentru aluat: Separam ouale, batem albusurile cu praful de sare si zaharul, adaugam treptat cate

11 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Drob de pui

Drob de pui

Am pus la fiert inimile si pipotele in apa rece cu sare, intre timp le-am spumat si cand au fiert

10 voturi    2 comentarii
2h
Retete de Pasti
Sidy

Sidy (Chef de cuisine)

Cat de bun trebuie sa fie ! Delicios...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Dovlecei si ardei umpluti cu sos de rosii