Friptura din pulpa de porc la cuptor

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
redusa
Friptura din pulpa de porc la cuptor

Ingrediente

  • 1 bucata pulpa de porc cam de 1.5 kg
  • 2 cepe verzi
  • 10 foi de usturoi verde
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 1 cana vin rosu
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingura boia de ardei dulce
  • 1 lingurita rasa cimbru uscat

Mod de preparare

Spalam bucata de pulpa apoi o taiem felii grose cam de un deget.

Ceapa verde o spalam, o taiem rondele, iar cozile de usturoi le spalam si le tocam.

Intr-un bol punem mustarul, pasta de tomate, ceapa, usturoiul verde si le frecam.

Adaugam vinul, boiaua de ardei, cimbrul, sare si piper dupa gust, iar la final usturoiul curatat si taiat feliute.

Le amestecam, punem bucatile de carne, le invartim bine in bait.

Acoperim bolul si dam totul la frigider peste noapte.

A doua zi scoatem bolul din frigider si asezam bucatile de carne intr-o tava.

Peste sosul ramas adaugam o canita apa, invartim si turnam in tava.

Acoperim cu folie alimentara si introducem friptura in cuptor pentru circa o ora si jumatate, la o temperatura potrivita.

Dupa acest timp scoatem folia, lasam sa se rumeneasca carnea si sa scada sosul atat cat dorim.

Cand este gata acoperim friptura sa se patreze frageda daca nu o consumam imediat. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana
Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava
Ciulama de pui cu ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Reteta de ciulama de pui cu ciuperci. Cum se prepara reteta de ciulama de pui cu ciuperci.

Ciulama de pui cu ciuperci