autor:

» » Mancaruri cu carne

Friptura din pulpa de porc la cuptor

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 mai 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 mai 2014

Ingrediente
1 bucata pulpa de porc cam de 1.5 kg, 2 cepe verzi, 10 foi de usturoi verde, 2 catei de usturoi, 1 lingura mustar, 1 lingura pasta de tomate, 1 cana vin rosu, sare, piper, 1/2 lingura boia de ardei dulce, 1 lingurita rasa cimbru uscat

Dificultate: Redusa Timp: 2h 20 min

1 vot

Mod de preparare

Spalam bucata de pulpa apoi o taiem felii grose cam de un deget.
Ceapa verde o spalam, o taiem rondele, iar cozile de usturoi le spalam si le tocam.
Intr-un bol punem mustarul, pasta de tomate, ceapa, usturoiul verde si le frecam.
Adaugam vinul, boiaua de ardei, cimbrul, sare si piper dupa gust, iar la final usturoiul curatat si taiat feliute.
Le amestecam, punem bucatile de carne, le invartim bine in bait.
Acoperim bolul si dam totul la frigider peste noapte.
A doua zi scoatem bolul din frigider si asezam bucatile de carne intr-o tava.
Peste sosul ramas adaugam o canita apa, invartim si turnam in tava.
Acoperim cu folie alimentara si introducem friptura in cuptor pentru circa o ora si jumatate, la o temperatura potrivita.
Dupa acest timp scoatem folia, lasam sa se rumeneasca carnea si sa scada sosul atat cat dorim.
Cand este gata acoperim friptura sa se patreze frageda daca nu o consumam imediat. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura din pulpa de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

2h 20 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 bucata pulpa de porc cam de 1.5 kg
  • 2 cepe verzi
  • 10 foi de usturoi verde
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 1 cana vin rosu
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingura boia de ardei dulce
  • 1 lingurita rasa cimbru uscat

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

6 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

9 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    7 comentarii
45 min
Retete de post
Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de curcan la cuptorul cu halogen