autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Friptura din pulpa de porc la cuptor

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 mai 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 mai 2014

Ingrediente
1 bucata pulpa de porc cam de 1.5 kg, 2 cepe verzi, 10 foi de usturoi verde, 2 catei de usturoi, 1 lingura mustar, 1 lingura pasta de tomate, 1 cana vin rosu, sare, piper, 1/2 lingura boia de ardei dulce, 1 lingurita rasa cimbru uscat

Dificultate: Redusa Timp: 2h 20 min

1 vot

Mod de preparare

Spalam bucata de pulpa apoi o taiem felii grose cam de un deget.
Ceapa verde o spalam, o taiem rondele, iar cozile de usturoi le spalam si le tocam.
Intr-un bol punem mustarul, pasta de tomate, ceapa, usturoiul verde si le frecam.
Adaugam vinul, boiaua de ardei, cimbrul, sare si piper dupa gust, iar la final usturoiul curatat si taiat feliute.
Le amestecam, punem bucatile de carne, le invartim bine in bait.
Acoperim bolul si dam totul la frigider peste noapte.
A doua zi scoatem bolul din frigider si asezam bucatile de carne intr-o tava.
Peste sosul ramas adaugam o canita apa, invartim si turnam in tava.
Acoperim cu folie alimentara si introducem friptura in cuptor pentru circa o ora si jumatate, la o temperatura potrivita.
Dupa acest timp scoatem folia, lasam sa se rumeneasca carnea si sa scada sosul atat cat dorim.
Cand este gata acoperim friptura sa se patreze frageda daca nu o consumam imediat. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura din pulpa de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmale

Sarmale

Se curăţă ceapa, se căleşte puţin, se răceşte. Se spală orezul, se fierbe. Se pune la

7 voturi    8 comentarii
4h
Mancaruri cu carne
Frigarui de pui

Frigarui de pui

Pieptul de pui se taie cubulete, se sareaza si se condimenteaza. Se ung cu ulei si se lasa putin

6 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h 20 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 bucata pulpa de porc cam de 1.5 kg
  • 2 cepe verzi
  • 10 foi de usturoi verde
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 1 cana vin rosu
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingura boia de ardei dulce
  • 1 lingurita rasa cimbru uscat

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Cartofi umpluti la cuptor