Friptura din pulpa de porc la cuptor

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
redusa
Friptura din pulpa de porc la cuptor

Ingrediente

  • 1 bucata pulpa de porc cam de 1.5 kg
  • 2 cepe verzi
  • 10 foi de usturoi verde
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 1 cana vin rosu
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingura boia de ardei dulce
  • 1 lingurita rasa cimbru uscat

Mod de preparare

Spalam bucata de pulpa apoi o taiem felii grose cam de un deget.

Ceapa verde o spalam, o taiem rondele, iar cozile de usturoi le spalam si le tocam.

Intr-un bol punem mustarul, pasta de tomate, ceapa, usturoiul verde si le frecam.

Adaugam vinul, boiaua de ardei, cimbrul, sare si piper dupa gust, iar la final usturoiul curatat si taiat feliute.

Le amestecam, punem bucatile de carne, le invartim bine in bait.

Acoperim bolul si dam totul la frigider peste noapte.

A doua zi scoatem bolul din frigider si asezam bucatile de carne intr-o tava.

Peste sosul ramas adaugam o canita apa, invartim si turnam in tava.

Acoperim cu folie alimentara si introducem friptura in cuptor pentru circa o ora si jumatate, la o temperatura potrivita.

Dupa acest timp scoatem folia, lasam sa se rumeneasca carnea si sa scada sosul atat cat dorim.

Cand este gata acoperim friptura sa se patreze frageda daca nu o consumam imediat. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise