autor:

bubulina

» » Fripturi

Friptura din pulpa dezosata de curcan

Autor: bubulina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: bubulina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 ianuarie 2012

Ingrediente
2 pulpe superioare de curcan, 1 foaie dafin, 5 catei de usturoi(taiati feliute), 1 bucata scortisoara, cartofi, ulei, delikat, putina boia iute, piper, sare

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Pulpele se spala,se condimenteaza cu delikat,boia iute,piper,sare si se aseaza in tava impreuna cu usturoiul taiat,scortisoara si foaia de dafin.
Se stropesc pulpele cu ulei, se pun 2 cani de apa si se introduce tava la cuptor.
Am lasat tava aproape 2 ore la cuptor timp in care am intors pulpele pentru a se fierbe si a se rumeni frumos.
Dupa 2 ore am scos tava si pus cartofii.Pulpele le-am pus deasupra cartofilor intrucat erau facute doar s-au mai rumenit.
Am lasat 20-25 de minute.
O nebunie de arome in special de la batonul de scortisoara.
Am servit alaturi de o portie de gogosari (reteta proprie-fac aceasta reteta de gogosari de mai bine de 20 de ani).
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura din pulpa dezosata de curcan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura de vita

Friptura de vita

Muschiul de vita se taie felii mari si se aseaza in tava. Se condimenteaza pe o parte si se pune

8 voturi    5 comentarii
3h 10 min
Fripturi
Gratar din ceafa de porc cu cartofi

Gratar din ceafa de porc cu cartofi

Bucatile de ceafa se tin de seara pina dimineata intr-un bait facut din vin, sosul de soia,boia,

8 voturi    7 comentarii
30 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

    Da, in special scortisoara...

  • bubulina

    bubulina (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2012

    Am vrut sa va aduc aminte ca se apropie Sf. Valentin.Tava ca tava dar gustul si aromele condimentelor o nebunie.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2012

    Foarte aromata friptura ta!***** Deci ne pregatim de Sf.Valentin????Ha ha ha...

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • 2 pulpe superioare de curcan
  • 1 foaie dafin
  • 5 catei de usturoi(taiati feliute)
  • 1 bucata scortisoara
  • cartofi
  • ulei
  • delikat
  • putina boia iute
  • piper
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de bubulina
Gogosari  in otet

Gogosari in otet

Se curata gogosarii de cotor si seminte,se spala bine si se taie sferturi.Peste gogosari se pun:otetul,zaharul

4 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Conserve si muraturi
Rulada cu crema de vanilie si crema de cacao

Rulada cu crema de vanilie si crema de cacao

Incingem cuptorul la 180 de grade si tapetam o tava de la aragaz cu hartie de copt. Apoi separam

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Tiramisu

Tiramisu

Intr-un bol se amesteca bine galbenusurile de ou cu zaharul pana se deschid la culoare; Se

2 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri

mira (Chef de cuisine)

Da, in special scortisoara...

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Medalion de carne