autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu carne

Friptura inabusita de manzat

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 septembrie 2010

Ingrediente
1,2-1,5 kg rasol feliat de manzat (antricot), 2-3 morcovi, 2 cepe mici, 1 feliuta de telina, 4-5 catei de usturoi, 5 linguri de ulei, 3 linguri ketchup, 2-3 foi de dafin, 1 lingurita cimbru, condimente pentru friptura, cateva fire de telina si patrunjel verde, 1 pahar de vin (sau apa cu o lingurita de zahar si 3 linguri de otet), sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 2h

5 voturi

Mod de preparare

Puneti la prajit in ulei, intr-o cratita, feliile de rasol pana prind crusta pe ambele parti, cam 4-5 minute. Adaugati condimentele si ketchup, foile de dafin, usturoiul necuratat zdrobit cu latul cutitului, cateva frunze de patrunjel si telina si morcovii curatati si taiati felii si bastonase, telina, apoi turnati peste carne 1 cana de apa clocotita. Dati cratita la cuptorul preincalzit, la foc mediu, 45 minute.
Scoateti cratita din cuptor, intoarceti friptura, adaugati vinul, mai condimentati si un praf de sare si piper. Dati din nou la cuptor pentru inca ~45 minute, la foc mic, pana se rumeneste frumos si scade aproape de tot zeama. Din cand in cand stropiti friptura cu lichidul din cratita.
Scoateti pe platou friptura si morcovii, stropiti cu sosul ramas in tava, decorati cu verdeata. Cine doreste poate adauga pe platou si o garnitura de cartofi natur sau orez.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura inabusita de manzat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

1. Se rastoarna carnea tocata intr-un vas si se adauga ceapa uscata si verde tocate marunt, orezul,

13 voturi    10 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Chiftele in sos de vin rosu

Chiftele in sos de vin rosu

Se face un amestec din carnea tocata, carnea pt carnati, ou, patrunjel, condimente pt. carne si

2 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

5 voturi

Ingrediente

  • 1,2-1,5 kg rasol feliat de manzat (antricot)
  • 2-3 morcovi
  • 2 cepe mici
  • 1 feliuta de telina
  • 4-5 catei de usturoi
  • 5 linguri de ulei
  • 3 linguri ketchup
  • 2-3 foi de dafin
  • 1 lingurita cimbru
  • condimente pentru friptura
  • cateva fire de telina si patrunjel verde
  • 1 pahar de vin (sau apa cu o lingurita de zahar si 3 linguri de otet)
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

129 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pui exotic cu ulei de cocos Pui exotic cu ulei de cocos

Se amesteca boiaua dulce afumata cu sarea, turmericul, piperul mozaic proaspat macinat impreuna cu uleiul de cocos. Cu pasta obtinuta

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Fripturi
Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Briose aperitiv, cu carne tocata si cus-cus