autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu carne

Friptura inabusita de manzat

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 septembrie 2010

Ingrediente
1,2-1,5 kg rasol feliat de manzat (antricot), 2-3 morcovi, 2 cepe mici, 1 feliuta de telina, 4-5 catei de usturoi, 5 linguri de ulei, 3 linguri ketchup, 2-3 foi de dafin, 1 lingurita cimbru, condimente pentru friptura, cateva fire de telina si patrunjel verde, 1 pahar de vin (sau apa cu o lingurita de zahar si 3 linguri de otet), sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

Puneti la prajit in ulei, intr-o cratita, feliile de rasol pana prind crusta pe ambele parti, cam 4-5 minute. Adaugati condimentele si ketchup, foile de dafin, usturoiul necuratat zdrobit cu latul cutitului, cateva frunze de patrunjel si telina si morcovii curatati si taiati felii si bastonase, telina, apoi turnati peste carne 1 cana de apa clocotita. Dati cratita la cuptorul preincalzit, la foc mediu, 45 minute.
Scoateti cratita din cuptor, intoarceti friptura, adaugati vinul, mai condimentati si un praf de sare si piper. Dati din nou la cuptor pentru inca ~45 minute, la foc mic, pana se rumeneste frumos si scade aproape de tot zeama. Din cand in cand stropiti friptura cu lichidul din cratita.
Scoateti pe platou friptura si morcovii, stropiti cu sosul ramas in tava, decorati cu verdeata. Cine doreste poate adauga pe platou si o garnitura de cartofi natur sau orez.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura inabusita de manzat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Scaricica afumata in sos de bere neagra

Scaricica afumata in sos de bere neagra

Se face o compozitie din bere neagra, vin, pasta de ardei, miere si condimente, intr-o cratita (cu

2 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Piept de pui cu masline

Piept de pui cu masline

Pieptul de pui se taie cubulete. Curatam ceata si o taiem solzisori Maslinele le feliem. Usturoiul

4 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • 1,2-1,5 kg rasol feliat de manzat (antricot)
  • 2-3 morcovi
  • 2 cepe mici
  • 1 feliuta de telina
  • 4-5 catei de usturoi
  • 5 linguri de ulei
  • 3 linguri ketchup
  • 2-3 foi de dafin
  • 1 lingurita cimbru
  • condimente pentru friptura
  • cateva fire de telina si patrunjel verde
  • 1 pahar de vin (sau apa cu o lingurita de zahar si 3 linguri de otet)
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

125 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Coaste de porc fierte in bere