autor:

Doina  Varga

» » , Retete de Pasti, Mancaruri cu carne

Friptura inabusita de miel cu stafide

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 iulie 2010

Ingrediente
2 pulpe de miel, 100 g stafide brune sau aurii, 3 linguri ketchup, 4 linguri ulei de masline, 1 pahar de vin alb, 1/2 morcov, 3 foi de dafin, 1 lingurita boia, 1 lingurita cimbru, 1 lingurita condimente pentru drob, 1/2 lingurita piper, cateva fire de patrunjel, telina, sare

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Se spala pulpele, se taie in cate 2-3 bucati fiecare, cu tot cu os, se condimenteaza bine si se lasa sa stea cel putin 15 minute (se pot lasa de seara pana dimineata la rece).
Intr-o cratita puneti carnea la prajit in uleiul de masline, dupa 2-3 minute intoarceti bucatile pana devin albicioase pe toate partile, apoi adaugati vinul, morcovul feliat, stafidele, restul de condimente si lasati sa fiarba la foc mic, cu capac o ora.
Verificati din cand in cand sa nu scada prea mult zeama, puteti adauga putina apa fierbinte. Adaugati ketchup, verdeata tocata, dregeti gustul de sare si piper. Cine doreste poate sa puna putin usturoi granulat sau feliute de usturoi.
Dupa inca 10-15 minute este gata. Moale, gustoasa si aromata. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura inabusita de miel cu stafide" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Limba cu praz si masline

Limba cu praz si masline

Se pun limbile spalate la fiert impreuna cu condimente: cimbru, piper, boia, 1 cub vegeta si orice

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Mancare de mazare cu carne de porc

Mancare de mazare cu carne de porc

1.Se curata ceapa si se taie solzisori. 2.Se curata morcovul si se taie cubulete.La fel se taie

2 voturi    8 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 august 2010

    O bunatate !

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

    O friptura tare gustoasa si aromata!

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • 2 pulpe de miel
  • 100 g stafide brune sau aurii
  • 3 linguri ketchup
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 pahar de vin alb
  • 1/2 morcov
  • 3 foi de dafin
  • 1 lingurita boia
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita condimente pentru drob
  • 1/2 lingurita piper
  • cateva fire de patrunjel
  • telina
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

130 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Kebab turcesc cu legume coapte Kebab turcesc cu legume coapte

Se amesteca carnea tocata cu boiaua afumata, fulgii de chili, sarea, piperul proaspat macinat si patrunjelul tocat marunt. Se pune

2 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana

Rulourile: Spalam muschiuletul de porc, il stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem muschiuletul in bucati de 8-10 cm. Intr-un

1 vot    2 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne
Piept de pui cu morcovi