Friptura inabusita de miel cu stafide

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Friptura inabusita de miel cu stafide

Ingrediente

  • 2 pulpe de miel
  • 100 g stafide brune sau aurii
  • 3 linguri ketchup
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 pahar de vin alb
  • 1/2 morcov
  • 3 foi de dafin
  • 1 lingurita boia
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita condimente pentru drob
  • 1/2 lingurita piper
  • cateva fire de patrunjel, telina
  • sare

Mod de preparare

Se spala pulpele, se taie in cate 2-3 bucati fiecare, cu tot cu os, se condimenteaza bine si se lasa sa stea cel putin 15 minute (se pot lasa de seara pana dimineata la rece).

Intr-o cratita puneti carnea la prajit in uleiul de masline, dupa 2-3 minute intoarceti bucatile pana devin albicioase pe toate partile, apoi adaugati vinul, morcovul feliat, stafidele, restul de condimente si lasati sa fiarba la foc mic, cu capac o ora.

Verificati din cand in cand sa nu scada prea mult zeama, puteti adauga putina apa fierbinte. Adaugati ketchup, verdeata tocata, dregeti gustul de sare si piper. Cine doreste poate sa puna putin usturoi granulat sau feliute de usturoi.

Dupa inca 10-15 minute este gata. Moale, gustoasa si aromata. Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise