Friptura picanta cu ardei

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1
  • 2 kg carne de porc pentru snitel(bucata intreaga)
  • 2 ardei iuti din borcan
  • 1-2 ardei iuti rosii (chili)
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri de miere
  • 3 linguri pasta de rosii
  • sare
  • piper alb
  • 750 gr. cartofi mici
  • 3 ardei grasi(rosu
  • galben
  • verde..)
  • un borcan cu porumb intreg (cel de soi mic)
  • 3 linguri ulei de masline.

Mod de preparare

Se spala si se usuca carnea. Cu o sforicica de bucatarie se leaga cei doi ardei iuti proaspeti de carne. Carnea se pune intr-o tava cu ulei si se introduce in cuptorul incins si se prajeste cca. 1 ora 1/2.

Ardeii iuti din borcan se despica in lungime, se curata de seminte si se toaca marunt. Se curata usturoiul si se preseaza. Ardeii si usturoiul se amesteca cu mierea si pasta de rosii.

Friptura se stropeste dupa o ora cu apa sarata si se unge cu pasta rezultata din ardei, usturoi, miere si rosii. Se prajeste asa pana la sfarsit.

Se spala cartofii si se fierb. Apoi lasati sa se raceasca putin si ii curatati de coaja. Se curata ardeii grasi si se taie in bucati. Porumbul din borcan se lasa sa se scurga.

Uleiul de masline se infiebanta intr-o tigaie si legumele preparate se lasa la innabusit ca. 12 minute.

Se scoate friptura, se taie felii si se aranjeaza cu legumele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise