autor:

Anca E. Voicu

» » , , Fripturi, Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Friptura pomana porcului

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 decembrie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 decembrie 2017

Ingrediente
800 g carne de porc, 200 ml ulei, 250 ml vin alb, apă, Mirodenii după gust:, sare, piper negru măcinat, câteva foi de dafin, cimbru mărunţit

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Pentru un prânz în familie, am pregătit carne de porc în stil “pomana porcului” cu mămăliguţă şi gogoşari cu varză roşie şi conopidă.





Mod de preparare:

Se porţionează carnea de porc în bucăţele potrivite şi se rumeneşte într-o cratiţă încăpătoare cu ulei încins.

Când începe să se rumenească, se adaugă mirodeniile şi se stinge cu vinul. Se întoarce carnea pe toate părţile ca să se pătrundă bine şi se pune capacul. Carnea nu trebuie să fiarbă, ci să se înăbuşe. Când sfârâie, se mai pune câte un pic de apă, şi tot aşa până este bine făcută.



Dacă aveţi untură, aceasta se topeşte la început, în loc de ulei şi apoi se rumeneşte carnea în ea. Dar în acest caz, nu se mai pune deloc apă, nici vin!



Când este gata, se ia de pe foc şi se serveşte alături de un pahar cu vin, mămăliguţă caldă şi gogoşari umpluţi cu varză roşie şi conopidă (sau murăturile preferate).



Timp total: aprox 1h

Porţii: 4



Poftă Bună!



Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/12/friptura-pomana-porcului.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura pomana porcului" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Prajitura cu zmeura si rodie

Prajitura cu zmeura si rodie

Blat 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de galbenusuri. 3.

7 voturi    2 comentarii
4h
Retete de Craciun
Migdalate ciocolatoase cu nuca de cocos

Migdalate ciocolatoase cu nuca de cocos

Se amesteca faina de migdale cu pudra de roscove, nuca de cocos deshidratata, laptele de cocos si

0 voturi    0 comentarii
50 min
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ileana , 19 ianuarie 2018

    Foarte buna, este un deliciu, bravo.

  • Fara foto

    Marilena , 08 ianuarie 2018

    Foarte buna si gustoasa, alaturi de gogosarii umpluti cu varza, wauuu, iti lasa gura apa, numai cand le vezi, felicitari pentru acest meniu.

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 800 g carne de porc
  • 200 ml ulei
  • 250 ml vin alb
  • apă
  • Mirodenii după gust:
  • sare
  • piper negru măcinat
  • câteva foi de dafin
  • cimbru mărunţit

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

8 voturi    4 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

2 voturi    2 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse

Ileana

Foarte buna, este un deliciu, bravo.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Placinte cu dulceata de caise si migdale prajite Placinte cu dulceata de caise si migdale prajite

Laptele se incalzeste usor si se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat pana acestea se topesc. Se adauga si drojdia, apoi amestecam.

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aluaturi si Foietaje
Sarmale cu varza dulce in vas de lut Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici, apoi se calesc impreuna cu jumatate din cantitatea de ulei

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Fursecuri fragede cu unt