autor:

Anca E. Voicu

» » , , Fripturi, Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Friptura pomana porcului

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 decembrie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 decembrie 2017

Ingrediente
800 g carne de porc, 200 ml ulei, 250 ml vin alb, apă, Mirodenii după gust:, sare, piper negru măcinat, câteva foi de dafin, cimbru mărunţit

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Pentru un prânz în familie, am pregătit carne de porc în stil “pomana porcului” cu mămăliguţă şi gogoşari cu varză roşie şi conopidă.





Mod de preparare:

Se porţionează carnea de porc în bucăţele potrivite şi se rumeneşte într-o cratiţă încăpătoare cu ulei încins.

Când începe să se rumenească, se adaugă mirodeniile şi se stinge cu vinul. Se întoarce carnea pe toate părţile ca să se pătrundă bine şi se pune capacul. Carnea nu trebuie să fiarbă, ci să se înăbuşe. Când sfârâie, se mai pune câte un pic de apă, şi tot aşa până este bine făcută.



Dacă aveţi untură, aceasta se topeşte la început, în loc de ulei şi apoi se rumeneşte carnea în ea. Dar în acest caz, nu se mai pune deloc apă, nici vin!



Când este gata, se ia de pe foc şi se serveşte alături de un pahar cu vin, mămăliguţă caldă şi gogoşari umpluţi cu varză roşie şi conopidă (sau murăturile preferate).



Timp total: aprox 1h

Porţii: 4



Poftă Bună!



Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/12/friptura-pomana-porcului.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura pomana porcului" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Margarete (macarons fals)

Margarete (macarons fals)

Intr-un bol se mixeaza cele 2 oua intregi cu zaharul vanilinat, apoi zaharul pudra cernut se pune

0 voturi    0 comentarii
24h
Retete de Craciun
Cozonac cu nuca si ciocolata

Cozonac cu nuca si ciocolata

Pentru aluat, punem ingredientele in masina de paine, exact in ordinea enumerata...si setam pt framantat

4 voturi    0 comentarii
3h
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mirela , 30 octombrie 2018

    Foarte bun acest preparat.

  • Fara foto

    Viktor , 18 martie 2018

    Foarte,foarte buna, este minunata.

  • Fara foto

    Marian , 23 februarie 2018

    Foarte buna, mai ales gogosarii de alaturi, delicios, bravo.

    • Fara foto

      Ileana , 19 ianuarie 2018

      Foarte buna, este un deliciu, bravo.

    • Fara foto

      Marilena , 08 ianuarie 2018

      Foarte buna si gustoasa, alaturi de gogosarii umpluti cu varza, wauuu, iti lasa gura apa, numai cand le vezi, felicitari pentru acest meniu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 800 g carne de porc
  • 200 ml ulei
  • 250 ml vin alb
  • apă
  • Mirodenii după gust:
  • sare
  • piper negru măcinat
  • câteva foi de dafin
  • cimbru mărunţit

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

13 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    5 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Mirela

Foarte bun acest preparat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Chec cu scortisoara Chec cu scortisoara

Frecam ouale cu zaharul pana se albeste compozitia. Amestecam faina cu praful de copt, adaugam peste oua si amestecam bine. Topim untul,

0 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Boeuf Bourguignon la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune Boeuf Bourguignon la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Mi-am pregatit toate ingredientele la indemana. Am taiat kaiserul in bucatele mici, carnea in cuburi. Am tocat ceapa si morcovul. Am

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Biscuiti de casa cu cacao