Carnea se opareste, se spala.
Se pune la calit. Daca este grasuta, se pune foarte putin ulei (cat sa unga fundul unei cratite), daca e slaba un pic mai mult (Daca e mult iese gretoasa).
Cand uleiul e fierbinte se aseaza feliile de carne si se dau intr-o unda pe fiecare parte fara a se rumeni.
Se adauga o bucatica de morcov (sau un morcov foarte mic) si un ardei dat prin razatoarea marunta, sa se caleasca un minut cu carnea (coaja ardeiului se arunca) amestecand pentru a nu lipi de cratita.
Apoi se adauga apa, o lingurita de vegeta si se pune capac sa fiarba bine.
Atentie scade repede si trebuie sa ai grija sa mai pui apa pana fierbe bine carnea.
Apa trebuie sa acopere tot timpul carnea.
Dupa ce se firbe carnea se potriveste de sare, se pun 10 boabe de piper, 2-3 catei de usturoi taiati felii subtiri, cateva fire de cimbru. Se pune deasemeni suc de rosii sau rosii in bulion atat cat sa dea un pic de culoare.
Se mai fierbe cu capac 15-30 min avand grija sa fie sos care sa acopere bine carnea.
Se poate servi cu spaghete fierte cu putina vegeta, cu piure sau cu cartofi natur, acoperind cu sos si putin patrunjel verde daca aveti.
Pofta buna!
Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii