Friptura porc cu sos

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr carne de porc
  • 1 morcov mic
  • 1 ardei verde
  • 10 boabe piper
  • 1 lingurita vegeta
  • 2-3 catei usturoi
  • 1 lingurita cimbru
  • 2 linguri bulion/rosii in bulion

Mod de preparare

Carnea se opareste, se spala.

Se pune la calit. Daca este grasuta, se pune foarte putin ulei (cat sa unga fundul unei cratite), daca e slaba un pic mai mult (Daca e mult iese gretoasa).

Cand uleiul e fierbinte se aseaza feliile de carne si se dau intr-o unda pe fiecare parte fara a se rumeni.

Se adauga o bucatica de morcov (sau un morcov foarte mic) si un ardei dat prin razatoarea marunta, sa se caleasca un minut cu carnea (coaja ardeiului se arunca) amestecand pentru a nu lipi de cratita.

Apoi se adauga apa, o lingurita de vegeta si se pune capac sa fiarba bine.

Atentie scade repede si trebuie sa ai grija sa mai pui apa pana fierbe bine carnea.

Apa trebuie sa acopere tot timpul carnea.

Dupa ce se firbe carnea se potriveste de sare, se pun 10 boabe de piper, 2-3 catei de usturoi taiati felii subtiri, cateva fire de cimbru. Se pune deasemeni suc de rosii sau rosii in bulion atat cat sa dea un pic de culoare.

Se mai fierbe cu capac 15-30 min avand grija sa fie sos care sa acopere bine carnea.

Se poate servi cu spaghete fierte cu putina vegeta, cu piure sau cu cartofi natur, acoperind cu sos si putin patrunjel verde daca aveti.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise