autor:

Fara foto

» » Fripturi

Friptura porc cu sos

Autor: Roxana Petre (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Roxana Petre (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 octombrie 2009

Ingrediente
500 gr carne de porc, 1 morcov mic, 1 ardei verde, 10 boabe piper, 1 lingurita vegeta, 2-3 catei usturoi, 1 lingurita cimbru, 2 linguri bulion/rosii in bulion

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

1 vot

Mod de preparare

Carnea se opareste, se spala.
Se pune la calit. Daca este grasuta, se pune foarte putin ulei (cat sa unga fundul unei cratite), daca e slaba un pic mai mult (Daca e mult iese gretoasa).
Cand uleiul e fierbinte se aseaza feliile de carne si se dau intr-o unda pe fiecare parte fara a se rumeni.
Se adauga o bucatica de morcov (sau un morcov foarte mic) si un ardei dat prin razatoarea marunta, sa se caleasca un minut cu carnea (coaja ardeiului se arunca) amestecand pentru a nu lipi de cratita.
Apoi se adauga apa, o lingurita de vegeta si se pune capac sa fiarba bine.
Atentie scade repede si trebuie sa ai grija sa mai pui apa pana fierbe bine carnea.
Apa trebuie sa acopere tot timpul carnea.
Dupa ce se firbe carnea se potriveste de sare, se pun 10 boabe de piper, 2-3 catei de usturoi taiati felii subtiri, cateva fire de cimbru. Se pune deasemeni suc de rosii sau rosii in bulion atat cat sa dea un pic de culoare.
Se mai fierbe cu capac 15-30 min avand grija sa fie sos care sa acopere bine carnea.

Se poate servi cu spaghete fierte cu putina vegeta, cu piure sau cu cartofi natur, acoperind cu sos si putin patrunjel verde daca aveti.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura porc cu sos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura de porc in sos de bere

Friptura de porc in sos de bere

Incingeti uleiul intr-o cratita incapatoare(care sa o puteti da la cuptor),puneti ceapa si usturoiul

3 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Friptura de porc cu cartofi si sos bechamel

Friptura de porc cu cartofi si sos bechamel

Acesta este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa. Fripturile se fac cum doreste fiecare pe gratar

3 voturi    0 comentarii
30 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    elena bucur , 08 iulie 2010

    delicios as putea spune

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

1 vot

Ingrediente

  • 500 gr carne de porc
  • 1 morcov mic
  • 1 ardei verde
  • 10 boabe piper
  • 1 lingurita vegeta
  • 2-3 catei usturoi
  • 1 lingurita cimbru
  • 2 linguri bulion/rosii in bulion

Raporteaza reteta

Fara foto

elena bucur

delicios as putea spune

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Pulpe la tava cu cartofi si ciuperci