Carnea se opareste, se spala.
Se pune la calit. Daca este grasuta, se pune foarte putin ulei (cat sa unga fundul unei cratite), daca e slaba un pic mai mult (Daca e mult iese gretoasa).
Cand uleiul e fierbinte se aseaza feliile de carne si se dau intr-o unda pe fiecare parte fara a se rumeni.
Se adauga o bucatica de morcov (sau un morcov foarte mic) si un ardei dat prin razatoarea marunta, sa se caleasca un minut cu carnea (coaja ardeiului se arunca) amestecand pentru a nu lipi de cratita.
Apoi se adauga apa, o lingurita de vegeta si se pune capac sa fiarba bine.
Atentie scade repede si trebuie sa ai grija sa mai pui apa pana fierbe bine carnea.
Apa trebuie sa acopere tot timpul carnea.
Dupa ce se firbe carnea se potriveste de sare, se pun 10 boabe de piper, 2-3 catei de usturoi taiati felii subtiri, cateva fire de cimbru. Se pune deasemeni suc de rosii sau rosii in bulion atat cat sa dea un pic de culoare.
Se mai fierbe cu capac 15-30 min avand grija sa fie sos care sa acopere bine carnea.
Se poate servi cu spaghete fierte cu putina vegeta, cu piure sau cu cartofi natur, acoperind cu sos si putin patrunjel verde daca aveti.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii