autor:

anca

» » Mancaruri cu carne

Friptura surpriza

Autor: anca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 iunie 2010

Ingrediente
500 g pulpa de porc, 2 bucati escalop vitel, 200 g ciuperci, 2 cepe, piper, sare, cimbru, paprika dulce, 500 ml vin alb sec, 1 rosie, 1 capatana usturoi

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Pulpa de porc se spala bine si se desfasoara cu cutitul ca si cum ar fi o foaie de hartie(nu trebuie sa fie mai groasa de 1 cm),se presara cu sare cimbru,piper,paprika si se da la frigider 15 min
Intre timp se taie ceapa julien(feliute) ,ciupercile la fel si se calesc in 2 linguri ulei in timp de 10 min la foc mediu.Se raceste.
Se scoate pulpa de porc ,deasupra se pun cele 2 escalopuri de vitel si peste ele puneti ceapa cu ciupercile
Zdrobiti usturoiul si l intindeti deasupra
Rulati pulpa ,ca o rulada ,avand grija sa nu iasa compozitia pe alaturi
Legati bine cu ata mai groasa
Puneti intr un platou un pic mai inalt (de preferinta in sticla sau in lut,evitati metalul sau inoxul),varsati vinul , taiati rosia marunt si puneti o in vin de jur imprejurul ruladei de porc
Coaceti la foc mediu(th6 sau 200°) .
Pentru ca friptura sa fiue aratoasa ,nu ezitati sa o stropiti din 30 in 30 min cu vinul din tava
Lasati la cuptor 2 ore,serviti cu piure de cartofi si rondele de ardei rosu
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura surpriza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • mimi

    mimi (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2010

    Cum sa postesti cu asa bunatati !!!!!!! gatesti f bine..

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

    Foarte gustoasa!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

    Tare bine arata fripturica ta...

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

11 voturi

Ingrediente

  • 500 g pulpa de porc
  • 2 bucati escalop vitel
  • 200 g ciuperci
  • 2 cepe
  • piper
  • sare
  • cimbru
  • paprika dulce
  • 500 ml vin alb sec
  • 1 rosie
  • 1 capatana usturoi

Raporteaza reteta

Retete
de anca
Turta cu pui si legume

Turta cu pui si legume

Se coc ardeii, se curata de seminte si de coaja,se taie julien(lamele fine). Se curata ceapa, se

14 voturi    11 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tarta cu ciocolata

Tarta cu ciocolata

Incalziti cuptorul la 220°. Intr-o tava rotunda sau patrata , de marime mijlocie,unsa cu unt ,etalati

10 voturi    2 comentarii
35 min
Dulciuri diverse
Cafea surprinzatoare!

Cafea surprinzatoare!

Fierbeti apa ,cand a clocotit adaugati piperul si sarea. Trageti de pe foc si adaugati cafeaua

20 voturi    9 comentarii
10 min
Cafele si ceaiuri

mimi (Chef de cuisine)

Cum sa postesti cu asa bunatati !!!!!!! gatesti f bine..

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Legume sote cu copane de curcan