Friptura surpriza

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Friptura surpriza

Ingrediente

  • 500 g pulpa de porc
  • 2 bucati escalop vitel
  • 200 g ciuperci
  • 2 cepe
  • piper
  • sare
  • cimbru
  • paprika dulce
  • 500 ml vin alb sec
  • 1 rosie
  • 1 capatana usturoi

Mod de preparare

Pulpa de porc se spala bine si se desfasoara cu cutitul ca si cum ar fi o foaie de hartie(nu trebuie sa fie mai groasa de 1 cm),se presara cu sare cimbru,piper,paprika si se da la frigider 15 min

Intre timp se taie ceapa julien(feliute) ,ciupercile la fel si se calesc in 2 linguri ulei in timp de 10 min la foc mediu.Se raceste.

Se scoate pulpa de porc ,deasupra se pun cele 2 escalopuri de vitel si peste ele puneti ceapa cu ciupercile

Zdrobiti usturoiul si l intindeti deasupra

Rulati pulpa ,ca o rulada ,avand grija sa nu iasa compozitia pe alaturi

Legati bine cu ata mai groasa

Puneti intr un platou un pic mai inalt (de preferinta in sticla sau in lut,evitati metalul sau inoxul),varsati vinul , taiati rosia marunt si puneti o in vin de jur imprejurul ruladei de porc

Coaceti la foc mediu(th6 sau 200°) .

Pentru ca friptura sa fiue aratoasa ,nu ezitati sa o stropiti din 30 in 30 min cu vinul din tava

Lasati la cuptor 2 ore,serviti cu piure de cartofi si rondele de ardei rosu

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise