autor:

Nicoleta Mariana Sandulache

» » Fripturi

Friptura Turnulet,

Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 martie 2009

Ingrediente
½ kg de carne de porc(fara grasime), 200 grame de cartofi sau 1-2 dovlecei, 2 oua, 2-3 linguri de faina, sare, piper, , Dressingul se face din: 1ceapa,, 1 morcov,, 2 linguri dulceata de visine,, 2-3 catei usturoi, 1 lingura sos tomat,, ½ ceasca de apa, , Decor: bucatele de ardei verde si visine din dulceata

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

15 voturi

Mod de preparare

Carnea se taie in 6 rondele aproximativ egale cate 3 pentru fiecare portie, pentru carne se va face o marinata speciala formata din:
- 1 ceapa potrivita
- 4-5 catei de usturoi
- 2 linguri de sos tomat
- cimbru / tarhon
- ½ ceasca de vin rosu.

Carnea se lasa in marinata 2 ore, bucatile de carne se prajesc intr-o tigaie cu ulei, rumenindu-se pe ambele parti, se scot si se pun pe hartie absorbanta.


Avem de ales daca facem chiftelute din cartofi sau felii de dovlecel, daca facem chiftele de cartofi, se iau cartofii se curata si se dau pe razatoarea mica(se stoarc bine), se amesteca cu ou si se adauga faina, sare si piper si se prajesc, se fac sase chiftelute, dupa ce s-au prajit se scot pe hartie absorbanta.

Daca facem feliute de dovlecel, curatam si taiem dovlecelul sase feliute, se sareaza, pipereaza se da prin faina, ou si faina din nou dupa care se prajeste pe ambele parti, la final se scot pe hartie absorbanta pt. a se lua surplusul de ulei.

Separat se pregateste dressingul: Se pune ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, morcovul se rade pe razatoarea mica, se adauga dulceata de visine(2 linguri) si ½ ceasca de apa, se lasa sa fiarba 30-40 minute, dupa care se strecoara. In dressingul respectiv se introduc bucatile de carne si cartofi(dovlecei) si se lasa 15 minute cat sa prinda gustul dressing-ului.

Se scot bucatile de carne si chiftelele de cartofi(dovlecei) si se trece la montarea produsului alternandu-se chiftelutele de cartoful(dovlecelul) si se termina cu carnea, se prind cu betisoare de frigarui, se pune dressingul peste cam 2 linguri pe fiecare turnulet si se mai lasa la cuptor 5 minute. Se serveste cu dressingul respectiv.

www.reteteleluisupernico.blogspot.com


Pofta Buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura Turnulet," nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura de rata cu sos de cirese

Friptura de rata cu sos de cirese

Crestam pulpele si pieptul de rata pe partea cu pielea si le asezonam bine cu piper negru macinat

2 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
MIEL LIBANEZ IN SOS PICANT

MIEL LIBANEZ IN SOS PICANT

Carnea se rumeneste la foc mare pe ambele parti intr-un ceaun cu o lingura de ulei (depinde de cit

2 voturi    4 comentarii
1h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 07 noiembrie 2011

    super tare! eu sunt fanul nr 1 al fripturilor!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 iunie 2009

    Arata foarte apetisant!De retinut.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 31 mai 2009

    Trebuie sa fie nemaipomenit de buna dupa cum arata !!! Pacat ca n-ai intrat cu fripturica la concurs !!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 mai 2009

      Cred ca e delicioasa,ca arata bine...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

1h

15 voturi

Ingrediente

  • ½ kg de carne de porc(fara grasime)
  • 200 grame de cartofi sau 1-2 dovlecei
  • 2 oua
  • 2-3 linguri de faina
  • sare
  • piper
  • Dressingul se face din: 1ceapa,
  • 1 morcov,
  • 2 linguri dulceata de visine,
  • 2-3 catei usturoi
  • 1 lingura sos tomat,
  • ½ ceasca de apa
  • Decor: bucatele de ardei verde si visine din dulceata

Raporteaza reteta

Retete
de Nicoleta Mariana Sandulache
Peste in aluat

Peste in aluat

Pestele se spala si se usuca cu servete absorbante, se da deoparte, se curata, spala si taie cartofi

29 voturi    11 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Smecherul Catel sau Pluto

Smecherul Catel sau Pluto

Pentru copii este o reteta care atrage foarte mult si vor fi incantati sa manance. Seaseaza cele

22 voturi    6 comentarii
5 min
Sandviciuri
Crocodilul buclucas

Crocodilul buclucas

Se taie unn castravete cu aparatul special(pentru ai apare corpul spiralat) se lasa decat capatul

18 voturi    12 comentarii
10 min
Sandviciuri

Marian (Chef de cuisine)

super tare! eu sunt fanul nr 1 al fripturilor!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Pui cu cartofi la cuptor