Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ingrediente
550 gr. dovleac taiat in cubulete (fara samburi sau coaja), 15 gr. unt, 4 linguri ulei, 150 gr. ciuperci, 2 bucati usturoi (dupa gust) sfarimat,, 8 bucati ceapa de primavara (verde) taiate, 7 oua marime medie - batute ca la omleta, mirodenii(piper,sare etc)
Dificultate: Redusa | Timp: 15 min
Mod de preparare
Se gateste dovleacul intr-o tigaie mare cu apa(fiarta), putin sarata pentru 5-6 min, pina ce este moale dovleacul. Se scurge apa. Intr-o tigaie se incalzeste untul si 2 linguri ulei. Se adauga ciupercile si se prajessc 6-8 min invirtindu-le mereu pina sint rumenite. Se adauga uleiul ramas si prajeste dovleacul 2-3 min pina se rumeneste. Se adauga usturoiul si mirodeniile si se gateste 1 min, dupa care se aduga ceapa verde si se lasa inca un minut. Se pun ouale batute peste toata compozitia si se prajesc 4-5 min pina e rumenita. Se pune tigaia in cuptorsau gratar pentru 1-2 min ca sa se coaca deasupra.
Se serveste taiata in bucati ca la pizza cu sosuri dupa gust
Daca ti-a placut reteta noastra "Fritata cu ciuperci si dovleac" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pentru cartofi, incalzeste cuptorul la 200⁰C.Pune capatana de usturoi la copt 35-45 minute pana
13 voturi
3 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Se curata ciupercutele de pielita si se indeparteaza piciorusele, se sareaza si se stropesc cu ulei
1 vot
0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Recomandari pentru tine si casa ta
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
constanta proca (Chef de cuisine) , 25 august 2010
Super !