autor:

Fara foto

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata de dovlecei cu sunca

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 dovlecei, , 2 cepe, , 1 rosie decojita (din conserva) taiata cubulete, , 80 g sunca taiata bucatele, , 2 linguri ace de rozmarin, , sare, , piper, , 100 g frisca batuta, , 8 oua, , 1 lingura faina, , 120 g cascaval ras, , 300 g iaurt, , 6 linguri zeama de lamaie, , piper macinat, , 1 lingura ulei.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se spala dovleceii, se taie felii subtiri si se calesc, impreuna cu rosiile si ceapa tocata marunt, in uleiul incins. Se adauga sunca si rozmarinul, se sareaza si se pipereaza.
Se bat ouale impreuna cu faina, sarea si piperul, se incorporeaza frisca batuta si se toarna peste legumele calite. Se acopera cu capac si se lasa sa se inchege, dupa care se presara deasupra cascavalul ras. Se da frittata circa 5 minute la cuptor, sub grill, sa se rumeneasca, si se serveste cu sosul preparat din iaurt, zeama de lamaie si piper.
Daca ti-a placut reteta noastra "Frittata de dovlecei cu sunca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi la cuptor cu parmezan

Cartofi la cuptor cu parmezan

Cartofii se curata de coaja(sau se spala f bine), se taie pai si se lasa in apa, in sita, aproximativ

1 vot    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ardei cu sos

Ardei cu sos

Ardeii copti, curatati, se lasa putin la scurs apoi se calesc putin in ulei. Adaug un sos obtinut

5 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 22 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 dovlecei
  • 2 cepe
  • 1 rosie decojita (din conserva) taiata cubulete
  • 80 g sunca taiata bucatele
  • 2 linguri ace de rozmarin
  • sare
  • piper
  • 100 g frisca batuta
  • 8 oua
  • 1 lingura faina
  • 120 g cascaval ras
  • 300 g iaurt
  • 6 linguri zeama de lamaie
  • piper macinat
  • 1 lingura ulei.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Spanac cu orez