Frittatta de cartofi cu sunca

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Frittatta de cartofi cu sunca

Ingrediente

  • -10 cartofi
  • -1 ceapa mare
  • -250g sunca afumata (pancetta)
  • -5 oua
  • -ulei

Mod de preparare

Cartofii se curata, spala si se taie rondele subtirele.

Intr-o tigaie se pune ulei la incins, iar cand uleiul a inceput sa sfaraie se pun cartofii, dar cate putini, ca sa se prajeasca bine, nu toti deodata.

Cartofii se lasa la prajit pana prind o culoare aurie. Pana se prajesc toti cartofii, se curata o ceapa, se spala si se taie marunt.

Dupa ce ati prajit toti cartofii, puneti ceapa in uleiul in care ati prajit cartofii si lasati-o cateva minute la foc mic. Apoi, puneti si sunculita taiata marunt.

Lasati sa se prajeasca pt cateva minute la foc mic, sunculita si ceapa.Dupa care adaugati si toti cartofii prajiti.

Daca sunca nu e foarte sarata, acum e momentul sa mai adaugati sare. Lasati sa se prajeasca impreuna, cartofii cu sunca si ceapa, pt 5 minute, dupa care puneti deasupra ouale batute cu putina sare.

Lasati pt cateva minute sa se prajeasca tortilla pe partea aceasta, dupa care cu ajutorul unui platou intoarceti-o pe partea cealalta.

Mai lasati sa se prajeasca si pe partea cealalta pt cateva minute. Dupa care lasati-o pe un platou, in care ati pus hartie de bucatarie, ca sa se scurga tot uleiul din ea.

Se serveste calda. Merge foarte, foarte bine cu o salata de cruditati.

Pofta!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise