Fructe proaspete in jeleu

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 12 foi de gelatina, 1 conserva mica de ananas sau felii de ananas
  • proaspat, 300-400 mi suc natural de mere, 125 g cirese,
  • 2 prune, 1-2 nectarine, zahar brun,
  • 1-2 linguri de zeama de lamâie, 1 portocala, frunzulite de
  • menta pentru ornat.

Mod de preparare

Înmoi foile de gelatina în apa rece. Rondelele de ananas le

pui la scurs si colectezi sucul. 4 felii le pui deoparte, iar restul

le tai în bucatele. Speli ciresele, prunele si nectarinele si le

scoti sâmburii. Ciresele le lasi întregi, prunele si nectarinele

le tai în bucati sau în felioare. Amesteci sucul de ananas cu

cel de mere si completezi cu apa pâna obtii 1 litru de lichid.

Pui zeama de lamâie si zahar brun

dupa gust. Dizolvi foile de gelatina într-o cratita, deasupra focului.

Adaugi siropul si dizolvi încet toata gelatina, apoi iei craticioara de

pe foc si o lasi la racit, pâna începe gelatina sa se solidifice pc peretii

vasului. Pentru pregatirea finala a jeleului ai nevoie de un vas cilindric.

Asta pentru ca, dupa ce îl clatesti cu apa rece, asezi rondelele de

ananas sprijinite de marginea vasului. Când gelatina începe sa se lege.

amesteci fructele între ele si torni gelatina în castron, având grija sa

nu cada rondelelc de ananas. Bagi în frigider jeleul pâna se solidifica.

Speli portocala cu apa fierbinte si o tai în rondele foarte subtiri. Pe un

platou asezi felii de portocala pe care rastorni jeleul. Restul feliilor le

rasucesti si le folosesti la ornare, împreuna cu menta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Descopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Incearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise