autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Fructe proaspete in jeleu

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
12 foi de gelatina, 1 conserva mica de ananas sau felii de ananas, proaspat, 300-400 mi suc natural de mere, 125 g cirese,, 2 prune, 1-2 nectarine, zahar brun,, 1-2 linguri de zeama de lamâie, 1 portocala, frunzulite de, menta pentru ornat.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Înmoi foile de gelatina în apa rece. Rondelele de ananas le
pui la scurs si colectezi sucul. 4 felii le pui deoparte, iar restul
le tai în bucatele. Speli ciresele, prunele si nectarinele si le
scoti sâmburii. Ciresele le lasi întregi, prunele si nectarinele
le tai în bucati sau în felioare. Amesteci sucul de ananas cu
cel de mere si completezi cu apa pâna obtii 1 litru de lichid.
Pui zeama de lamâie si zahar brun
dupa gust. Dizolvi foile de gelatina într-o cratita, deasupra focului.
Adaugi siropul si dizolvi încet toata gelatina, apoi iei craticioara de
pe foc si o lasi la racit, pâna începe gelatina sa se solidifice pc peretii
vasului. Pentru pregatirea finala a jeleului ai nevoie de un vas cilindric.
Asta pentru ca, dupa ce îl clatesti cu apa rece, asezi rondelele de
ananas sprijinite de marginea vasului. Când gelatina începe sa se lege.
amesteci fructele între ele si torni gelatina în castron, având grija sa
nu cada rondelelc de ananas. Bagi în frigider jeleul pâna se solidifica.
Speli portocala cu apa fierbinte si o tai în rondele foarte subtiri. Pe un
platou asezi felii de portocala pe care rastorni jeleul. Restul feliilor le
rasucesti si le folosesti la ornare, împreuna cu menta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fructe proaspete in jeleu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Patratele fragede cu branza

Patratele fragede cu branza

Pentru blat: framantati ingredientele pentru a iesi o coca potrivit de tare si o dati la rece pentru

1 vot    1 comentariu
1h 45 min
Dulciuri diverse
Apple pie

Apple pie

Pentru aluat amestecam faina cu margarina moale si sarea;pe urma se pune apa incetul cu incetul,pina

4 voturi    9 comentarii
3h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

0 voturi

Ingrediente

  • 12 foi de gelatina
  • 1 conserva mica de ananas sau felii de ananas
  • proaspat
  • 300-400 mi suc natural de mere
  • 125 g cirese,
  • 2 prune
  • 1-2 nectarine
  • zahar brun,
  • 1-2 linguri de zeama de lamâie
  • 1 portocala
  • frunzulite de
  • menta pentru ornat.

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Fursecuri ptr ceai Fursecuri ptr ceai

In cuva mixerului cu paleta de ghitara se amesteca ingredientele lichide ca ouale cu zaharul, uleiul, apa si coaja rasa, dupa care se

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi