Înmoi foile de gelatina în apa rece. Rondelele de ananas le
pui la scurs si colectezi sucul. 4 felii le pui deoparte, iar restul
le tai în bucatele. Speli ciresele, prunele si nectarinele si le
scoti sâmburii. Ciresele le lasi întregi, prunele si nectarinele
le tai în bucati sau în felioare. Amesteci sucul de ananas cu
cel de mere si completezi cu apa pâna obtii 1 litru de lichid.
Pui zeama de lamâie si zahar brun
dupa gust. Dizolvi foile de gelatina într-o cratita, deasupra focului.
Adaugi siropul si dizolvi încet toata gelatina, apoi iei craticioara de
pe foc si o lasi la racit, pâna începe gelatina sa se solidifice pc peretii
vasului. Pentru pregatirea finala a jeleului ai nevoie de un vas cilindric.
Asta pentru ca, dupa ce îl clatesti cu apa rece, asezi rondelele de
ananas sprijinite de marginea vasului. Când gelatina începe sa se lege.
amesteci fructele între ele si torni gelatina în castron, având grija sa
nu cada rondelelc de ananas. Bagi în frigider jeleul pâna se solidifica.
Speli portocala cu apa fierbinte si o tai în rondele foarte subtiri. Pe un
platou asezi felii de portocala pe care rastorni jeleul. Restul feliilor le
rasucesti si le folosesti la ornare, împreuna cu menta.
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii