autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Fructe proaspete in jeleu

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
12 foi de gelatina, 1 conserva mica de ananas sau felii de ananas, proaspat, 300-400 mi suc natural de mere, 125 g cirese,, 2 prune, 1-2 nectarine, zahar brun,, 1-2 linguri de zeama de lamâie, 1 portocala, frunzulite de, menta pentru ornat.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Înmoi foile de gelatina în apa rece. Rondelele de ananas le
pui la scurs si colectezi sucul. 4 felii le pui deoparte, iar restul
le tai în bucatele. Speli ciresele, prunele si nectarinele si le
scoti sâmburii. Ciresele le lasi întregi, prunele si nectarinele
le tai în bucati sau în felioare. Amesteci sucul de ananas cu
cel de mere si completezi cu apa pâna obtii 1 litru de lichid.
Pui zeama de lamâie si zahar brun
dupa gust. Dizolvi foile de gelatina într-o cratita, deasupra focului.
Adaugi siropul si dizolvi încet toata gelatina, apoi iei craticioara de
pe foc si o lasi la racit, pâna începe gelatina sa se solidifice pc peretii
vasului. Pentru pregatirea finala a jeleului ai nevoie de un vas cilindric.
Asta pentru ca, dupa ce îl clatesti cu apa rece, asezi rondelele de
ananas sprijinite de marginea vasului. Când gelatina începe sa se lege.
amesteci fructele între ele si torni gelatina în castron, având grija sa
nu cada rondelelc de ananas. Bagi în frigider jeleul pâna se solidifica.
Speli portocala cu apa fierbinte si o tai în rondele foarte subtiri. Pe un
platou asezi felii de portocala pe care rastorni jeleul. Restul feliilor le
rasucesti si le folosesti la ornare, împreuna cu menta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fructe proaspete in jeleu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cornuri bicolore

Cornuri bicolore

Preparare: Din lapte, drojdie, 50 gr zahar si 4 lg de faina, am facut o maia pe care am lasat-o

23 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Branzoici ca la mama acasa

Branzoici ca la mama acasa

Se inmoaie drojdia cu o lingurita de zahar si putun lapte si se lasa sa creasca. Faina folosita

122 voturi    52 comentarii
3h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

0 voturi

Ingrediente

  • 12 foi de gelatina
  • 1 conserva mica de ananas sau felii de ananas
  • proaspat
  • 300-400 mi suc natural de mere
  • 125 g cirese,
  • 2 prune
  • 1-2 nectarine
  • zahar brun,
  • 1-2 linguri de zeama de lamâie
  • 1 portocala
  • frunzulite de
  • menta pentru ornat.

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Clătite delicioase cu unt de arahide și migdale