autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Fructe proaspete in jeleu

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 aprilie 2009

Ingrediente
12 foi de gelatina, 1 conserva mica de ananas sau felii de ananas, proaspat, 300-400 mi suc natural de mere, 125 g cirese,, 2 prune, 1-2 nectarine, zahar brun,, 1-2 linguri de zeama de lamâie, 1 portocala, frunzulite de, menta pentru ornat.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Înmoi foile de gelatina în apa rece. Rondelele de ananas le
pui la scurs si colectezi sucul. 4 felii le pui deoparte, iar restul
le tai în bucatele. Speli ciresele, prunele si nectarinele si le
scoti sâmburii. Ciresele le lasi întregi, prunele si nectarinele
le tai în bucati sau în felioare. Amesteci sucul de ananas cu
cel de mere si completezi cu apa pâna obtii 1 litru de lichid.
Pui zeama de lamâie si zahar brun
dupa gust. Dizolvi foile de gelatina într-o cratita, deasupra focului.
Adaugi siropul si dizolvi încet toata gelatina, apoi iei craticioara de
pe foc si o lasi la racit, pâna începe gelatina sa se solidifice pc peretii
vasului. Pentru pregatirea finala a jeleului ai nevoie de un vas cilindric.
Asta pentru ca, dupa ce îl clatesti cu apa rece, asezi rondelele de
ananas sprijinite de marginea vasului. Când gelatina începe sa se lege.
amesteci fructele între ele si torni gelatina în castron, având grija sa
nu cada rondelelc de ananas. Bagi în frigider jeleul pâna se solidifica.
Speli portocala cu apa fierbinte si o tai în rondele foarte subtiri. Pe un
platou asezi felii de portocala pe care rastorni jeleul. Restul feliilor le
rasucesti si le folosesti la ornare, împreuna cu menta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fructe proaspete in jeleu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Negresa cu mascarpone si dulce de leche

Negresa cu mascarpone si dulce de leche

Topim untul partial,apoi il mixam pana se intareste din nou. Adaugam zaharul si zaharul vanilat si

1 vot    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Macarons cu crema de lamaie

Macarons cu crema de lamaie

Preparare macarons Faina de migdale se amesteca cu zaharul pudra si se cern de 2-3 ori printr-o

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • 12 foi de gelatina
  • 1 conserva mica de ananas sau felii de ananas
  • proaspat
  • 300-400 mi suc natural de mere
  • 125 g cirese,
  • 2 prune
  • 1-2 nectarine
  • zahar brun,
  • 1-2 linguri de zeama de lamâie
  • 1 portocala
  • frunzulite de
  • menta pentru ornat.

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Aluat de clatite - reteta clasica -