Înmoi foile de gelatina în apa rece. Rondelele de ananas le
pui la scurs si colectezi sucul. 4 felii le pui deoparte, iar restul
le tai în bucatele. Speli ciresele, prunele si nectarinele si le
scoti sâmburii. Ciresele le lasi întregi, prunele si nectarinele
le tai în bucati sau în felioare. Amesteci sucul de ananas cu
cel de mere si completezi cu apa pâna obtii 1 litru de lichid.
Pui zeama de lamâie si zahar brun
dupa gust. Dizolvi foile de gelatina într-o cratita, deasupra focului.
Adaugi siropul si dizolvi încet toata gelatina, apoi iei craticioara de
pe foc si o lasi la racit, pâna începe gelatina sa se solidifice pc peretii
vasului. Pentru pregatirea finala a jeleului ai nevoie de un vas cilindric.
Asta pentru ca, dupa ce îl clatesti cu apa rece, asezi rondelele de
ananas sprijinite de marginea vasului. Când gelatina începe sa se lege.
amesteci fructele între ele si torni gelatina în castron, având grija sa
nu cada rondelelc de ananas. Bagi în frigider jeleul pâna se solidifica.
Speli portocala cu apa fierbinte si o tai în rondele foarte subtiri. Pe un
platou asezi felii de portocala pe care rastorni jeleul. Restul feliilor le
rasucesti si le folosesti la ornare, împreuna cu menta.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii