autor:

Cely Snijec

» » Conserve si muraturi

Frunza de vita de vie conservata

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 iulie 2009

Ingrediente
frunze de vita de vie, sare mare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Culegi frunza de vita, tanara,(sa nu fie prea tare). Intinzi frunzele pe hartie , acoperi si lasi pentru cateva ore(chiar pana a doua zi). Nu speli. Asezi cate 7-8 frunze una peste alta, umpli cu sare mare si rulezi ca o sarmala. Asezi in punga de hartie. Procedezi astfel pana umpli punga cu rlouri din frunze. Presari printre rulouri sare mare, impchetezi si o asezi in camara. Iarna, scoti frunzele, lasi in apa sa se desareze si faci sarmalute.
Se pastreaza foarte bine
Daca ti-a placut reteta noastra "Frunza de vita de vie conservata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Pesmet de casa

Pesmet de casa

Cand va ramane paine, nu o aruncati, taiati-o felii si uscati-o putin la cuptor ca sa nu mucegaiasca.

11 voturi    9 comentarii
25 min
Conserve si muraturi
Zacusca pentru iarna

Zacusca pentru iarna

Se coc vinetele si ardeii capia pe tabla incinsa sau direct pe ochiul aragazului, apoi se curata

9 voturi    7 comentarii
4h 30 min
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Si eu le pun cu sare,dar in borcan.Mai am o reteta fara sare,puse in bidoane de plastic si inchise ermetic.Se pastreaza foarte bine,si zici ca sunt culese atunci.

  • Fara foto

    Cely , 25 august 2009

    Merita incercata. Frunyele raman intregi, nu se rup de loc.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 august 2009

    Interesant acest mod de a conserva frunzele de vita...Eu le oparesc putin ,le fac buchetele si le congelez...Poate la anul o sa incerc si metoda ta...

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • frunze de vita de vie
  • sare mare

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

mirey (Chef de cuisine)

Si eu le pun cu sare,dar in borcan.Mai am o reteta fara sare,puse in bidoane de plastic si inchise ermetic.Se pastreaza foarte bine,si zici ca sunt culese atunci.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

2 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Ardei umpluti cu varza