autor:

Cely Snijec

» » Conserve si muraturi

Frunza de vita de vie conservata

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 iulie 2009

Ingrediente
frunze de vita de vie, sare mare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Culegi frunza de vita, tanara,(sa nu fie prea tare). Intinzi frunzele pe hartie , acoperi si lasi pentru cateva ore(chiar pana a doua zi). Nu speli. Asezi cate 7-8 frunze una peste alta, umpli cu sare mare si rulezi ca o sarmala. Asezi in punga de hartie. Procedezi astfel pana umpli punga cu rlouri din frunze. Presari printre rulouri sare mare, impchetezi si o asezi in camara. Iarna, scoti frunzele, lasi in apa sa se desareze si faci sarmalute.
Se pastreaza foarte bine
Daca ti-a placut reteta noastra "Frunza de vita de vie conservata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Pepene rosu, castraveti si gogonele, murate in saramura

Pepene rosu, castraveti si gogonele, murate in saramura

Spalam pepenele, il taiem felii potrivite. Castravetii si gogonelele le spalam. Pe fundul borcanului

0 voturi    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Gogosari in otet (la rece)

Gogosari in otet (la rece)

Spalam gogosarii si ii lasam la zvantat. Ii curatam de cotoare si seminte ,ii taiem in jumatati sau

39 voturi    3 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Si eu le pun cu sare,dar in borcan.Mai am o reteta fara sare,puse in bidoane de plastic si inchise ermetic.Se pastreaza foarte bine,si zici ca sunt culese atunci.

  • Fara foto

    Cely , 25 august 2009

    Merita incercata. Frunyele raman intregi, nu se rup de loc.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 august 2009

    Interesant acest mod de a conserva frunzele de vita...Eu le oparesc putin ,le fac buchetele si le congelez...Poate la anul o sa incerc si metoda ta...

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • frunze de vita de vie
  • sare mare

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

69 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

mirey (Chef de cuisine)

Si eu le pun cu sare,dar in borcan.Mai am o reteta fara sare,puse in bidoane de plastic si inchise ermetic.Se pastreaza foarte bine,si zici ca sunt culese atunci.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

54 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

2 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
MARMELADA DE PRUNE