autor:

Cely Snijec

» » Conserve si muraturi

Frunza de vita de vie conservata

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 iulie 2009

Ingrediente
frunze de vita de vie, sare mare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Culegi frunza de vita, tanara,(sa nu fie prea tare). Intinzi frunzele pe hartie , acoperi si lasi pentru cateva ore(chiar pana a doua zi). Nu speli. Asezi cate 7-8 frunze una peste alta, umpli cu sare mare si rulezi ca o sarmala. Asezi in punga de hartie. Procedezi astfel pana umpli punga cu rlouri din frunze. Presari printre rulouri sare mare, impchetezi si o asezi in camara. Iarna, scoti frunzele, lasi in apa sa se desareze si faci sarmalute.
Se pastreaza foarte bine
Daca ti-a placut reteta noastra "Frunza de vita de vie conservata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Salata pt iarna

Salata pt iarna

Deja a sosit timpul proviziilor pt iarna. Am pus salata verde la congelator. Eu am pus 50 de capatani,

10 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Compot pentru iarna

Compot pentru iarna

Reteta este pentru compotul pentru iarna, nu contine conservanti si-l puteti face cu ce fructe va

0 voturi    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Si eu le pun cu sare,dar in borcan.Mai am o reteta fara sare,puse in bidoane de plastic si inchise ermetic.Se pastreaza foarte bine,si zici ca sunt culese atunci.

  • Fara foto

    Cely , 25 august 2009

    Merita incercata. Frunyele raman intregi, nu se rup de loc.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 august 2009

    Interesant acest mod de a conserva frunzele de vita...Eu le oparesc putin ,le fac buchetele si le congelez...Poate la anul o sa incerc si metoda ta...

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • frunze de vita de vie
  • sare mare

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

66 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

mirey (Chef de cuisine)

Si eu le pun cu sare,dar in borcan.Mai am o reteta fara sare,puse in bidoane de plastic si inchise ermetic.Se pastreaza foarte bine,si zici ca sunt culese atunci.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Ardei iuti la otet Ardei iuti la otet

Se pune apa in amestec cu otet pe foc, se adauga sare, piper boabe, seminte de mustar, usturoiul feliat, mierea de albine, telina taiata

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Bucate la borcan
Gem de caise Gem de caise

Se spală caisele, se îndepărtează sâmburii, apoi se taie cuburi mai mici. Se pun într-o cratiţă, se acoperă

0 voturi    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Zacusca