autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Frusecuri pufoase

Autor: Maria (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 13 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 13 ianuarie 2012

Ingrediente
300 g faina, 180 g unt, 100 g zahar pudra, 1 galbenus, o esenta de vanilie, un praf de copt, un praf de sare, "banuti" de ciocolata (bombonele din acelea de se folosesc la coliva), nuca de cocos pentru decor

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

1) Mixezi zaharul pudra cu untul pana se formeaza o compozitie spumoasa. Adaugi galbenusul, esenta apoi treptat faina cernuta cu praful de copt si praful de sare. Framanti energic pana se obtine un aluat omogen si elastic.Lasi aluatul la frigider cca 30 min.

2) Scoti aluatul din frigider, modelezi din el un sul subtire, pe care il imparti in bucatele egele. Din fiecare bucatica din aluat modelezi cate o biluta. Asezi aceste bilute intr-o tava tapetata avand distanta intre ele.

3) Apesi cu degetul mare in mijlocul fiecarei bilute si pui cate un banut de ciocolata. Introduci tava in cuptor cca 10-15 min, la foc potrivit avand grija ca acestea sa nu se rumeneasca prea tare. Cat timp sunt calde le tavalesti prin nuca de cocos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Frusecuri pufoase" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Brinzoaice

Brinzoaice

Aluatul eu il fac la mixer-dar pregatesc intii o maia din drojdie cu 1 lingura de zahar si 1/2 pahar

9 voturi    8 comentarii
23h 30 min
Dulciuri diverse
Salam de biscuiti

Salam de biscuiti

Se sfarama biscuitii, apa cu zaharul se pun la fiert pana se face ca un sirop, se adauga margarina

21 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 180 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 1 galbenus
  • o esenta de vanilie
  • un praf de copt
  • un praf de sare
  • "banuti" de ciocolata (bombonele din acelea de se folosesc la coliva)
  • nuca de cocos pentru decor

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Paine cu cartofi in stil unguresc