autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Frusecuri pufoase

Autor: Maria (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 13 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 13 ianuarie 2012

Ingrediente
300 g faina, 180 g unt, 100 g zahar pudra, 1 galbenus, o esenta de vanilie, un praf de copt, un praf de sare, "banuti" de ciocolata (bombonele din acelea de se folosesc la coliva), nuca de cocos pentru decor

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

1) Mixezi zaharul pudra cu untul pana se formeaza o compozitie spumoasa. Adaugi galbenusul, esenta apoi treptat faina cernuta cu praful de copt si praful de sare. Framanti energic pana se obtine un aluat omogen si elastic.Lasi aluatul la frigider cca 30 min.

2) Scoti aluatul din frigider, modelezi din el un sul subtire, pe care il imparti in bucatele egele. Din fiecare bucatica din aluat modelezi cate o biluta. Asezi aceste bilute intr-o tava tapetata avand distanta intre ele.

3) Apesi cu degetul mare in mijlocul fiecarei bilute si pui cate un banut de ciocolata. Introduci tava in cuptor cca 10-15 min, la foc potrivit avand grija ca acestea sa nu se rumeneasca prea tare. Cat timp sunt calde le tavalesti prin nuca de cocos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Frusecuri pufoase" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Gem de gutui

Gem de gutui

Se spală gutuile foarte bine de puf, se curăță de coajă și se taie în jumătăţi, după

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Negresa

Negresa

Etapa 1: Pentru inceput, margarina se taie în bucăţi şi se pune într-o oală. Se adaugă

2 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 180 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 1 galbenus
  • o esenta de vanilie
  • un praf de copt
  • un praf de sare
  • "banuti" de ciocolata (bombonele din acelea de se folosesc la coliva)
  • nuca de cocos pentru decor

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Tort de biscuiti