autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Frusecuri pufoase

Autor: Maria (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 13 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 13 ianuarie 2012

Ingrediente
300 g faina, 180 g unt, 100 g zahar pudra, 1 galbenus, o esenta de vanilie, un praf de copt, un praf de sare, "banuti" de ciocolata (bombonele din acelea de se folosesc la coliva), nuca de cocos pentru decor

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

1) Mixezi zaharul pudra cu untul pana se formeaza o compozitie spumoasa. Adaugi galbenusul, esenta apoi treptat faina cernuta cu praful de copt si praful de sare. Framanti energic pana se obtine un aluat omogen si elastic.Lasi aluatul la frigider cca 30 min.

2) Scoti aluatul din frigider, modelezi din el un sul subtire, pe care il imparti in bucatele egele. Din fiecare bucatica din aluat modelezi cate o biluta. Asezi aceste bilute intr-o tava tapetata avand distanta intre ele.

3) Apesi cu degetul mare in mijlocul fiecarei bilute si pui cate un banut de ciocolata. Introduci tava in cuptor cca 10-15 min, la foc potrivit avand grija ca acestea sa nu se rumeneasca prea tare. Cat timp sunt calde le tavalesti prin nuca de cocos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Frusecuri pufoase" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Desert cu biscuiti

Desert cu biscuiti

Intr-un bol se amesteca branza cu nutella,se pune putina crema intre doi biscuiti si se lasa deoparte Se

4 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu ness

Prajitura cu ness

Frecam cele 7 galbenusuri cu un praf de sare si cu cele 7 linguri de ulei, punem uleiul ca la maioneza,

5 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 180 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 1 galbenus
  • o esenta de vanilie
  • un praf de copt
  • un praf de sare
  • "banuti" de ciocolata (bombonele din acelea de se folosesc la coliva)
  • nuca de cocos pentru decor

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Biscuiti inimioare cu ciocolata