autor:

Podelean Cristina

» » Aluaturi si Foietaje

Ftir maa lahme(placinte cu carne de vita tocata)

Autor: Podelean Cristina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 08 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Podelean Cristina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 08 iunie 2010

Ingrediente
Pentru aluat: faina 1kg,1 cub drojie uscata,lapte caldut 400ml,sare,zahar,ulei de masline., , Continut:carne de de vita tocata 500g,3 cepe, rosii,2 ardei,snawbar(boabe de pin)200g,sare,piper,boia,condiment pentru shaorma.

Dificultate: Medie Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Aluatul:se pune peste drojie putin lapte caldut,putina sare si foarte putin zahar,se amesteca pana se omogenizeaza drojdia,peste se pune faina,laptele si ulei(de masline preferabil),se framanta pana se obtine un aluat elastic, apoi se lasa 30 min. Dupa ce s-a dospit aluatul se intinde si se taie in bucati de orice forma doriti,urmand a le umple cu continut.

Continut: se caleste ceapa si ardeiul taiat marunt intr-o tigaie cu putin ulei de masline,peste se pune carnea condimentata cu sare,piper,boia,condiment pentru shaorma,apoi se adauga rosiile taiate marunt si snawbar(prajit sau neprajit),se prajesc 5 minute.


Se coc in cuptorul preincalzit la 450 de grade,timp de 30-40 de minute,pana primesc o culoare aurie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ftir maa lahme(placinte cu carne de vita tocata)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine De Casa Cu Cartofi

Paine De Casa Cu Cartofi

Puneti drojdia si zaharul intr-un pahar si stingeti-o cu apa calduta, lasati pana incepe sa faca

11 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Aperitiv rapid

Aperitiv rapid

Pe foaia de placinta unsa cu ou batut,pun 1lingurita de mustar boabe si le intind cat se poate pe

3 voturi    0 comentarii
20 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

    O reteta exotica!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

    Tare bune sunt,felicitari ai votul meu.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 10 iunie 2010

    Delicioase si apetisante!

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 10 iunie 2010

      Ar fi bine daca ne-ar traduce cineva denumirea produsului.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

      Sint niste placinte cu carne,arabe,f bune.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

      Trebuie sa fie tare bun...Am salvat reteta...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

      cred ca e tare bun!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat: faina 1kg,1 cub drojie uscata,lapte caldut 400ml,sare,zahar,ulei de masline.
  • Continut:carne de de vita tocata 500g,3 cepe, rosii,2 ardei,snawbar(boabe de pin)200g,sare,piper,boia,condiment pentru shaorma.

Raporteaza reteta

Retete
de Podelean Cristina
Ftir maa sabanekh

Ftir maa sabanekh

Aluatul:se pune peste drojie putin lapte caldut,putina sare si foarte putin zahar,se amesteca pana

8 voturi    4 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Piept de pui cu cartofi noi  la cuptor

Piept de pui cu cartofi noi la cuptor

-puiul se condimenteaza,si se pune pe staniol,peste el se pun bucatele de rosii,ardei si ceapa,se

3 voturi    2 comentarii
1h
Fripturi
Lahme bi ajeen (pizza arabeasca)

Lahme bi ajeen (pizza arabeasca)

Aluatul:se imoaie drojdia cu putin lapte caldut,se adauga putina sare apoi faina si uleiul de masline,se

7 voturi    1 comentariu
1h
Paste si pizza

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

O reteta exotica!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Saratele din faina de secara cu seminte
Cookie Settings