Ftir maa lahme(placinte cu carne de vita tocata)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Ftir maa lahme(placinte cu carne de vita tocata)

Ingrediente

  • Pentru aluat: faina 1kg,1 cub drojie uscata,lapte caldut 400ml,sare,zahar,ulei de masline.
  • Continut:carne de de vita tocata 500g,3 cepe,2 rosii,2 ardei,snawbar(boabe de pin)200g,sare,piper,boia,condiment pentru shaorma.

Mod de preparare

Aluatul:se pune peste drojie putin lapte caldut,putina sare si foarte putin zahar,se amesteca pana se omogenizeaza drojdia,peste se pune faina,laptele si ulei(de masline preferabil),se framanta pana se obtine un aluat elastic, apoi se lasa 30 min. Dupa ce s-a dospit aluatul se intinde si se taie in bucati de orice forma doriti,urmand a le umple cu continut.

Continut: se caleste ceapa si ardeiul taiat marunt intr-o tigaie cu putin ulei de masline,peste se pune carnea condimentata cu sare,piper,boia,condiment pentru shaorma,apoi se adauga rosiile taiate marunt si snawbar(prajit sau neprajit),se prajesc 5 minute.

Se coc in cuptorul preincalzit la 450 de grade,timp de 30-40 de minute,pana primesc o culoare aurie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe
Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida
Gogosi cu ciocolata

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor