autor:

Podelean Cristina

» » Aluaturi si Foietaje

Ftir maa lahme(placinte cu carne de vita tocata)

Autor: Podelean Cristina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 08 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Podelean Cristina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 08 iunie 2010

Ingrediente
Pentru aluat: faina 1kg,1 cub drojie uscata,lapte caldut 400ml,sare,zahar,ulei de masline., , Continut:carne de de vita tocata 500g,3 cepe, rosii,2 ardei,snawbar(boabe de pin)200g,sare,piper,boia,condiment pentru shaorma.

Dificultate: Medie Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Aluatul:se pune peste drojie putin lapte caldut,putina sare si foarte putin zahar,se amesteca pana se omogenizeaza drojdia,peste se pune faina,laptele si ulei(de masline preferabil),se framanta pana se obtine un aluat elastic, apoi se lasa 30 min. Dupa ce s-a dospit aluatul se intinde si se taie in bucati de orice forma doriti,urmand a le umple cu continut.

Continut: se caleste ceapa si ardeiul taiat marunt intr-o tigaie cu putin ulei de masline,peste se pune carnea condimentata cu sare,piper,boia,condiment pentru shaorma,apoi se adauga rosiile taiate marunt si snawbar(prajit sau neprajit),se prajesc 5 minute.


Se coc in cuptorul preincalzit la 450 de grade,timp de 30-40 de minute,pana primesc o culoare aurie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ftir maa lahme(placinte cu carne de vita tocata)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Tartă cu șuncă și ardei gras

Tartă cu șuncă și ardei gras

Cernem faina intr-un castron, presaram sarea, amestecam usor si adaugam untul rece, taiat bucati.

2 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Turte umplute

Turte umplute

Cernem faina intr-un bol. Frecam drojdia cu zaharul pana ce se dizolva. Peste faina punem smantana,

14 voturi    11 comentarii
1h 25 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

    O reteta exotica!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

    Tare bune sunt,felicitari ai votul meu.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 10 iunie 2010

    Delicioase si apetisante!

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 10 iunie 2010

      Ar fi bine daca ne-ar traduce cineva denumirea produsului.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

      Sint niste placinte cu carne,arabe,f bune.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

      Trebuie sa fie tare bun...Am salvat reteta...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

      cred ca e tare bun!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat: faina 1kg,1 cub drojie uscata,lapte caldut 400ml,sare,zahar,ulei de masline.
  • Continut:carne de de vita tocata 500g,3 cepe, rosii,2 ardei,snawbar(boabe de pin)200g,sare,piper,boia,condiment pentru shaorma.

Raporteaza reteta

Retete
de Podelean Cristina
Ftir maa sabanekh

Ftir maa sabanekh

Aluatul:se pune peste drojie putin lapte caldut,putina sare si foarte putin zahar,se amesteca pana

8 voturi    4 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Piept de pui cu cartofi noi  la cuptor

Piept de pui cu cartofi noi la cuptor

-puiul se condimenteaza,si se pune pe staniol,peste el se pun bucatele de rosii,ardei si ceapa,se

3 voturi    2 comentarii
1h
Fripturi
Lahme bi ajeen (pizza arabeasca)

Lahme bi ajeen (pizza arabeasca)

Aluatul:se imoaie drojdia cu putin lapte caldut,se adauga putina sare apoi faina si uleiul de masline,se

7 voturi    1 comentariu
1h
Paste si pizza

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

O reteta exotica!

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu branza sarata