autor:

Podelean Cristina

» » Aluaturi si Foietaje

Ftir maa sabanekh

Autor: Podelean Cristina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 06 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Podelean Cristina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 06 iunie 2010

Ingrediente
Pentru aluat:faina 1kg,1 cub drojie uscata,lapte caldut 400ml,sare,zahar,ulei, Pentru continut:spanac(proaspat sau congelat),4 ceape, 4 rosi,sare,piper,lamaie,ulei de masline

Dificultate: Medie Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Aluatul:se pune peste drojie putin lapte caldut,putina sare si foarte putin zahar,se amesteca pana se omogenizeaza drojdia,peste se pune faina,laptele si ulei(de masline preferabil),se framanta pana se obtine un aluat elastic, apoi se lasa 30 min. Dupa ce s-a dospit aluatul se intinde si se taie in bucati de orice forma doriti,urmand a le umple cu continut.

Continut:spanacul daca este proaspat se fierbe cu putina sare pana se imoaie,apoi se taie bucatele mici,se amesteca cu ceapa putin calita si rosile taiate marunt,peste se pune ulei de masline 3 lingurite si mult suc de lamaie,sare si piper.

Se coc in cuptorul preincalzit la 450 de grade,timp de 30-40 de minute,pana primesc o culoare aurie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ftir maa sabanekh" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Placintele cu branza dulce si stafide

Placintele cu branza dulce si stafide

Amestecam zaharul si drojdia si apoi cu faina dupa care adaugam putin cate putin apa calduta. Framantam. Acoperim

4 voturi    3 comentarii
2h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Paine de casa

Paine de casa

Intr-un lighenus se pun cele doua feluri de faina, drojdia, zaharul, sarea si se amesteca usor, apoi

7 voturi    5 comentarii
2h 40 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 iunie 2010

    Delicioase placintelele tale cu spanac! Eu il pregatesc dupa o reteta palestiniana, nu pun rosii in umplututa ci 1/3 pahar de sumac. Cred ca il gasesti la magazinele arabe din Timisoara; ii da un gust acrisor umpluturii. De asemenea se poate pune in umplutura si un ardei iute taiat marunt. Felicitari si pentru aspect; sunt foarte aratoase placintelele tale.

  • mia

    mia (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

    Apetisant, trebue sa fie si buna.......

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

    Si eu fac,putin diferit;in tarile arabe se face f.mult. E vorba(se vede in poza) de niste placinte cu spanac.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:faina 1kg,1 cub drojie uscata,lapte caldut 400ml,sare,zahar,ulei
  • Pentru continut:spanac(proaspat sau congelat),4 ceape
  • 4 rosi,sare,piper,lamaie,ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de Podelean Cristina
Piept de pui cu cartofi noi  la cuptor

Piept de pui cu cartofi noi la cuptor

-puiul se condimenteaza,si se pune pe staniol,peste el se pun bucatele de rosii,ardei si ceapa,se

3 voturi    2 comentarii
1h
Fripturi
Lahme bi ajeen (pizza arabeasca)

Lahme bi ajeen (pizza arabeasca)

Aluatul:se imoaie drojdia cu putin lapte caldut,se adauga putina sare apoi faina si uleiul de masline,se

7 voturi    1 comentariu
1h
Paste si pizza
Ftir maa lahme(placinte cu carne de vita tocata)

Ftir maa lahme(placinte cu carne de vita tocata)

Aluatul:se pune peste drojie putin lapte caldut,putina sare si foarte putin zahar,se amesteca pana

8 voturi    7 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Delicioase placintelele tale cu spanac! Eu il pregatesc dupa o reteta palestiniana, nu pun rosii in umplututa ci 1/3 pahar de sumac. Cred ca il gasesti la magazinele arabe din Timisoara; ii da un gust acrisor umpluturii. De asemenea se poate pune in umplutura si un ardei iute taiat marunt. Felicitari si pentru aspect; sunt foarte aratoase placintelele tale.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Grisine de dovleac