Fulg de nea aperitiv

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Fulg de nea aperitiv

Ingrediente

  • - pentru aluat
  • 500 g faina
  • 200 ml lapte caldut
  • 7 g drojdie uscata
  • 2 galbenusuri
  • 60 g unt
  • 2 linguri ulei masline
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • - pentru umplutura:
  • 100 g cascaval feliat
  • 150 g sunca cu vin spumant
  • 50 g sunca crud uscata
  • 100 g unt topit
  • -pentru uns:
  • 1 albus batut putin

Mod de preparare

Intr-un vas amestecam toate ingredientele aluatului ( le puteti pune in masina de paine la programul de "Aluat")si le framantam bine , apoi le acoperim si le lasam la dospit, la temperatura bucatariei, pina isi mareste volumul, dupa care punem aluatul pe o suprafata infainata si il impartim in 4 parti egale.

Intindem prima bucata in forma rotunda, cu ajutorul sucitorului, o ungem cu pensula, cu unt topit si punem pe ea felii de sunca.

Punem foaia intr-o tava pe o bucata de hartie de copt( pornim cuptorul si il incalzim la 160 de grade).

Intindem a doua foaie, o punem peste cea cu sunca, o ungem cu unt topit si asezam pe ea felii de cascaval, intindem apoi a treia foaie, o suprapunem peste celelalte doua, o ungem cu unt si punem un alt strat de sunca.

A patra foaie o intindem si o suprapunem peste celelalte , ca si un capac.

Pe mijlocul fulgului de nea asezam un pahar cu gura in jos si apasam putin sa se imprime semnul paharului.

Punem peste tot aluatul, o farfurie intinsa si taiem surplusul de aluat.

Cu un cutit bine ascutit, impartim aluatul in 16 parti egale, pe care le rasucim si le lipim doua cate doua.

Bateti putin albusul, dupa ce aluatul este gata si ungeti-l cu albusul batut. Eu am pus si un galbenus si aluatul s-a ingalbenit , nu s-au mai vazut straturile de sunca si cascaval.

Dati aluatul la cuptorul incins pentru aproximativ 45 de minute pina cand se rumeneste deasupra.

Credeti-ma ca va disparea urgent din farfurii, asa cald. Daca va mai ramane rece, e miunat alaturi de un pahar cu lapte caldut.

Pofta mare sa aveti !

Mai multe poze si un filmulet : http://sidyskitchen.blogspot.ro/2015/01/fulg-de-nea-aperitiv.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pudra de rosii

Pudra de rosii

Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.

Pudra de rosii
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...

Placinta frageda cu dovleac si nuca
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta