Intr-un vas amestecam toate ingredientele aluatului ( le puteti pune in masina de paine la programul de "Aluat")si le framantam bine , apoi le acoperim si le lasam la dospit, la temperatura bucatariei, pina isi mareste volumul, dupa care punem aluatul pe o suprafata infainata si il impartim in 4 parti egale.
Intindem prima bucata in forma rotunda, cu ajutorul sucitorului, o ungem cu pensula, cu unt topit si punem pe ea felii de sunca.
Punem foaia intr-o tava pe o bucata de hartie de copt( pornim cuptorul si il incalzim la 160 de grade).
Intindem a doua foaie, o punem peste cea cu sunca, o ungem cu unt topit si asezam pe ea felii de cascaval, intindem apoi a treia foaie, o suprapunem peste celelalte doua, o ungem cu unt si punem un alt strat de sunca.
A patra foaie o intindem si o suprapunem peste celelalte , ca si un capac.
Pe mijlocul fulgului de nea asezam un pahar cu gura in jos si apasam putin sa se imprime semnul paharului.
Punem peste tot aluatul, o farfurie intinsa si taiem surplusul de aluat.
Cu un cutit bine ascutit, impartim aluatul in 16 parti egale, pe care le rasucim si le lipim doua cate doua.
Bateti putin albusul, dupa ce aluatul este gata si ungeti-l cu albusul batut. Eu am pus si un galbenus si aluatul s-a ingalbenit , nu s-au mai vazut straturile de sunca si cascaval.
Dati aluatul la cuptorul incins pentru aproximativ 45 de minute pina cand se rumeneste deasupra.
Credeti-ma ca va disparea urgent din farfurii, asa cald. Daca va mai ramane rece, e miunat alaturi de un pahar cu lapte caldut.
Pofta mare sa aveti !
Mai multe poze si un filmulet : http://sidyskitchen.blogspot.ro/2015/01/fulg-de-nea-aperitiv.html

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii