autor:

Sidy
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 septembrie 2015

Ingrediente
- pentru aluat, , 500 g faina, 200 ml lapte caldut, 7 g drojdie uscata, 2 galbenusuri, 60 g unt, 2 linguri ulei masline, 1 lingurita zahar, 1 lingurita sare, , - pentru umplutura:, , 100 g cascaval feliat, 150 g sunca cu vin spumant, 50 g sunca crud uscata, 100 g unt topit, , -pentru uns:, , 1 albus batut putin

Dificultate: Medie Timp: 2h

9 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas amestecam toate ingredientele aluatului ( le puteti pune in masina de paine la programul de "Aluat")si le framantam bine , apoi le acoperim si le lasam la dospit, la temperatura bucatariei, pina isi mareste volumul, dupa care punem aluatul pe o suprafata infainata si il impartim in 4 parti egale.
Intindem prima bucata in forma rotunda, cu ajutorul sucitorului, o ungem cu pensula, cu unt topit si punem pe ea felii de sunca.
Punem foaia intr-o tava pe o bucata de hartie de copt( pornim cuptorul si il incalzim la 160 de grade).
Intindem a doua foaie, o punem peste cea cu sunca, o ungem cu unt topit si asezam pe ea felii de cascaval, intindem apoi a treia foaie, o suprapunem peste celelalte doua, o ungem cu unt si punem un alt strat de sunca.
A patra foaie o intindem si o suprapunem peste celelalte , ca si un capac.
Pe mijlocul fulgului de nea asezam un pahar cu gura in jos si apasam putin sa se imprime semnul paharului.
Punem peste tot aluatul, o farfurie intinsa si taiem surplusul de aluat.
Cu un cutit bine ascutit, impartim aluatul in 16 parti egale, pe care le rasucim si le lipim doua cate doua.
Bateti putin albusul, dupa ce aluatul este gata si ungeti-l cu albusul batut. Eu am pus si un galbenus si aluatul s-a ingalbenit , nu s-au mai vazut straturile de sunca si cascaval.
Dati aluatul la cuptorul incins pentru aproximativ 45 de minute pina cand se rumeneste deasupra.
Credeti-ma ca va disparea urgent din farfurii, asa cald. Daca va mai ramane rece, e miunat alaturi de un pahar cu lapte caldut.
Pofta mare sa aveti !

Mai multe poze si un filmulet : http://sidyskitchen.blogspot.ro/2015/01/fulg-de-nea-aperitiv.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Fulg de nea aperitiv" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Pulpa de miel cu rozmarin marinata rapid cu aparatul Food Saver

Pulpa de miel cu rozmarin marinata rapid cu aparatul Food Saver

Amestecati ingredientele pregatite pentru marinare si ungeti cu acestea bucata de carne de miel.

0 voturi    0 comentarii
3h
Retete de Pasti
Baton de casa

Baton de casa

Se unge tava cu putin unt. Se amesteca 250 gr lapte praf cu 100 g cacao. Se fierb 150 ml apa cu

9 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

2h

9 voturi

Ingrediente

  • - pentru aluat
  • 500 g faina
  • 200 ml lapte caldut
  • 7 g drojdie uscata
  • 2 galbenusuri
  • 60 g unt
  • 2 linguri ulei masline
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • - pentru umplutura:
  • 100 g cascaval feliat
  • 150 g sunca cu vin spumant
  • 50 g sunca crud uscata
  • 100 g unt topit
  • -pentru uns:
  • 1 albus batut putin

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

234 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

29 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Pasca fara aluat Pasca fara aluat

Se mixeaza ouale bine, se adauga zaharul, zaharul vanilat. Se mixeaza pana se topeste zaharul, adaugi untul moale-topit, mixezi sa se

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Cozonac Cozonac

Mai întâi pregătim maiaua. Într-un bol punem drojdia uscata, 2 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 2 linguri de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Ciorbă de miel reţetă