autor:

Sidy
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 septembrie 2015

Ingrediente
- pentru aluat, , 500 g faina, 200 ml lapte caldut, 7 g drojdie uscata, 2 galbenusuri, 60 g unt, 2 linguri ulei masline, 1 lingurita zahar, 1 lingurita sare, , - pentru umplutura:, , 100 g cascaval feliat, 150 g sunca cu vin spumant, 50 g sunca crud uscata, 100 g unt topit, , -pentru uns:, , 1 albus batut putin

Dificultate: Medie Timp: 2h

6 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas amestecam toate ingredientele aluatului ( le puteti pune in masina de paine la programul de "Aluat")si le framantam bine , apoi le acoperim si le lasam la dospit, la temperatura bucatariei, pina isi mareste volumul, dupa care punem aluatul pe o suprafata infainata si il impartim in 4 parti egale.
Intindem prima bucata in forma rotunda, cu ajutorul sucitorului, o ungem cu pensula, cu unt topit si punem pe ea felii de sunca.
Punem foaia intr-o tava pe o bucata de hartie de copt( pornim cuptorul si il incalzim la 160 de grade).
Intindem a doua foaie, o punem peste cea cu sunca, o ungem cu unt topit si asezam pe ea felii de cascaval, intindem apoi a treia foaie, o suprapunem peste celelalte doua, o ungem cu unt si punem un alt strat de sunca.
A patra foaie o intindem si o suprapunem peste celelalte , ca si un capac.
Pe mijlocul fulgului de nea asezam un pahar cu gura in jos si apasam putin sa se imprime semnul paharului.
Punem peste tot aluatul, o farfurie intinsa si taiem surplusul de aluat.
Cu un cutit bine ascutit, impartim aluatul in 16 parti egale, pe care le rasucim si le lipim doua cate doua.
Bateti putin albusul, dupa ce aluatul este gata si ungeti-l cu albusul batut. Eu am pus si un galbenus si aluatul s-a ingalbenit , nu s-au mai vazut straturile de sunca si cascaval.
Dati aluatul la cuptorul incins pentru aproximativ 45 de minute pina cand se rumeneste deasupra.
Credeti-ma ca va disparea urgent din farfurii, asa cald. Daca va mai ramane rece, e miunat alaturi de un pahar cu lapte caldut.
Pofta mare sa aveti !

Mai multe poze si un filmulet : http://sidyskitchen.blogspot.ro/2015/01/fulg-de-nea-aperitiv.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Fulg de nea aperitiv" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Friptura de miel

Friptura de miel

Mielul se taie in bucati. Usturoiul se curata si se piseaza. Lamaile se feliaza. Preparam baitul

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Retete de Pasti
Friptura de oaie in aluat de paine

Friptura de oaie in aluat de paine

-Se inlatura oasele de la pulpa de oaie,se sectioneaza,sa se poata patrunde usor,se presoara cu sare

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

6 voturi

Ingrediente

  • - pentru aluat
  • 500 g faina
  • 200 ml lapte caldut
  • 7 g drojdie uscata
  • 2 galbenusuri
  • 60 g unt
  • 2 linguri ulei masline
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • - pentru umplutura:
  • 100 g cascaval feliat
  • 150 g sunca cu vin spumant
  • 50 g sunca crud uscata
  • 100 g unt topit
  • -pentru uns:
  • 1 albus batut putin

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Rulada cu mascarpone si zmeura Rulada cu mascarpone si zmeura

In primul rand, trebuie sa va spun ca am pregatit blatul intr-o tava 35x30 cm pe care am pus hartie de copt. Intr-un vas punem ouale,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Retete de Pasti
Costite de ied Costite de ied

Se spala bine costitele de ied. Le lasam sa se scurga. Punem sare, piper, oregano, coniac mustar si usturoi tocat in bol si amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Retete de Pasti
Pasca in trei straturi
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania