autor:

Sidy
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 septembrie 2015

Ingrediente
- pentru aluat, , 500 g faina, 200 ml lapte caldut, 7 g drojdie uscata, 2 galbenusuri, 60 g unt, 2 linguri ulei masline, 1 lingurita zahar, 1 lingurita sare, , - pentru umplutura:, , 100 g cascaval feliat, 150 g sunca cu vin spumant, 50 g sunca crud uscata, 100 g unt topit, , -pentru uns:, , 1 albus batut putin

Dificultate: Medie Timp: 2h

6 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas amestecam toate ingredientele aluatului ( le puteti pune in masina de paine la programul de "Aluat")si le framantam bine , apoi le acoperim si le lasam la dospit, la temperatura bucatariei, pina isi mareste volumul, dupa care punem aluatul pe o suprafata infainata si il impartim in 4 parti egale.
Intindem prima bucata in forma rotunda, cu ajutorul sucitorului, o ungem cu pensula, cu unt topit si punem pe ea felii de sunca.
Punem foaia intr-o tava pe o bucata de hartie de copt( pornim cuptorul si il incalzim la 160 de grade).
Intindem a doua foaie, o punem peste cea cu sunca, o ungem cu unt topit si asezam pe ea felii de cascaval, intindem apoi a treia foaie, o suprapunem peste celelalte doua, o ungem cu unt si punem un alt strat de sunca.
A patra foaie o intindem si o suprapunem peste celelalte , ca si un capac.
Pe mijlocul fulgului de nea asezam un pahar cu gura in jos si apasam putin sa se imprime semnul paharului.
Punem peste tot aluatul, o farfurie intinsa si taiem surplusul de aluat.
Cu un cutit bine ascutit, impartim aluatul in 16 parti egale, pe care le rasucim si le lipim doua cate doua.
Bateti putin albusul, dupa ce aluatul este gata si ungeti-l cu albusul batut. Eu am pus si un galbenus si aluatul s-a ingalbenit , nu s-au mai vazut straturile de sunca si cascaval.
Dati aluatul la cuptorul incins pentru aproximativ 45 de minute pina cand se rumeneste deasupra.
Credeti-ma ca va disparea urgent din farfurii, asa cald. Daca va mai ramane rece, e miunat alaturi de un pahar cu lapte caldut.
Pofta mare sa aveti !

Mai multe poze si un filmulet : http://sidyskitchen.blogspot.ro/2015/01/fulg-de-nea-aperitiv.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Fulg de nea aperitiv" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Tort aperitiv

Tort aperitiv

Se amesteca maioneza cu telemeaua rasa si smantana. Compozitia rezultata se imparte in trei. Intr-una

10 voturi    2 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Cuburi de gheata

Cuburi de gheata

Amestecăm într-un castron, făina cu praful de copt. Într-un castron punem albușurile

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

6 voturi

Ingrediente

  • - pentru aluat
  • 500 g faina
  • 200 ml lapte caldut
  • 7 g drojdie uscata
  • 2 galbenusuri
  • 60 g unt
  • 2 linguri ulei masline
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • - pentru umplutura:
  • 100 g cascaval feliat
  • 150 g sunca cu vin spumant
  • 50 g sunca crud uscata
  • 100 g unt topit
  • -pentru uns:
  • 1 albus batut putin

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

226 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

23 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Prajitura Tiramisu Prajitura Tiramisu

Se foloseste o tavă mare, preferabil cu inel detașabil. Eu am folosit una de 40 x 35 cm. Se face o cafea tare, puțin îndulcită,

4 voturi    1 comentariu
40 min
Retete de Pasti
Tort de ciocolata cu biscuiti Tort de ciocolata cu biscuiti

Se rup biscuitii in bucatele, se taie rahatul dupa bunul plac (eu l-am taiat bastonase); se pune laptele la fiert, iar cand deja e cald,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Tort aperitiv