autor:

raluka

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Fundite cu migdale

Autor: raluka (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 12 noiembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: raluka (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 12 noiembrie 2011

Ingrediente
250gr foietaj, 1 albus de ou, 50 gr zahar tos, o lingurita cu zeama de lamaie, 50gr migdale crude maruntite

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

13 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 220ºC.Foietajul se taie pe jumatate,iar apoi in 20 de suvite.Se intind usor de capete si se rasucesc de doua ori,astfel incat "nodul" sa fie la mijloc.Albusul,zeama de lamaie si zaharul se bat spuma cu un tel sau cu mixerul.Nu e nevoie sa fie tare ca pentru bezele,e suficient sa nu curga de pe foietaj.Se ung capetele funditelor cu spuma de albus si se presara migdale.Eu am pus migdale crude si migdale caramelizate.Se dau la cuptor si se coc cca 15min.Pana ce foietajul are culoarea aurie.Sper sa va placa!POFTA BUNA!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fundite cu migdale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Rubarba cu crema custard

Rubarba cu crema custard

Mod de preparare rubarba : Taiati tulpinile de rubarba fasii scurte si puneti-le intr-o cratita

0 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Placinta cu branza

Placinta cu branza

Intr-un castron se bate branza cu oualele pana devin o pasta omogena. Adaugam esenta de rom. Se unge

2 voturi    5 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    raluka , 18 noiembrie 2013

    Foietaj;)

  • Alynutza_Elena

    Alynutza_Elena (Maestru bucatar) , 16 noiembrie 2013

    eu nu inteleg un lucru foi de placinta sau foietaj?

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2013

    arata minunat...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2013

      Imi plac,arata bine !

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2013

      Simplu de facut si foarte aspectoase.Si cine nu are migdale poate folosi altaceva

    • raluka

      raluka (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2011

      Multumesc!

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2011

      Arata f bine!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 14 noiembrie 2011

      Simple si delicioase:)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

13 voturi

Ingrediente

  • 250gr foietaj
  • 1 albus de ou
  • 50 gr zahar tos
  • o lingurita cu zeama de lamaie
  • 50gr migdale crude maruntite

Raporteaza reteta

Retete
de raluka
chiftelute

chiftelute

In primu rand se toaca marunt celpele,cartoful si usturoiul.(eu le-am tocat cu robotul de bucatarie

13 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Pui chinezesc (cu orez)

Pui chinezesc (cu orez)

Este o reteta chinezeasca usor modificata de mine; mai rapid si mai usor de preparat.Inainte de toate

18 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole batuta

Fasole batuta

Intr-o tigaie punem suficient ulei la incins(1deget) si adaugam ceapa taiata solzisori.O lasam sa

7 voturi    4 comentarii
1h
Aperitive

raluka

Foietaj;)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gomboti cu prune