autor:

Andreea's Chinesefood

» » Mancaruri cu carne

Furnici in copac

Autor: Andreea's Chinesefood (Chef de cuisine)   
   Specific: 

China


    Reteta postata pe: 13 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andreea's Chinesefood (Chef de cuisine)   
Specific:  

China


Reteta postata pe: 13 ianuarie 2011

Ingrediente
300 g carne tocata de porc, 200 g taitei, 5 ciuperci shiitake uscate, 2 fire de ceapa verde, 1 bucata de ghimbir, 2 catei de usturoi, 1/2 lingurita sare, 1/2 lingurita piper, 2 ardei iuti, piper Sichuan, 1 lingurita amidon, 2 lingurite sos de soia light, 1 lingurita de sos de soia dark, 1 lingurita vin de orez, 1 lingurita ulei de ardei iute (daca nu aveti, suplimentati cu inca o teaca de ardei iute), 2 lingurite ulei de susan

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

33 voturi

Mod de preparare

Ciupercile shiitake uscate se pun la inmuiat intr-un castron cu apa. Carnea tocata se pune intr-un castron si peste ea se adauga sarea, 1 lingurita de sos de soia, otetul de orez, 1 lingurita de ulei de susan si amidonul; se amesteca bine si se lasa la frigider 20 de minute.

Taiteii se scufunda intr-o oala cu apa clocotita si se lasa 5 minute, apoi se trec prin apa rece si se scurg.
Ardeiul iute se toaca marunt, ghimbirul, usturoiul si ceapa se toaca marunt, de la ceapa se separa partea alba de cea verde.

In wok se incinge 1/2 lingurita de ardei iute si cealalta lingurita de ulei de susan.(uleiul de ardei iute, pe langa faptul ca este foarte aromat si bineinteles iute, are o culoare rosiatica tare placuta care va da un aspect frumos mancarurilor. )

Peste uleiul incins se adauga ardeii iuti tocati marunt, apoi se adauga partea alba de la ceapa, ghimbirul si usturoiul si piperul Sichuan.
Se calesc toate pret de cateva secunde dupa care se adauga carnea tocata pregatita anterior, se caleste pana incepe sa formeze un sosulet
Taiem ciupercile shiitake hidratate si le adaugam la amestecul de carne, adaugam taiteii de orez scursi de apa, iar peste ei sosul de soia light si restul de ulei de ardei iute. Amestecam totul bine astfel incat bucatelele de carne sa fie imbinate cu taiteii, transferam pe un platou.

Presaram peste tot piper proaspat macinat apoi partea verde de la ceapa.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Furnici in copac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Furnici in copac

Furnici in copac

Peste carnea tocata, adaugam lingura de amidon, sosul de soia, sosul de Worcester, o lingura de ulei

11 voturi    0 comentarii
45 min
Paste si pizza
Furnici in copac

Furnici in copac

Carnea tocata am amestecat-o cu lingurita de amidon, 2 lingurite sos de soia, 1 lingurita otet si

2 voturi    1 comentariu
30 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • George Hari Popescu

    George Hari Popescu (Chef de cuisine):

    A ieșit foarte picant, dar mă așteptam la asta. Tăițeii i-am cumpărat din străinătate, erau de 1 mm grosime, deci cred că erau cam groși. De aceea carnea nu s-a lipit foarte bine de ei, "furnicile" ar rămas cumva detașate de "copac". N-am avut ciuperci și n-am găsit nici ghimbir. Am folosit ceapă normală, nu verde. Am folosit pastă de ardei iute și sos chilli. În loc de vin de orez, am pus oțet de mere.

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Bogdan Ciobanu , 07 decembrie 2014

    Nu ati folosit taiteii care trebuiesc. La furnici in copac se utilizeaza taitei transparenti, din orez. Fara ei nu exista acest fel de mancare.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 10 iunie 2014

    Daca am citit bine, sunt taitei de orez, da ?Si daca punem alt fel de ciuperci....? Trebuie incercta reteta !

  • Fara foto

    Toncean Sidonia , 10 iunie 2014

    Daca am citit bine, sunt taitei de orez, da ?Si daca punem alt fel de ciuperci....? Trebuie incercta reteta !

    • Fara foto

      Ramona Gloria (Maestru bucatar) , 26 martie 2014

      Multumesc frumos de info :)

    • Fara foto

      Andreea Chinesefood , 25 martie 2014

      Sunt taitei subtiri de grau. Adesea se folosesc si taitei vermicelli, cunoscuti si sub denumirea de glass noodles. Sunt taitei din fasole mungo, si sunt transparenti. Se gasesc in magazinele bio, la plafar sau in Dragonul Rosu.

    • Fara foto

      Ramona Gloria (Maestru bucatar) , 25 martie 2014

      Ce fel de taitei sunt astia? Am observat ca sunt foarte subtiri. De unde pot fi cumparati?

    • Fara foto

      Ella Marinela , 12 octombrie 2013

      mmmm foarte bun!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

33 voturi

Ingrediente

  • 300 g carne tocata de porc
  • 200 g taitei
  • 5 ciuperci shiitake uscate
  • 2 fire de ceapa verde
  • 1 bucata de ghimbir
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper
  • 2 ardei iuti
  • piper Sichuan
  • 1 lingurita amidon
  • 2 lingurite sos de soia light
  • 1 lingurita de sos de soia dark
  • 1 lingurita vin de orez
  • 1 lingurita ulei de ardei iute (daca nu aveti
  • suplimentati cu inca o teaca de ardei iute)
  • 2 lingurite ulei de susan

Raporteaza reteta

Retete
de Andreea's Chinesefood
General Tso's Chicken

General Tso's Chicken

Pulpele de pui le taiem in cubulete, le punem intr-un castron, iar peste ele ingredientele toate

37 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Pui chinezesc cu alune (Pui Gongbao)

Pui chinezesc cu alune (Pui Gongbao)

Carnea de pui se taie cubulete, se pune intr-un castron, iar peste ea se adauga sosul pentru marinada

11 voturi    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu carne
Pui picant chinezesc

Pui picant chinezesc

Aripioarele de pui se taie in bucati mai mici, se sareaza, se stropesc cu cele 2 lingurite de sos

18 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Sidy (Chef de cuisine)

Daca am citit bine, sunt taitei de orez, da ?Si daca punem alt fel de ciuperci....? Trebuie incercta reteta !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Friptura de vita la cuptor Friptura de vita la cuptor

Scoatem carnea de vită pe care am ținut-o in frigider o oră, ungem carnea pe toate părtile cu ulei sare și piper o mai lăsăm

1 vot    1 comentariu
30 min
Fripturi
Escalop cu ciuperci