autor:

Cely Snijec

» » Dulciuri diverse

Fursecuri cu alune

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 ianuarie 2010

Ingrediente
200 g unt, 100 g zahar, 1 lingura coniac sau vodka, coaja de lamaie, 200 g faina, 100 g alune macinate, un plic zahar vanilat, ciocolata si bomboane pentru ornat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

14 voturi

Mod de preparare

Omogenizez untul cu zaharul,adaug coniacul,faina,alunele macinate, zaharul vanilat si coaja de lamaie.Las aluatul la frigider o ora, apoi intind o foaie de 5 mm grosime, decupez fursecuri.Le coc in tava unsa sau tapetata cu hartie de copt, le coc in cuptorul in prealabil incins.Dupa ce se racesc, le glazez cu ciocolata, le presar cu bomboane ornamentale si ciocolata rasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu alune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Fursecuri cu unt de alune

Fursecuri cu unt de alune

Se freaca bine zaharul cu untul pana devine spumos se adauga untul de alune,si restul ingridentelor

4 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Fursecuri cu ciocolata si alune

Fursecuri cu ciocolata si alune

Topim ciocolata cu untul. Lasam sa se raceasca. Mixam ouale cu zaharul si esenta de portocale, apoi

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Epilator IPL Homelight Sensor

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine):

    Am facut si eu si am adaugat aceleasi ingrediente(unicul lucru este ca nu i-am pus toata cantitatea de alune i-am pus doar jumatate din cantitatea pusa de tine pt ca nu am avut mai mult in acel moment ) ,si la inceput foarte bine mi-a mers dar in cuptor sau intins de asa fel ca sa-u unit toate (:, bineinteles nu era sa le arunc asa ca le-am taiat in patrate si am pus deasupra niste bombonele, la gust foarte bune,nu a ramas niCi unul.oare unde am gresit!!!??

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Maria Todori , 07 octombrie 2014

    reteta mea preferata

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010

    -cuptorul la cite grade trebuie preincalzit?

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010

    foarte frumosi,aratosi si gustosi.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

14 voturi

Ingrediente

  • 200 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 lingura coniac sau vodka
  • coaja de lamaie
  • 200 g faina
  • 100 g alune macinate
  • un plic zahar vanilat
  • ciocolata si bomboane pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Alice85 (Chef de cuisine)

-cuptorul la cite grade trebuie preincalzit?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta de pere cu fistic