autor:

anuta

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Fursecuri cu bezea si nuca

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 februarie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 februarie 2018

Ingrediente
pentru aluat, 250 g unt sau margarina, 125 g zahar, 2 plicuri zahar vanilat (sau esenta), 1 ou, 3 galbenusuri, 250 g faina, 150 g amidon de porumb (Gustin), 1 lingura cacao, pentru ornat, 2 albusuri, 50 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 150 g miez de nuca, un praf de sar, pentru umplut , gem dupa preferinta+miez de nuca prajit si maruntit

Dificultate: Medie Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Se amesteca untul aflat la temperatura camerei cu zaharul turnat treptat, esenta, oul si galbenusurile adaugate cate unul, faina amestecata cu amidonul si se mixeaza la putere maxima, pana la o omogenizare perfecta.

Aluatul obtinut se imparte in doua parti egale; una ramane alba, cealalta parte se amesteca cu lingura de cacao, apoi fiecare se baga in cate o punga de celofan si se dau la rece, 30 de minute.

Din aluatul alb, se intinde o foaie groasa de cativa mm (se intinde cu sucitorul, intre doua foi de celofan) din care decupam 20 de fursecuri rotunde, cu forma rotunda, cu diametrul de 4-5 cm, apoi le coacem in tava neunsa, cca. 10 minute.

Din aluatul cu cacao se intinde o foaie din care decupam 20 de fursecuri, cu aceeasi forma, dar la care le decupam mijlocul cu o forma mai micuta. Batem albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul. Miezul de nuca il maruntim. Se unge fiecare fursec cu bezeaua obtinuta, apoi se presara deasupra miez de nuca (eu am pus bezeaua cu un pos). Se coc la fel cca. 10 minute.

Se lipesc intre ele fursecurile, unul alb cu unul cu cacaua si bezea, ungandu-le cu cate o lingurita de gem amestecat cu miez de nuca prajit si maruntit, dupa preferinta.

Sunt delicioase si foarte, foarte fragede.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu bezea si nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Broscute

Broscute

Se sparg ouale se amesteca cu 1 cana zahar,apoi adaugam 1 cana uleiul si 2 cani faina,punem amoniacul

1 vot    12 comentarii
1h
Prajituri
Choux a la creme

Choux a la creme

Intr-o craticioara se pune paharul de lapte, untul, zaharul si priza de sare si se pune pe foc mic

20 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • pentru aluat
  • 250 g unt sau margarina
  • 125 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat (sau esenta)
  • 1 ou
  • 3 galbenusuri
  • 250 g faina
  • 150 g amidon de porumb (Gustin)
  • 1 lingura cacao
  • pentru ornat
  • 2 albusuri
  • 50 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150 g miez de nuca
  • un praf de sar
  • pentru umplut 
  • gem dupa preferinta+miez de nuca prajit si maruntit

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

2 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

2 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Prajitura Vieneza