autor:

anuta

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Fursecuri cu bezea si nuca

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 februarie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 februarie 2018

Ingrediente
pentru aluat, 250 g unt sau margarina, 125 g zahar, 2 plicuri zahar vanilat (sau esenta), 1 ou, 3 galbenusuri, 250 g faina, 150 g amidon de porumb (Gustin), 1 lingura cacao, pentru ornat, 2 albusuri, 50 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 150 g miez de nuca, un praf de sar, pentru umplut , gem dupa preferinta+miez de nuca prajit si maruntit

Dificultate: Medie Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Se amesteca untul aflat la temperatura camerei cu zaharul turnat treptat, esenta, oul si galbenusurile adaugate cate unul, faina amestecata cu amidonul si se mixeaza la putere maxima, pana la o omogenizare perfecta.

Aluatul obtinut se imparte in doua parti egale; una ramane alba, cealalta parte se amesteca cu lingura de cacao, apoi fiecare se baga in cate o punga de celofan si se dau la rece, 30 de minute.

Din aluatul alb, se intinde o foaie groasa de cativa mm (se intinde cu sucitorul, intre doua foi de celofan) din care decupam 20 de fursecuri rotunde, cu forma rotunda, cu diametrul de 4-5 cm, apoi le coacem in tava neunsa, cca. 10 minute.

Din aluatul cu cacao se intinde o foaie din care decupam 20 de fursecuri, cu aceeasi forma, dar la care le decupam mijlocul cu o forma mai micuta. Batem albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul. Miezul de nuca il maruntim. Se unge fiecare fursec cu bezeaua obtinuta, apoi se presara deasupra miez de nuca (eu am pus bezeaua cu un pos). Se coc la fel cca. 10 minute.

Se lipesc intre ele fursecurile, unul alb cu unul cu cacaua si bezea, ungandu-le cu cate o lingurita de gem amestecat cu miez de nuca prajit si maruntit, dupa preferinta.

Sunt delicioase si foarte, foarte fragede.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu bezea si nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Se curata merele de coaja, se dau pe razatoare si se pun la calit cu zahar dupa gust si un praf de

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Cozonac

Cozonac

Se cerne faina. Se ia o mana de faina si se opareste cu lapte fierbinte, amestecandu-se bine. Se

1 vot    0 comentarii
4h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • pentru aluat
  • 250 g unt sau margarina
  • 125 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat (sau esenta)
  • 1 ou
  • 3 galbenusuri
  • 250 g faina
  • 150 g amidon de porumb (Gustin)
  • 1 lingura cacao
  • pentru ornat
  • 2 albusuri
  • 50 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150 g miez de nuca
  • un praf de sar
  • pentru umplut 
  • gem dupa preferinta+miez de nuca prajit si maruntit

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

3 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

6 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

4 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon

 Într-un bol mixăm cele 4 ouă împreună cu zahărul până capătă consistența unei creme; Adăugăm smântâna

2 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure

Iaurtul grecesc se pune intr-un tifon si se lasa la scurs peste noapte. Se pune faina cernuta impreuna cu untul,ouale, laptele si sarea

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura Delice cu nuca si ciocolata