autor:

Laura_Nechita

» » Dulciuri diverse

Fursecuri cu cafea si ciocolata

Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 aprilie 2015

Ingrediente
120 gr unt de calitate, - 3 linguri ulei de floarea soarelui, - 60 gr zahar cu melasa, - 100 gr zahar brut, - 1 ou, - 250 - 270 gr faina, - sirop caramel (se obtine din zaharul brut), - 1 vrf cutit bicarbonat sodiu, - 1/2 plic praf copt, - 3-4 cuisoare, - 30 gr cacao neagra, - scortisoara macinata, - 2 linguri pudra de cafea, - pepite ciocolata, - 50 gr ciocolata neagra

Dificultate: Redusa Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Mai intai de toate, pastram ingredientele la temperatura camerei pentru 2 ore.
Intr-un vas, punem zaharul brut si asezam pe foc, lasam pana se caramelizeaza, amestecam usor cu o lingura de lemn. Lasam pe foc pana devine lichid si omogen. Pregatim o foaie de copt si turnam caramelul in fasii subtiri. Lasam sa se intareasca.
In vasul in care am caramelizat zaharul, turnam 100 ml apa si lasam sa fiarba, astfel topim si salvam si caramelul ramas pe peretii vasului. Dam deoparte dupa ce a fiert. Caramelul intarit il macinam. Eu am folosit mojarul meu din marmura si a iesit foarte fin. Puteti incerca si la masina de rasnit, insa mi-e teama ca de caldura sa nu se topeasca un pic si sa devina lipicios. Incercati mai bine cu mojarul. Dam deoparte.
In acelasi mojar, punem cuisoarele si le macinam, adaugam cafeaua, scortisoara, cacaoa si macinam impreuna. Dam deoparte.
Intr-un castron, punem untul moale, uleiul, zaharul cu melasa, bicarbonatul, praful de copt, amestecul de cafea si amestecam cu un tel- para. Adaugam oul si amestecam energic pana se incorporeaza bine. Adaugam jumatate din faina si amestecam. Obtinem un aluat lipicios si cremos. Adaugam 3-4 linguri de sirop de caramel si amestecam din nou. Adaugam restul de faina si omogenizam toata compozitia. Adaugam si pepitele de ciocolata si amestecam numai cat sa se distribuie in tot aluatul. Dam totul la rece pentru o ora.
Pornim cuptorul. Pregatim o tava mare cu hartie de copt. Scoatem compozitia de la frigider si cu o cupa de inghetata (asa am folosit eu), luam din compozitie si punem in tava gramajoare aproximativ egale. Nu tineti cont de aspect, ele vor iesi foarte frumos la copt. Punem tava in cuptor, la copt, la 180 grade, timp de 15 minute.
Le scoatem apoi pe un gratar si le lasa sa se raceasca. Le ornam cu ciocolata topita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu cafea si ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cornulete cu iaurt

Cornulete cu iaurt

Intr-un lighenas, se freaca drojdia cu zaharul pina se lichefiaza.Se adauga apoi marg. topita(rece),

119 voturi    24 comentarii
4h
Dulciuri diverse
Bezele colorate

Bezele colorate

Incigem cuptorul la temperatura mica spre medie. Pregatim un vas adanc din sticla sau metal, nu

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • 120 gr unt de calitate
  • - 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • - 60 gr zahar cu melasa
  • - 100 gr zahar brut
  • - 1 ou
  • - 250 - 270 gr faina
  • - sirop caramel (se obtine din zaharul brut)
  • - 1 vrf cutit bicarbonat sodiu
  • - 1/2 plic praf copt
  • - 3-4 cuisoare
  • - 30 gr cacao neagra
  • - scortisoara macinata
  • - 2 linguri pudra de cafea
  • - pepite ciocolata
  • - 50 gr ciocolata neagra

Raporteaza reteta

Retete
de Laura_Nechita
Chec zebra

Chec zebra

Intr-un castron, am pus in ordine 1 cana lapte, uleiul, zaharul si am amestecat bine cu un tel. Am

41 voturi    43 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Biscuitii se macina fin fie la robot, fie cu ajutorul sucitorului. ( daca nu dispuneti de robot,

18 voturi    6 comentarii
40 min
Prajituri
Cheesecake cu afine si mure

Cheesecake cu afine si mure

Biscutii cu zaharul si fructele de goji i-am rasnit la robot, nu foarte marunt. Am adaugat untul

21 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Chec marmorat