autor:

Gabri...Ela

» » Dulciuri diverse

Fursecuri cu ciocolata si nuci

Autor: Gabri...Ela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gabri...Ela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 ianuarie 2012

Ingrediente
200g unt (margarina), 150g zahar,, un ou,, o lingurita esenta de vanilie,, 200g faina,, 40g cacao,, 1/2 lingurita praf de copt,, 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu,, un praf de sare,, 50g cocos razuit., , Glazura: 2 linguri apa,, 2 linguri zahar,, 100g ciocolata amaruie (sau cu lapte),, aprox. 45 jumatati de miez de nuca.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 45 min

6 voturi

Mod de preparare

Se bate untul cu zaharul, se adauga oul si vanilia. Separat se amesteca faina, cacao, praf de copt, bicarbonat si sare. Se pun treptat peste compozitia cu unt. Se adauga si nuca de cocos. Se amesteca bine si se lasa la frigider, timp de 1 ora. Se formeaza bilute in palma si se pun pe o tava acoperita cu hartie de copt. Se coc la foc potrivit timp de 15-20 min. Se lasa sa se raceasca, dupa care se dau cu glazura de ciocolata. Nuca se pune putin pe foc, sa se rumeneasca.
Pt. glazura se amesteca zaharul si apa, se pun la foc mic, intr-un vas, pana se topeste zaharul. Imediat se adauga ciocolata taiata bucatele si se amesteca bine. Se toarna peste fiecare prajiturica in parte si deasupra se lipeste cate o jumatate de miez de nuca. Se lucreaza repede, ca sa nu se intareasca ciocolata.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu ciocolata si nuci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Fursecuri de ciocolata cu nuci

Fursecuri de ciocolata cu nuci

Se topeste ciocolata amara cu untul si ciocolata de lapte la microunde sau la bain-marie si se lasa

5 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Vulcani de ciocolata

Vulcani de ciocolata

Pentru acest tip de prajitura sunt necesare forme din aluminiu (de unica folosinta ce se gasesc in

87 voturi    32 comentarii
1h 35 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Gabri...Ela

    Gabri...Ela (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2012

    Multumesc, Mihaela!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2012

    Foarte fine si aspectuoase!***** La fav...

Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

6 voturi

Ingrediente

  • 200g unt (margarina)
  • 150g zahar,
  • un ou,
  • o lingurita esenta de vanilie,
  • 200g faina,
  • 40g cacao,
  • 1/2 lingurita praf de copt,
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu,
  • un praf de sare,
  • 50g cocos razuit.
  • Glazura: 2 linguri apa,
  • 2 linguri zahar,
  • 100g ciocolata amaruie (sau cu lapte),
  • aprox. 45 jumatati de miez de nuca.

Raporteaza reteta

Retete
de Gabri...Ela
Fursecuri cu nuci si coaja de portocala

Fursecuri cu nuci si coaja de portocala

Blat: Se mixeaza toate ingredientele, in ordine, pana se obtine o pasta, care se lasa la frigider

11 voturi    1 comentariu
2h 15 min
Dulciuri diverse
Inel cu stafide si scortisoara

Inel cu stafide si scortisoara

Amesteca untul, zaharul si laptele si pune-le la foc mic pana se dizolva zaharul. Incalzeste apa(sa

6 voturi    4 comentarii
2h 45 min
Dulciuri diverse
Dulceata de portocale, grape-fruit si lamaie

Dulceata de portocale, grape-fruit si lamaie

Se cojesc portocalele si grape-fruit-ul, si cojile se taie cubulete. Se fierb cojile in 6 cani de

14 voturi    4 comentarii
20h 15 min
Conserve si muraturi

Gabri...Ela (Chef de cuisine)

Multumesc, Mihaela!

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Chec cu parfum de Orient