Fursecuri cu crema de ciocolata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Fursecuri cu crema de ciocolata

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 3 oua
  • 1 pachetel praf de copt
  • 1 pahar zahar pudra
  • 1 pahar ulei
  • 500 g faina
  • coaja de portocala sau lamaie
  • un praf de sare
  • Pentru crema:
  • 1 cana de lapte
  • 1/2 cana de zahar
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri faina
  • esenta de rom
  • 50 g unt
  • Pentru glazura am folosit ciocolata topita la aburi

Mod de preparare

Aluatul l-am preparat amestecand ouale cu zaharul, uleiul si praful de copt stins in otet. Am adaugat un praf de sare si faina si am framantat pana nu s-a mai lipit de mana.

Am intins cu sucitorul foaie de jumatate de centimetru grosime si am decupat forme dupa preferinta.

In tava cu hartie de copt am asezat fursecurile si am dat la cuptorul incins in prealabil la foc mediu aproximativ 20 de minute. Cand sunt coapte, fursecurile trebuie sa fie albe la suprafata si putin rumenite pe dos.

Crema am preparat-o amestecand toate ingredientele pe foc mic, mai putin untul si esenta de rom pe care le-am adugat dupa ce aceasta a fost fiarta si putin racorita.

Am asamblat fursecurile punand crema intre 2 bucati si am ornat cu ciocolata topita si bombonele.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi