autor:

Calinescu_Gabriela

» » Retete de Craciun

Fursecuri cu crema de ciocolata

Autor: Calinescu_Gabriela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 decembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Calinescu_Gabriela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 decembrie 2014

Ingrediente
Pentru aluat:, 3 oua, 1 pachetel praf de copt, 1 pahar zahar pudra, 1 pahar ulei, 500 g faina, coaja de portocala sau lamaie, un praf de sare, , Pentru crema:, 1 cana de lapte, 1/2 cana de zahar, 2 linguri cacao, 2 linguri faina, esenta de rom, 50 g unt, , Pentru glazura am folosit ciocolata topita la aburi

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

17 voturi

Mod de preparare

Aluatul l-am preparat amestecand ouale cu zaharul, uleiul si praful de copt stins in otet. Am adaugat un praf de sare si faina si am framantat pana nu s-a mai lipit de mana.



Am intins cu sucitorul foaie de jumatate de centimetru grosime si am decupat forme dupa preferinta.

In tava cu hartie de copt am asezat fursecurile si am dat la cuptorul incins in prealabil la foc mediu aproximativ 20 de minute. Cand sunt coapte, fursecurile trebuie sa fie albe la suprafata si putin rumenite pe dos.



Crema am preparat-o amestecand toate ingredientele pe foc mic, mai putin untul si esenta de rom pe care le-am adugat dupa ce aceasta a fost fiarta si putin racorita.



Am asamblat fursecurile punand crema intre 2 bucati si am ornat cu ciocolata topita si bombonele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Turte (Scutecele Domnului)

Turte (Scutecele Domnului)

Pentru foi, se amesteca ingredientele, pana se obtine un aluat omogen, elastic. Se imparte in bucati

3 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Craciun
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Într-un castron cernem făina și ne pregătim la îndemână restul ingredientelor. Se

1 vot    1 comentariu
2h 30 min
Retete de Craciun

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Doina Munteanu , 09 noiembrie 2015

    Arata foarte bine! Nu mai ramane decat, sa le fac.Abia astept!

  • Fara foto

    Gabriel Voicu , 30 decembrie 2014

    F bune. Eu le fac cu amoniac si nu pun nici un fel de coaja , ptr mine e toxica . Si crema e f buna, mie imi place.

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2014

    Sunt de efect.

    • Fara foto

      Goji Romania , 19 decembrie 2014

      Efecte Benefice fructe GOJI Imbunatateste sanatatea ochilor si a vederii; Intareste inima; Inhiba peroxidarea lipidelor (o cauza a bolii de inima); Imbunatateste rezistenta la boli, crescand imunitatea; Promoveaza cresterea celulelor sanatoase in prevenirea si tratarea cancerului; - See more at: http://www.gojiromania.com

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

17 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 3 oua
  • 1 pachetel praf de copt
  • 1 pahar zahar pudra
  • 1 pahar ulei
  • 500 g faina
  • coaja de portocala sau lamaie
  • un praf de sare
  • Pentru crema:
  • 1 cana de lapte
  • 1/2 cana de zahar
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri faina
  • esenta de rom
  • 50 g unt
  • Pentru glazura am folosit ciocolata topita la aburi

Raporteaza reteta

Retete
de Calinescu_Gabriela
Cosulete cu fructe

Cosulete cu fructe

Fructele se pun intr-o cratita cu zaharul si se tin sa dea cateva clocote pana se inmoaie. Foietajul

0 voturi    2 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Am caramelizat zaharul intr-un vas in care urma sa torn compozitia si am lasat la racit dupa ce am

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Negresa glazurata

Negresa glazurata

Ouale se separa. Din cantitatea totala de zahar se pun separat 4 linguri de zahar. Acesta se amesteca

0 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse
Fara foto

mira (Chef de cuisine)

Sunt de efect.

Adauga reteta
Retete

din Retete de Craciun

Fursecuri cu unt si gem de capsuni Fursecuri cu unt si gem de capsuni

Păstrăm untul o oră la temperatura camerei. Într-un vas, mixăm untul cu 50 gr zahăr vanilat, un praf de sare. Eu folosesc

1 vot    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema de branza si ciocolata si gem de afine Prajitura cu crema de branza si ciocolata si gem de afine

Albusurile se bat spuma tare, cu un praf de sare. Se adauga pe rand, zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Dulciuri diverse
Sarmalute in foi de vita de vie cu carne de pui