autor:

Calinescu_Gabriela

» » Retete de Craciun

Fursecuri cu crema de ciocolata

Autor: Calinescu_Gabriela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 decembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Calinescu_Gabriela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 decembrie 2014

Ingrediente
Pentru aluat:, 3 oua, 1 pachetel praf de copt, 1 pahar zahar pudra, 1 pahar ulei, 500 g faina, coaja de portocala sau lamaie, un praf de sare, , Pentru crema:, 1 cana de lapte, 1/2 cana de zahar, 2 linguri cacao, 2 linguri faina, esenta de rom, 50 g unt, , Pentru glazura am folosit ciocolata topita la aburi

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

35 voturi

Mod de preparare

Aluatul l-am preparat amestecand ouale cu zaharul, uleiul si praful de copt stins in otet. Am adaugat un praf de sare si faina si am framantat pana nu s-a mai lipit de mana.



Am intins cu sucitorul foaie de jumatate de centimetru grosime si am decupat forme dupa preferinta.

In tava cu hartie de copt am asezat fursecurile si am dat la cuptorul incins in prealabil la foc mediu aproximativ 20 de minute. Cand sunt coapte, fursecurile trebuie sa fie albe la suprafata si putin rumenite pe dos.



Crema am preparat-o amestecand toate ingredientele pe foc mic, mai putin untul si esenta de rom pe care le-am adugat dupa ce aceasta a fost fiarta si putin racorita.



Am asamblat fursecurile punand crema intre 2 bucati si am ornat cu ciocolata topita si bombonele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Prajitura cu ciocolata

Prajitura cu ciocolata

Intr-un castron cernem faina cu cacaua, zaharul pudra, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si un

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Craciun
Piftie de porc

Piftie de porc

Pentru Revelion, am pregatit piftie de porc. Urechea de porc se parleste si se spala bine. Se

2 voturi    2 comentarii
5h
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii

  • Carina , 12 decembrie 2018

    Arată super,o să încerc și eu

  • Doina Munteanu , 09 noiembrie 2015

    Arata foarte bine! Nu mai ramane decat, sa le fac.Abia astept!

  • Gabriel Voicu , 30 decembrie 2014

    F bune. Eu le fac cu amoniac si nu pun nici un fel de coaja , ptr mine e toxica . Si crema e f buna, mie imi place.

    • mira (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2014

      Sunt de efect.

    • Goji Romania , 19 decembrie 2014

      Efecte Benefice fructe GOJI Imbunatateste sanatatea ochilor si a vederii; Intareste inima; Inhiba peroxidarea lipidelor (o cauza a bolii de inima); Imbunatateste rezistenta la boli, crescand imunitatea; Promoveaza cresterea celulelor sanatoase in prevenirea si tratarea cancerului; - See more at: http://www.gojiromania.com

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

35 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 3 oua
  • 1 pachetel praf de copt
  • 1 pahar zahar pudra
  • 1 pahar ulei
  • 500 g faina
  • coaja de portocala sau lamaie
  • un praf de sare
  • Pentru crema:
  • 1 cana de lapte
  • 1/2 cana de zahar
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri faina
  • esenta de rom
  • 50 g unt
  • Pentru glazura am folosit ciocolata topita la aburi

Raporteaza reteta

Retete
de Calinescu_Gabriela
Cosulete cu fructe

Cosulete cu fructe

Fructele se pun intr-o cratita cu zaharul si se tin sa dea cateva clocote pana se inmoaie. Foietajul

0 voturi    2 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Am caramelizat zaharul intr-un vas in care urma sa torn compozitia si am lasat la racit dupa ce am

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Negresa glazurata

Negresa glazurata

Ouale se separa. Din cantitatea totala de zahar se pun separat 4 linguri de zahar. Acesta se amesteca

0 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse

Carina

Arată super,o să încerc și eu

Retete

din Retete de Craciun

Aluat fraged cu untura si cidru Aluat fraged cu untura si cidru

Acest tip de aluat se pretează la cornulețe fragede, rulouri cu cremă și orice bunătăți mai doriți să preparați. Aluatul

0 voturi    0 comentarii
3h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Cozonac cu aluat oparit Cozonac cu aluat oparit

Pentru inceput punem 100 g de faina intr-un lighean si turnam 200 ml de lapte fierbinte, amestecam si lasam sa se racoreasca putin. Dupa

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Rulada aromata de porc