Fursecuri cu gem

Reteta de fursecuri cu gem. Cum prepari fursecuri cu gem reteta rapida.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Fursecuri cu gem

Ingrediente

  • Pentru cca 30 buc
  • 225 g unt
  • 50 g zahar pudra
  • esenta vanilie
  • 225 g faina
  • 50 g amidon alimentar (din porumb)
  • un pliculet zahar vanilat
  • Umplutura
  • 25 g unt
  • 2 linguri de gem de afine sau alt gem la alegere

Mod de preparare

1.Se bate cu mixerul untul moale (la temperatura camerei) cu zaharul, pana se obtine o crema pufoasa. Se adauga esenta si faina amestecata cu amidonul si cernuta. Din aluatul obtinut se modeleaza mici bilute, de marimea unei nuci care apoi se aplatizeaza cu furculita, lasand urmele dintilor deasupra.

Se aseaza intr-o tava si se da la cuptor cca 12-15 minute, in cuptorul preincalzit la 180 de grade C

Se lasa sa se raceasca pe un gratar apoi se ung cu gemul de afine frecat un pic cu untul moale si se unesc cate doua. Se pudreaza un pic cu zahar vanilat si se dau 15 minute la frigider.

Se pot servi ca desert sau ca mic dejun alaturi de o cescuta de lapte sau ceai. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gogosari in sos de mustar

Gogosari in sos de mustar

Reteta de gogosari in sos de mustar. Cum prepari gogosari in sos de mustar reteta delicioasa.

Gogosari in sos de mustar
Papricas cu pui de tara si galuste

Papricas cu pui de tara si galuste

Papricas cu pui de tara si galuste
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise