autor:

Oana Stamate

» » Dulciuri diverse

Fursecuri cu Nuca

Autor: Oana Stamate (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Oana Stamate (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
100g nuci decojite, 3 oua, 1 cana cu zahar, 1 cana cu lapte, 500g faina, 1/2 pachet unt, un praf de sare

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

1 vot

Mod de preparare

1. Se freaca bine untul zaharul si oualele(zaharul trebuie sa se topeasca), se adauga laptele caldut si faina.
2. Dupa omogenizare nucile maruntite mare se amesteca cu aluatul.
3. Cu o lingurita se dozeaza cate o prajiturica pe o tava unsa cu unt, in forma in care o doriti(se modeleaza foarte usor)
4. Cuptorul trebuie preincalzit, iar fursecurile se coc la foc mediu spre mic, pe randul de mijloc, cate 5-10 minute in functie de taria cuptorului(pana se rumeneste usor fundul fursecului).
Se servesc de preferinta reci sau doar usor caldute, iar nuca poate fi iinlocuita dupa preferinta cu alta umplutura tare. Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu Nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Fursecuri cu nuca si stafide

Fursecuri cu nuca si stafide

Untul (de la temperatura camerei) il mixam spuma cu zaharul pudra si sarea. Incorporam oul, apoi

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Fursecuri cu nuca si cafea

Fursecuri cu nuca si cafea

Untul, de la temperatura camerei, il mixam spuma impreuna cu zaharul. Adaugam galbenusurile si le

11 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2009

    Mi se pare foarte buna aceasta reteta, deci o salvez si eu.

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

    Am salvat reteta.

Dificultate

Redusa

Timp

10 min

1 vot

Ingrediente

  • 100g nuci decojite
  • 3 oua
  • 1 cana cu zahar
  • 1 cana cu lapte
  • 500g faina
  • 1/2 pachet unt
  • un praf de sare

Raporteaza reteta

Retete
de Oana Stamate
Painea de Casa a Bunicii

Painea de Casa a Bunicii

1. Daca drojdia este proaspata se dizolva intr-o cana cu apa calduta(nu fierbinte ca se opareste

0 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Savarina de la ea de acasa

Savarina de la ea de acasa

1. Intr-un lighenus se pune faina si drojdia care se dizolva in putina apa calduta(eu am pus 2-3

12 voturi    3 comentarii
4h
Dulciuri diverse

flori de piatra (Chef de cuisine)

Mi se pare foarte buna aceasta reteta, deci o salvez si eu.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Pasca fara coca