autor:

Cely Snijec

» » , Dulciuri diverse, Retete de Craciun

Fursecuri cu nuca

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 ianuarie 2010

Ingrediente
150 g unt, 150 g zahar, un ou, 150 g faina, 100 g nuca prajita, macinata, o lingurita scortisoara, un praf de copt, esenta dupa placere, ciocolata alba si neagra, bombonele, pentru ornat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Se freaca zaharul cu untul, se adauga oul, faina,praful de copt,scortisoara si nuca.Se lasa aluatul 2 ore la frigider, apoi se intinde o foaie de jumatate de centimetru. Decupam fursecuri cu forme specifice sarbatorilor Craciunului(brazi,clopotei..). Asezam fursecurile in tava unsa cu ulei sau tapetta cu hartie ceruita. Coacem in cutorul preincalzit, timp de 10-15 minute.Glazam, ornam dupa placere cand fursecurile sunt reci
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
fursecuri simple cu nuca de cocos

fursecuri simple cu nuca de cocos

Amestecam faina cu untul cuburi, nuca de cocos, 2 galbenusuri si zaharul. Amestecati totul rapid

11 voturi    1 comentariu
3h 25 min
Dulciuri diverse
Fursecuri cu ciocolata si nuca de cocos deshidratata

Fursecuri cu ciocolata si nuca de cocos deshidratata

Se topeste ciocolata la bain marin impreuna cu untul apoi se adauga si cele 50 g zahar pudra,se amesteca

0 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2011

    Multumesc pentru aprecieri. Anul acesta am mai schimbat retetele.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

    Tare bine arata fursecurile tale...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

    Foarte aspectoase!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • 150 g unt
  • 150 g zahar
  • un ou
  • 150 g faina
  • 100 g nuca prajita
  • macinata
  • o lingurita scortisoara
  • un praf de copt
  • esenta dupa placere
  • ciocolata alba si neagra
  • bombonele
  • pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

66 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Multumesc pentru aprecieri. Anul acesta am mai schimbat retetele.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Tarta rasturnata cu caise caramelate