Măruntim ciocolata şi o topim, la foc mic, cu 50 g de unt, amestecând bine. Luam de pe foc, adaugăm zahărul şi continuăm să amestecam câteva minute, ca să se dizolve. Incorporam oul şi esenţa de vanilie.
Amestecam 110 g de făină, cacao, un praf de sare. Turnam amestecul peste compozitia de ciocolată şi omogenizam. Adaugam si bicarbonatul stins in otet.
Incălzim cuptorul la 160 grade C. Tapetam o tavă cu untul şi faina rămase. Luam cu ajutorul unei linguri din compozitie şi modelam biluţe mici, apoi le presam usor si asezam in scobitura o bucatica de ciocolata si un sambure de nuca.
Se coc 20 de minute în cuptorul preîncălzit până când suprafaţa s-a întărit .
Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.
Gogosi cu ciocolataDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii