Se freaca untul cu zaharul, se adauga vanilia, coaja de lamîie, si treptat, ouale batute spuma. Se amesteca usor compozitia si se pune faina in forma de ploaie. Se pregatesc tavile de copt unse cu ulei, tapetate cu hirtie alba pe toata suprafata. Din compozitia obtinuta se toarna pe tavi, cu ajutorul unui pos prevazut cu sprit, forme rotunde de marimea unor monede de 3-5 lei. Miezul de nuca se marunteste manual sau prin masina apoi se presara peste fursecurile turnate in tavi. Se introduc tavile la cuptor, la foc potrivit. In loc de nuca se pot presara cu susan sau mac, inainte de coacere, sau cu zahar pudra, dupa coacere, cresterea aluatului, apoi la o temperatura moderata, pentru a se realiza o coacere uniforma. Dupa coacere si racire, se asaza pe platou.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii