autor:

Licuta Marin

» » Dulciuri diverse

Fursecuri cu unt si cocos

Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 iunie 2011

Ingrediente
100 gr unt, 1 galbenus, 50 gr zahar pudra, esenta de vanilie, 125 gr faina, 25 gr fulgi de cocos, un praf de sare, 1 varf cutit praf de copt, 75-80 ml lapte rece, pentru ornat: o lingura de zahar tos amestecat cu o lingura de fulgi de cocos

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

1. Untul lasat la temperatura camerei il mixam impreuna cu zaharul pudra si vanilia pana devine cremos. Adaugam galbenusul si mixam bine.
2. Adaugam faina amestecata cu sarea, fulgii de cocos si praful de copt.
3. Adaugam laptele rece cate putin, amestecand. Vom obtine un aluat de consistenta unei creme mai groase.
4. Punem aluatul intr-un pos cu un varf metalic mai larg, in forma de stea si formam cu acesta fursecurile pe o tava tapetata cu hartie de copt. Dimensiunea fursecurilor sa fie de aproximativ 4-5 cm. Cand am terminat aluatul, ornam fiecare fursec cu putin zahar amestecat cu fulgi de cocos.
6. Punem tava cu fursecurile astfel formate la rece, de preferat la congelator timp de 6-7 minute, apoi o punem la copt la foc potrivit timp de 15 minute pana se rumenesc usor. Se scot si se lasa sa se raceasca bine inainte de a le aseza pe farfurie.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu unt si cocos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Fursecuri cu unt si cocos

Fursecuri cu unt si cocos

Intr-un bol mixam untul (de la tamperatura camerei) cu zaharul pudra pana devine o crema, apoi adaugam

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Tarta cu fructe

Tarta cu fructe

Aluatul: Intr-un bol amestecati faina cu sarea. Puneti untul intr-un robot sau mixer si amestecati

26 voturi    6 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Straightener 24mm

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Maria Turcu , 06 decembrie 2014

    super......

  • Fara foto

    Iris Irisa , 05 decembrie 2014

    de la acestea...

  • Fara foto

    Viorica Dieac , 25 februarie 2014

    pt .copii dimineata sint perfecte

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 iulie 2011

      Mmmmm, ce bune!

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 01 iulie 2011

      Multumesc frumos! Va pup dulce!...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 01 iulie 2011

      Foarte bune!

    • Maria Markov

      Maria Markov (Chef de cuisine) , 01 iulie 2011

      Fursecurile cu unt si cocos .. preferatele mele! Ce bine merg cu o cafea dimineata! O sa incerc si eu. Reteta nu pare grea deloc! Felicitari!

    • TeoBucatar

      TeoBucatar (Chef de cuisine) , 30 iunie 2011

      Tare mult imi place cocosul!Trimite-mi si mie una!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 100 gr unt
  • 1 galbenus
  • 50 gr zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • 125 gr faina
  • 25 gr fulgi de cocos
  • un praf de sare
  • 1 varf cutit praf de copt
  • 75-80 ml lapte rece
  • pentru ornat: o lingura de zahar tos amestecat cu o lingura de fulgi de cocos

Raporteaza reteta

Retete
de Licuta Marin
Pizza cu ton si sunca

Pizza cu ton si sunca

1. Drojdia se inmoaie in apa calduta apoi se toarna peste faina impreuna cu sarea, uleiul si margarina.

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Briose cu dulceata de mure

Briose cu dulceata de mure

1. Zaharul, iaurtul, ouale si uleiul se pun intr-un bol. Se omogenizeaza bine cu mixerul , dupa care

22 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pui Chinese

Pui Chinese

Se taie marunt usturoiul si se caleste putin in uleiul de masline. Pieptul de pui se taie suvite

23 voturi    4 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Mmmmm, ce bune!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Tarta cu fructe