autor:

Anca E. Voicu

» » Dulciuri diverse

Fursecuri cu vanilie si glazura de ciocolata

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 martie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 martie 2015

Ingrediente
180 g margarina, 3 linguri de zahar, 1 ou, 1 lingurita zahar vanilat Bourbon, 1 lingurita esenta vanilie, 1 pahar mic iaurt (125 g), 12 linguri faina, 1 lingura praf de copt, un varf lingurita sare, , pentru decor: 1 lingura lapte + cateva patratele ciocolata neagra

Dificultate: Medie Timp: 40 min

4 voturi

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul.



Se amesteca bine cu mixerul: margarina, zaharul, zaharul Bourbon, oul, esenta de vanilie, un varf de lingurita de sare si iaurtul (eu am folosit Danone Cremosso Natur, e gustos si nu e asa acrisor).

Se adauga praful de copt si faina in ploaie, amestecand cu o lingura, apoi framantand cu mainile, pana obtinem un aluat semi-tare, pufos, usor lipicios.



Se pune compozitia in presa de biscuiti si se asaza fursecurile in tava, pe foaie de copt. Daca nu aveti presa, luati din aluat cu mainile, formati mici sfere, turtiti-le in tava cu degetele, apoi puteti imprima un model cu o furculita.



Se orneaza cu rahat maruntit. Eu am folosit rahat de trandafiri si de fistic.



Se coc la foc mediu (180 de grade) cam 10 minute sau pana se fac aurii. Sunt gata foarte repede, asa ca stati prin preajma, sa nu se usuce. De asemenea, nu-i puneti nici prea grosi (nu se vor coace in mijloc), nici prea subtiri (se vor usca), ci cam de un deget grosime.



Pentru decor, se incalzeste putin lapte intr-un ibric, apoi se da de pe foc si se adauga cateva patratele de ciocolata amestecand tot timpul, cu grija sa nu se lipeasca. Ciocolata se pune in sprit sau intr-un creion de decorat, manevrandu-se cat timp e fierbinte (cand se raceste, se intareste). Se orneaza apoi fursecurile dupa gust si imaginatie.



Eu am obtinut 3 tavi cu fursecuri.





Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu vanilie si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Briose cu fructe

Briose cu fructe

Se pun in trei boluri: zmeura spalata si scursa, pulpa de pepene taiata cubulete, fructele de physalis

2 voturi    2 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Mini placinte cu foi brick

Mini placinte cu foi brick

Se curata bostanul si merele, se rad apoi se pun intr-un vas pe foc mic impreuna cu ulei zahar si

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

40 min

4 voturi

Ingrediente

  • 180 g margarina
  • 3 linguri de zahar
  • 1 ou
  • 1 lingurita zahar vanilat Bourbon
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 1 pahar mic iaurt (125 g)
  • 12 linguri faina
  • 1 lingura praf de copt
  • un varf lingurita sare
  • pentru decor: 1 lingura lapte + cateva patratele ciocolata neagra

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

14 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    5 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Trandafiri din uscatele Trandafiri din uscatele

Untul se freaca cu faina intre palme sa se disperseze bine, fara sa ramana bucatele mici de unt. Apoi se adauga galbenusurile, smantana,

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Gogosi (reteta bunicii) Gogosi (reteta bunicii)

Drojdia se inmoaie in putin lapte, apoi se pune intr-un bol mai mare faina se face o gaura in miljocul faini unde se pune oul, zaharul,

41 voturi    4 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Lapte de pasare