autor:

Anca E. Voicu

» » Dulciuri diverse

Fursecuri cu vanilie si glazura de ciocolata

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 martie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 martie 2015

Ingrediente
180 g margarina, 3 linguri de zahar, 1 ou, 1 lingurita zahar vanilat Bourbon, 1 lingurita esenta vanilie, 1 pahar mic iaurt (125 g), 12 linguri faina, 1 lingura praf de copt, un varf lingurita sare, , pentru decor: 1 lingura lapte + cateva patratele ciocolata neagra

Dificultate: Medie Timp: 40 min

4 voturi

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul.



Se amesteca bine cu mixerul: margarina, zaharul, zaharul Bourbon, oul, esenta de vanilie, un varf de lingurita de sare si iaurtul (eu am folosit Danone Cremosso Natur, e gustos si nu e asa acrisor).

Se adauga praful de copt si faina in ploaie, amestecand cu o lingura, apoi framantand cu mainile, pana obtinem un aluat semi-tare, pufos, usor lipicios.



Se pune compozitia in presa de biscuiti si se asaza fursecurile in tava, pe foaie de copt. Daca nu aveti presa, luati din aluat cu mainile, formati mici sfere, turtiti-le in tava cu degetele, apoi puteti imprima un model cu o furculita.



Se orneaza cu rahat maruntit. Eu am folosit rahat de trandafiri si de fistic.



Se coc la foc mediu (180 de grade) cam 10 minute sau pana se fac aurii. Sunt gata foarte repede, asa ca stati prin preajma, sa nu se usuce. De asemenea, nu-i puneti nici prea grosi (nu se vor coace in mijloc), nici prea subtiri (se vor usca), ci cam de un deget grosime.



Pentru decor, se incalzeste putin lapte intr-un ibric, apoi se da de pe foc si se adauga cateva patratele de ciocolata amestecand tot timpul, cu grija sa nu se lipeasca. Ciocolata se pune in sprit sau intr-un creion de decorat, manevrandu-se cat timp e fierbinte (cand se raceste, se intareste). Se orneaza apoi fursecurile dupa gust si imaginatie.



Eu am obtinut 3 tavi cu fursecuri.





Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu vanilie si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
MELCISORI CU LAPTE

MELCISORI CU LAPTE

Fierbem melcisorii in apa si cand sunt fierti ii punem in oala cu cei 2 litri de lapte si adaugam

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Placinta de dovleac

Placinta de dovleac

Se amesteca toate ingredientele si se face o coca destul de tare ,cat sa se poata intinde usor . Se

2 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

40 min

4 voturi

Ingrediente

  • 180 g margarina
  • 3 linguri de zahar
  • 1 ou
  • 1 lingurita zahar vanilat Bourbon
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 1 pahar mic iaurt (125 g)
  • 12 linguri faina
  • 1 lingura praf de copt
  • un varf lingurita sare
  • pentru decor: 1 lingura lapte + cateva patratele ciocolata neagra

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

13 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    5 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Spălăm fructele și le scurgem bine de apă, apoi le punem la fiert cu zahărul, zeama de lămâie și esența de migdale. Lăsăm

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Patratele cu branza si capsuni Patratele cu branza si capsuni

Aluatul il lasam sa se decongeleze la temperatura camerei. Intre timp mixam ouale cu indulcitorul,adaugam branza de vaci,grisul,esenta

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Gem de mure