Ingrediente
180 g margarina, 3 linguri de zahar, 1 ou, 1 lingurita zahar vanilat Bourbon, 1 lingurita esenta vanilie, 1 pahar mic iaurt (125 g), 12 linguri faina, 1 lingura praf de copt, un varf lingurita sare, , pentru decor: 1 lingura lapte + cateva patratele ciocolata neagra
Dificultate: Medie | Timp: 40 min
4 voturi
Mod de preparare
Se amesteca bine cu mixerul: margarina, zaharul, zaharul Bourbon, oul, esenta de vanilie, un varf de lingurita de sare si iaurtul (eu am folosit Danone Cremosso Natur, e gustos si nu e asa acrisor).
Se adauga praful de copt si faina in ploaie, amestecand cu o lingura, apoi framantand cu mainile, pana obtinem un aluat semi-tare, pufos, usor lipicios.
Se pune compozitia in presa de biscuiti si se asaza fursecurile in tava, pe foaie de copt. Daca nu aveti presa, luati din aluat cu mainile, formati mici sfere, turtiti-le in tava cu degetele, apoi puteti imprima un model cu o furculita.
Se orneaza cu rahat maruntit. Eu am folosit rahat de trandafiri si de fistic.
Se coc la foc mediu (180 de grade) cam 10 minute sau pana se fac aurii. Sunt gata foarte repede, asa ca stati prin preajma, sa nu se usuce. De asemenea, nu-i puneti nici prea grosi (nu se vor coace in mijloc), nici prea subtiri (se vor usca), ci cam de un deget grosime.
Pentru decor, se incalzeste putin lapte intr-un ibric, apoi se da de pe foc si se adauga cateva patratele de ciocolata amestecand tot timpul, cu grija sa nu se lipeasca. Ciocolata se pune in sprit sau intr-un creion de decorat, manevrandu-se cat timp e fierbinte (cand se raceste, se intareste). Se orneaza apoi fursecurile dupa gust si imaginatie.
Eu am obtinut 3 tavi cu fursecuri.
Pofta Buna!