autor:

lucica mihaila

» » Aluaturi si Foietaje

Fursecuri de casa

Autor: lucica mihaila (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lucica mihaila (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 decembrie 2009

Ingrediente
350g.faina, 1 margarina Rama Maestro, 1 ou, 150g.zahar, 100g.nuca de cocos (la plic), un praf de sare, vanilie, coaja de lamaie, esenta de cocos (dupa gust), dulceata, peltea sau gem pentru umplut (eu am folosit peltea de gutui si dulceata de soc), zahar pudra vanilat pentru ornat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

25 voturi

Mod de preparare

Se framanta un aluat din toate ingredientele enumerate si se da la rece pentru o jumatate de ora. Se intinde o foaie de 5-6mm. si se decupeaza forme diferite in functie de ce aveti la dispozitie- (inimioare, flori, ratuste, iepurasi etc.) Tava de copt se tapeteaza cu hartie si fara s-o ungem cu nimic asezam formele si le dam la cuptor timp de 20 min. la o temperatura de 190 grade. Se scot, se racesc si se umplu doua cate doua cu dulceata unele, cu peltea altele. Am folosit forme decupate la mijloc sa se poata vedea dulceata frumos colorata. Cele in forma de braduti, ratusca si iepuras le-am pudrat numai cu zahar. Aceste fursecuri sunt aspectuase si arata bine pe masa de Craciun langa un cozonac de casa bun. Se pot pregati mai din timp, deoarece cu cat stau mai mult cu atat se fragezesc si sunt mai bune.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Simplu, nu necesita multa ingrediente, si foarte multa munca, dar in cazul meu, am ales sa fac strudelul

13 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine cu oua fierte

Paine cu oua fierte

Este de preferat ca ingredientele sa fie la temperatura camerei. Cernem faina printr-o sita cu gauri

2 voturi    0 comentarii
4h 50 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • anca

    anca (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

    5*!!!!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 aprilie 2010

    Foarte fine si prezentate super.Felicitari! Am salvat reteta.

  • Crystyna

    Crystyna (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

    Gustoase!!! Numai sa ne revenim, ca ne-am cam indulcit de Sarbatori si voi incerca fursecuriile! Is superb de frumoase si sigur buneeeeeeee!!!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2010

      Prezentarea este de nota 10 cu felicitari.Produsul final sunt sigura ca este foarte bun.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2009

      Arata super!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 decembrie 2009

      Minunate!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2009

      Arată foarte bine. O să fac şi eu!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2009

      Un deliciu draga mea...Am sa incerc si reteta ta...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

25 voturi

Ingrediente

  • 350g.faina
  • 1 margarina Rama Maestro
  • 1 ou
  • 150g.zahar
  • 100g.nuca de cocos (la plic)
  • un praf de sare
  • vanilie
  • coaja de lamaie
  • esenta de cocos (dupa gust)
  • dulceata
  • peltea sau gem pentru umplut (eu am folosit peltea de gutui si dulceata de soc)
  • zahar pudra vanilat pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de lucica mihaila
Dulceata de soc

Dulceata de soc

Se pune la foc apa cu zaharul. Spalam bobitele de soc si le punem la scurs intr-o strecuratoare.

14 voturi    17 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Rulada cu crema diplomat de cacao

Rulada cu crema diplomat de cacao

Rulada: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul in ploaie,se pun galbenusurile,

10 voturi    8 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Papricas cu piept de pui

Papricas cu piept de pui

In uleiul incins se caleste carnea taiata cubulete. Se pune o lingurita de boia dulce si un varf

11 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

anca (Chef de cuisine)

5*!!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu carne si bere