autor:

lucica mihaila

» » Aluaturi si Foietaje

Fursecuri de casa

Autor: lucica mihaila (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lucica mihaila (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 decembrie 2009

Ingrediente
350g.faina, 1 margarina Rama Maestro, 1 ou, 150g.zahar, 100g.nuca de cocos (la plic), un praf de sare, vanilie, coaja de lamaie, esenta de cocos (dupa gust), dulceata, peltea sau gem pentru umplut (eu am folosit peltea de gutui si dulceata de soc), zahar pudra vanilat pentru ornat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

25 voturi

Mod de preparare

Se framanta un aluat din toate ingredientele enumerate si se da la rece pentru o jumatate de ora. Se intinde o foaie de 5-6mm. si se decupeaza forme diferite in functie de ce aveti la dispozitie- (inimioare, flori, ratuste, iepurasi etc.) Tava de copt se tapeteaza cu hartie si fara s-o ungem cu nimic asezam formele si le dam la cuptor timp de 20 min. la o temperatura de 190 grade. Se scot, se racesc si se umplu doua cate doua cu dulceata unele, cu peltea altele. Am folosit forme decupate la mijloc sa se poata vedea dulceata frumos colorata. Cele in forma de braduti, ratusca si iepuras le-am pudrat numai cu zahar. Aceste fursecuri sunt aspectuase si arata bine pe masa de Craciun langa un cozonac de casa bun. Se pot pregati mai din timp, deoarece cu cat stau mai mult cu atat se fragezesc si sunt mai bune.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Foetaj cu mere

Foetaj cu mere

Merele curatate de coaja,taiate cubulete,le calesc impreuna cu zaharul iar cand s-au inmuiat,adaug

5 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu telemea si za’atar(specific arab)

Placinta cu telemea si za’atar(specific arab)

Din ingredientele pt. aluat,se face un aluat dospit,asa:drojdia se amesteca cu 2 lingurite de zahar;se

13 voturi    19 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • anca

    anca (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

    5*!!!!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 aprilie 2010

    Foarte fine si prezentate super.Felicitari! Am salvat reteta.

  • Crystyna

    Crystyna (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

    Gustoase!!! Numai sa ne revenim, ca ne-am cam indulcit de Sarbatori si voi incerca fursecuriile! Is superb de frumoase si sigur buneeeeeeee!!!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2010

      Prezentarea este de nota 10 cu felicitari.Produsul final sunt sigura ca este foarte bun.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2009

      Arata super!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 decembrie 2009

      Minunate!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2009

      Arată foarte bine. O să fac şi eu!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2009

      Un deliciu draga mea...Am sa incerc si reteta ta...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

25 voturi

Ingrediente

  • 350g.faina
  • 1 margarina Rama Maestro
  • 1 ou
  • 150g.zahar
  • 100g.nuca de cocos (la plic)
  • un praf de sare
  • vanilie
  • coaja de lamaie
  • esenta de cocos (dupa gust)
  • dulceata
  • peltea sau gem pentru umplut (eu am folosit peltea de gutui si dulceata de soc)
  • zahar pudra vanilat pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de lucica mihaila
Dulceata de soc

Dulceata de soc

Se pune la foc apa cu zaharul. Spalam bobitele de soc si le punem la scurs intr-o strecuratoare.

14 voturi    17 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Rulada cu crema diplomat de cacao

Rulada cu crema diplomat de cacao

Rulada: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul in ploaie,se pun galbenusurile,

10 voturi    8 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Papricas cu piept de pui

Papricas cu piept de pui

In uleiul incins se caleste carnea taiata cubulete. Se pune o lingurita de boia dulce si un varf

11 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

anca (Chef de cuisine)

5*!!!!

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Piine speciala