Reteta 1: se freaca untul spuma; oul se bate si se amesteca cu zaharul pudra, sarea si esentele apoi se toarna peste unt. Treptat se adauga faina pana cand devine un aluat omogen.Se adauga ness-ul cernut fin.
Se da aluatul la rece pentru 30 minute apoi se intinde o foaie din care se decupeaza diferite forme de sezon (bradut, stea). Se pun intr-o tava cu hartie de copt si se lasa la foc potrivit timp de 15 minute.
Reteta 2: Se freaca zaharul cu untul pana devine spumos, se adauga galbenusurile, coaja de lamaie rasa, romul, sarea, apoi nucile si faina. Se framanta un aluat potrivit de tare care se lasa 30 minute la rece. Apoi se intinde o foaie din care se decupeaza forme de sezon; se asaza intr-o tava cu hartie de copt si se coc la temperatura potrivita timp de 15-20 minute.
Se asaza ambele randuri de fursecuri pe un platou si se pudreaza cu zaharul pudra vanilat cernut.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii