autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Fursecuri de Craciun (cu ness si nuci)

Autor: claudia sichirliev (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: claudia sichirliev (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 ianuarie 2009

Ingrediente
Reteta 1: 75 g zahar pudra, 200 g faina, sare, esenta rom si vanilie, 150 g unt, 1 ou, 2 linguri ness, zahar pudra vanilat, , Reteta 2: 100 g zahar, 3 galbenusuri, 150 g unt, 250 g faina, 50 g nuci macinate, coaja rasa de lamaie, 2 linguri rom, sare, zahar pudra vanilat

Dificultate: Redusa Timp: 2h

17 voturi

Mod de preparare

Reteta 1: se freaca untul spuma; oul se bate si se amesteca cu zaharul pudra, sarea si esentele apoi se toarna peste unt. Treptat se adauga faina pana cand devine un aluat omogen.Se adauga ness-ul cernut fin.
Se da aluatul la rece pentru 30 minute apoi se intinde o foaie din care se decupeaza diferite forme de sezon (bradut, stea). Se pun intr-o tava cu hartie de copt si se lasa la foc potrivit timp de 15 minute.

Reteta 2: Se freaca zaharul cu untul pana devine spumos, se adauga galbenusurile, coaja de lamaie rasa, romul, sarea, apoi nucile si faina. Se framanta un aluat potrivit de tare care se lasa 30 minute la rece. Apoi se intinde o foaie din care se decupeaza forme de sezon; se asaza intr-o tava cu hartie de copt si se coc la temperatura potrivita timp de 15-20 minute.

Se asaza ambele randuri de fursecuri pe un platou si se pudreaza cu zaharul pudra vanilat cernut.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri de Craciun (cu ness si nuci)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajiturele din branza cu amestec de gem

Prajiturele din branza cu amestec de gem

Incalzim cuptorul la 150 de grade si tapetam o tava de muffins. Intr-un bol amestecam faina de biscuiti

5 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Mini tarte cu aluat frantuzesc

Mini tarte cu aluat frantuzesc

Aluatul de foietaj se lasa la dezghetat, apoi se desface usor si se intinde pe masa.Se presara cu

10 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

    Foarte bune si frumoase.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2009

    Maine fac fursecuri de Craciun. Cred ca asta va fi una din ele

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2009

    Un deliciu...

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2009

      Salvez si eu retetele de fursecuri, cred ca sunt tare bune.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2009

      Interesante si frumoase!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2009

      Iar am trecut pe aici si am aceeasi impresie: foarte frumoase!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 august 2009

      Sunt tare frumoase.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 august 2009

      Si eu pregatesc ceva asemanator,dar am sa incerc si reteta ta ...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

17 voturi

Ingrediente

  • Reteta 1: 75 g zahar pudra
  • 200 g faina
  • sare
  • esenta rom si vanilie
  • 150 g unt
  • 1 ou
  • 2 linguri ness
  • zahar pudra vanilat
  • Reteta 2: 100 g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 150 g unt
  • 250 g faina
  • 50 g nuci macinate
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 linguri rom
  • sare
  • zahar pudra vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de claudia sichirliev
Faole pastai cu maioneza

Faole pastai cu maioneza

Se fierb pastaile in apa cu sare. Intre timp se prepara maioneza dintr-un ou crud si unul fiert.

7 voturi    5 comentarii
30 min
Aperitive
Crochete de pui cu legume

Crochete de pui cu legume

Se curata morcovul, cartoful si telina. Se spala legumele si se dau prin masina de tocat impreuna

8 voturi    3 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pateuri

Pateuri

Umplutura de sunca: se fierbe la foc mic faina dizolvata in lapte amestecand continuu pana cand sosul

15 voturi    6 comentarii
1h
Aperitive cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte bune si frumoase.

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Madeleine