autor:

Gabri...Ela

» » Dulciuri diverse

Fursecuri "Gandacei"

Autor: Gabri...Ela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 februarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gabri...Ela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 februarie 2012

Ingrediente
500g margarina,, 300g zahar pudra,, 2 lingurite amoniac,, esenta de rom,, 600-700g faina,, 200g gem de prune,, 200ml lapte (sau apa, daca tineti post),, 3 linguri zahar,, 3 linguri cacao,, nuca macinata, o farfurie cu varf.

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

27 voturi

Mod de preparare

Se bate margarina cu zaharul pudra, se adauga amoniacul stins cu zeama de lamaie si esenta de rom. Se amesteca bine si se adauga faina, treptat, pana cand compozitia incepe sa se desprinda de pe vas. Se lasa la rece timp de 1 ora. Se ia putin din compozitie, cam cat o nuca, se ruleaza in palma, formandu-se un betisor. Se apasa usor, oblic, cu furculita pe betisor ( sa-i dam o forma de" gandacel"!!). Se aseaza intr-o tava acoperita cu hartie de copt si se coc la foc mic, timp de 20-25 min, pana se rumenesc un pic.
Dupa racire, se ung cu gem de prune si se lipesc doua cate doua. Se cufunda partea mai lata in glazura de cacao, si apoi se dau prin nuca macinata.
Pt. glazura, se pune laptele intr-un vas, la foc mic, se adauga 3 linguri de zahar si 3 linguri de cacao. Se dau intr-un clocot, se ia vasul de pe foc si se adauga putina esenta de rom.
Fursecurile se pastreaza in cutii inchise, sa se fragezeasca.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri "Gandacei"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cozonacul cu rahat si ciocolata al Cristinei Toth

Cozonacul cu rahat si ciocolata al Cristinei Toth

Acestea sunt ingredientele ptr cozonac ale Cristinei Toth, eu am pregatit cozonacul dupa instructiunile

6 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Rulouri pufoase cu visine si lamaie

Rulouri pufoase cu visine si lamaie

ALUAT: Faina o amestecati cu praful de sare si 4 linguri de zahar. Peste laptele incalzit adaugati

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Gabri...Ela

    Gabri...Ela (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2013

    Si eu tot de la mama am reteta. Multumesc pentru comentariu, Laura!

  • Laura_Nechita

    Laura_Nechita (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2013

    bune, ataat de buune! face si mama mea, noi le spunemg hindute!

  • Gabri...Ela

    Gabri...Ela (Chef de cuisine) , 17 martie 2013

    Sigur se poate inlocui! Am lucrat si cu praf de copt, nu este mare diferenta. Sunt cam migaloase, dar merita, mai ales ca se pastreaza fragede mai multe zile, daca sunt tinute intr-o cutie inchisa. Multumesc si eu pentru comentariu!

    • Fara foto

      ana m. (Bucatar) , 14 martie 2013

      usor de facut..ma tenteaza..nu se poate inlocui cu praf de copt amoniacul?multumescccc

    • Gabri...Ela

      Gabri...Ela (Chef de cuisine) , 10 martie 2012

      Multumesc frumos, Mihai!

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 07 martie 2012

      Foarte frumos lucrat. Felicitari!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

27 voturi

Ingrediente

  • 500g margarina,
  • 300g zahar pudra,
  • 2 lingurite amoniac,
  • esenta de rom,
  • 600-700g faina,
  • 200g gem de prune,
  • 200ml lapte (sau apa
  • daca tineti post),
  • 3 linguri zahar,
  • 3 linguri cacao,
  • nuca macinata
  • o farfurie cu varf.

Raporteaza reteta

Retete
de Gabri...Ela
Fursecuri cu nuci si coaja de portocala

Fursecuri cu nuci si coaja de portocala

Blat: Se mixeaza toate ingredientele, in ordine, pana se obtine o pasta, care se lasa la frigider

13 voturi    1 comentariu
2h 15 min
Dulciuri diverse
Inel cu stafide si scortisoara

Inel cu stafide si scortisoara

Amesteca untul, zaharul si laptele si pune-le la foc mic pana se dizolva zaharul. Incalzeste apa(sa

6 voturi    4 comentarii
2h 45 min
Dulciuri diverse
Dulceata de portocale, grape-fruit si lamaie

Dulceata de portocale, grape-fruit si lamaie

Se cojesc portocalele si grape-fruit-ul, si cojile se taie cubulete. Se fierb cojile in 6 cani de

16 voturi    4 comentarii
20h 15 min
Conserve si muraturi

Gabri...Ela (Chef de cuisine)

Si eu tot de la mama am reteta. Multumesc pentru comentariu, Laura!

Adauga reteta
Adauga articol
CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Trandafiri din uscatele Trandafiri din uscatele

Untul se freaca cu faina intre palme sa se disperseze bine, fara sa ramana bucatele mici de unt. Apoi se adauga galbenusurile, smantana,

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura in doua culori(din biscuiti)