Pieptul de porc se taie cubulete,carnaciorii in felii,se pun preparatele intr-o tigaie cu ulei si se calesc la foc iute cca 4-5 minute,amestecand incontinuu;
Vinetele se curata de coaja,se taie pe jumatate,se curata de seminte,dupa care se taie cubulete cam de marimea carnaciorilor si se calesc 5 minute impreuna cu pieptul de pui si carnaciorii;
Rosiile se paseaza,usturoiul se curata si se taie feliute,patrunjelul si mararul se spala si se taie marunt;
Se adauga rosiile,usturoiul,1/2 din cantitatea de patrunjel si marar,peste compozitia de mai sus,se asezoneaza si se lasa la foc mic cca 30 minute,amestecand din cand in cand;
Pastele se pun la fiert in apa care clocoteste,se pune sare,se lasa 8-10 minute conform specificatiilor de pe pachet,se pun la scurs(eventual se pun sub un jet de apa rece sau intr-un vas cu apa cu gheata)si dupa racire se freaca cu ulei,pentru a nu se lipi;
Ca servire se pot amesteca pastele cu sosul de carnaciori,sau se pun pastele pe o farfurie platou si sosul se pune deasupra,in ambele cazuri se orneaza cu mararul si patrunjelul ramas.
SFAT: este indicat,daca preparatul s-a racit, sa il serviti in farfurii calde.
Reteta de gogosi glazurate. Gogosi glazurate reteta simpla si delicioasa. Gogosi americane glazurate. Reteta de Donuts....
Gogosi glazurateCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii