Pieptul de porc se taie cubulete,carnaciorii in felii,se pun preparatele intr-o tigaie cu ulei si se calesc la foc iute cca 4-5 minute,amestecand incontinuu;
Vinetele se curata de coaja,se taie pe jumatate,se curata de seminte,dupa care se taie cubulete cam de marimea carnaciorilor si se calesc 5 minute impreuna cu pieptul de pui si carnaciorii;
Rosiile se paseaza,usturoiul se curata si se taie feliute,patrunjelul si mararul se spala si se taie marunt;
Se adauga rosiile,usturoiul,1/2 din cantitatea de patrunjel si marar,peste compozitia de mai sus,se asezoneaza si se lasa la foc mic cca 30 minute,amestecand din cand in cand;
Pastele se pun la fiert in apa care clocoteste,se pune sare,se lasa 8-10 minute conform specificatiilor de pe pachet,se pun la scurs(eventual se pun sub un jet de apa rece sau intr-un vas cu apa cu gheata)si dupa racire se freaca cu ulei,pentru a nu se lipi;
Ca servire se pot amesteca pastele cu sosul de carnaciori,sau se pun pastele pe o farfurie platou si sosul se pune deasupra,in ambele cazuri se orneaza cu mararul si patrunjelul ramas.
SFAT: este indicat,daca preparatul s-a racit, sa il serviti in farfurii calde.
Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructeIn tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.
Varza noua calita in tuciRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii