autor:

costy1969

» » , Mancaruri cu carne, Paste si pizza

FUSILLI CU CARNACIORI

Autor: costy1969 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 16 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: costy1969 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 16 august 2009

Ingrediente
400 grame fusilli(normale sau tricolore), 300 grame carnaciori(uscati si usor condimentati), 100 grame piept de porc afumat, 2 vinete medii, 2 catei de usturoi, 50 ml ulei masline, 400 grame rosii decojite(pot fi si la cutie), 1 legatura patrunjel, 1 legatura marar, sare, gust).

Dificultate: Medie Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Pieptul de porc se taie cubulete,carnaciorii in felii,se pun preparatele intr-o tigaie cu ulei si se calesc la foc iute cca 4-5 minute,amestecand incontinuu;

Vinetele se curata de coaja,se taie pe jumatate,se curata de seminte,dupa care se taie cubulete cam de marimea carnaciorilor si se calesc 5 minute impreuna cu pieptul de pui si carnaciorii;

Rosiile se paseaza,usturoiul se curata si se taie feliute,patrunjelul si mararul se spala si se taie marunt;

Se adauga rosiile,usturoiul,1/2 din cantitatea de patrunjel si marar,peste compozitia de mai sus,se asezoneaza si se lasa la foc mic cca 30 minute,amestecand din cand in cand;

Pastele se pun la fiert in apa care clocoteste,se pune sare,se lasa 8-10 minute conform specificatiilor de pe pachet,se pun la scurs(eventual se pun sub un jet de apa rece sau intr-un vas cu apa cu gheata)si dupa racire se freaca cu ulei,pentru a nu se lipi;

Ca servire se pot amesteca pastele cu sosul de carnaciori,sau se pun pastele pe o farfurie platou si sosul se pune deasupra,in ambele cazuri se orneaza cu mararul si patrunjelul ramas.



SFAT: este indicat,daca preparatul s-a racit, sa il serviti in farfurii calde.
Daca ti-a placut reteta noastra "FUSILLI CU CARNACIORI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza

Pizza

Mai intai prepari sosul: intr-o craticioara mica se aureste in ulei catelul de usturoi zdrobit, se

4 voturi    0 comentarii
2h
Paste si pizza
Spaghete cu rosii si busuioc

Spaghete cu rosii si busuioc

Spaghetele se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj. Intr-o tigaie se pune uleiul si se

9 voturi    8 comentarii
30 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    costy1969 , 30 septembrie 2009

    este bine sa folositi fusilli tricolori,au un gust mai deosebit.

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

    Buni tare fusilli astia,asa nu i am facut pana acum dar o sa incerc.

Dificultate

Medie

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • 400 grame fusilli(normale sau tricolore)
  • 300 grame carnaciori(uscati si usor condimentati)
  • 100 grame piept de porc afumat
  • 2 vinete medii
  • 2 catei de usturoi
  • 50 ml ulei masline
  • 400 grame rosii decojite(pot fi si la cutie)
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura marar
  • sare, gust).

Raporteaza reteta

Retete
de costy1969
CARTOFI NOI CU DOVLECEI

CARTOFI NOI CU DOVLECEI

Cartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja,in apa cu sare; Dovleceii se spala,se curata

1 vot    1 comentariu
55 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
OMLETA CU CARTOFI SI COSTITA

OMLETA CU CARTOFI SI COSTITA

Cartofii se spala bine,se pun la fiert in coaja,in apa cu sare; Dupa ce au fiert,se lasa la racit,se

9 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
SUPA CREMA DE DOVLECEI CU CRUTOANE

SUPA CREMA DE DOVLECEI CU CRUTOANE

Ceapa se curata si se taie marunt; Dovleceii se spala,se curata de coaja,se taie cuburi sau felii

15 voturi    4 comentarii
50 min
Supe de legume

costy1969

este bine sa folositi fusilli tricolori,au un gust mai deosebit.

Adauga reteta
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Penne Rigate cu sos de iaurt