Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 2 cepe, , 4 linguri ulei, , 1 cutie rosii decojite (continut 800 g), , 1 lingura patrunjel verde tocat, , sare,, piper, , 400 g carne tocata, , 1 lingurita oregano (uscat), , 400 g macaroane spiralate (Fusilli), , 2 linguri masline negre taiate felii.
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
Se curata ceapa si se toaca. Jumatate se caleste in uleiul incins. Se adauga rosiile cu zeama cu tot si patrunjelul tocat, se sareaza si se pipereaza. · Se framanta carnea tocata cu ceapa cruda ramasa si cu oregano si se fac aproximativ 12 perisoare, care se rumenesc circa 8 minute in uleiul fierbinte. Spiralele se fierb “al dente” in apa cu sare. ¸ Se introduc perisoarele si feliile de masline in sos, se mai gusta o data de sare si piper si se servesc fierbinti cu spiralele bine scurse.