Se fierb cartofii în coajă, se curăţă, se rad prin răzătoarea cu găuri mici. Se amestecă:cartofii, făina, sarea, ouăle şi uleiul. Nu se frământă mult, doar sa se amestece.
Se spala şi se şterg prunele. Se ia câte o prunăcare se înveleşte în aluat. Se ia aluatul cu o lingură si se pune pe faină, sa nu se lipeasca. Se moaie degetele în făină şi se da o formă rotundă în palmă. Se aşază pe o planşeta presărată în făină(sau pe o folie). Se fac toate găluştele.
Se pune apa într-o cratiţă mai largă, cam de 5l, umplută pe jumătate. Se pune si o linguriţă cu sare.
Când clocoteşte, se pun pe rând găluştele.După un minut, se mişca puţin pe fund cu spumiera sa n u se prindă.
Se pune capacul, tras mai la o parte sa nu dea afară, şi se fierb în clocote mici 15-20 de minute.
In acest timp, se rumeneşte pesmetul în câteva linguri de ulei(într0 tigaie).
Găluştele se scot cu spumiera, se scurg si se dau prin pesmet. se aşaza pe un platou, se presară cu scorţişoară şi zahăr.
Se servesc imediat.Se pot servi si reci, dar nu mai sunt aşa de pufoase.

Prepara reteta clasica de prajitura Albinita, cu foi fragede cu miere, crema gustoasa de gris si gem acrisor. Simpla,...
Prajitura Albinita cu foi cu miere si crema de gris – reteta clasica, simpla si delicioasa
Se curata de coaja feliile de dovleac placintar, cartoful la fel, se spala si gutuia si se dau prin razatoarea mica.
Supa crema de dovleac, cu gutuie si jambon
Pulpele de pui, spalate si zvantate, se subtiaza uniform.
Rulouri din pulpe de pui umplute cu patrunjel
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii