autor:

Anastasia

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Gaina gril

Autor: Anastasia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anastasia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 iulie 2009

Ingrediente
1 gaina, 1 lingura busuioc, 1 lingurita piper negru in boabe, ½ lingurita scortisoara, ½ lingurita mirodenii pentru gaina (cary,cili,ghimber), 1 lingura fara varf de sare, un varf lingurita de nucsoara, 1 lingura otet balsamic, 100 ml.vin rosu, 4 linguri ulei de masline, 1 lingura de mustar iute

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

se pregateste un marinat din toate ingredientele de mai sus.

se gaureste gaina cu un cutit si se unge cu acest marinat din toate partile si in interior.

se pune pe un gratar si de supt se pune o tava in care sa se scurga grasimea.

aripioarele si pulpele inferioare se infasureaza la capete cu folie de aluminiu ca sa nu sa se arda prea tare.

se da la cuptorul incins la 250 de grade C pentru 1~1,30 ore .

se unge din 10~15 minute cu marinatul ramas .

aproape spre sfarsit se da focul mai incet si se lasa sa se coaca inauntru .

luati proba daca e gata , o infibgeti cu un cutit la incheIetura osului la pulpa inferioara si daca nu iese sange atunci e gata de pus pe masa :D



Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Gaina gril" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii

  • Anastasia

    Anastasia (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2009

    Valentina ma bucur ca ai incercat , pentru-ca stiu ca e un deliciu :D :)

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2009

    Un deliciu intr-adevar...

  • iuliana tarnoveanu

    iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2009

    Sa mai ai si o gaina de curte,iese o minune de preparat....Felicitari!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 31 iulie 2009

      Ce bun trebuie sa fie

    • Anastasia

      Anastasia (Chef de cuisine) , 31 iulie 2009

      Multumesc, valentina ! :D

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 iulie 2009

      O bunatate...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 1 gaina
  • 1 lingura busuioc
  • 1 lingurita piper negru in boabe
  • ½ lingurita scortisoara
  • ½ lingurita mirodenii pentru gaina (cary,cili,ghimber)
  • 1 lingura fara varf de sare
  • un varf lingurita de nucsoara
  • 1 lingura otet balsamic
  • 100 ml.vin rosu
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 lingura de mustar iute

Raporteaza reteta

Retete
de Anastasia
Tort   Lapte de pasare

Tort Lapte de pasare

Diametrul tortului de 22 cm. Blatul: mixam ouale cu zaharul, adaugam faina cu praful de copt

18 voturi    19 comentarii
12h
Torturi
Pilaf cu muschi de porc la cuptor

Pilaf cu muschi de porc la cuptor

Se taie marunt carnea de porc si se pune intr-un vas cu volum aproxemativ de 2 litri se toarna 4~5

10 voturi    1 comentariu
30h
Mancaruri cu carne
Lapte condensat

Lapte condensat

Pentru lapte condensat laptele trebuie sa fie neaparat proaspat, ca sa nu sa se brinzeasca in procesul

2 voturi    1 comentariu
3h
Dulciuri diverse

Anastasia (Chef de cuisine)

Valentina ma bucur ca ai incercat , pentru-ca stiu ca e un deliciu :D :)

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Mincare de ardei copti cu pulpe de pui