Ingrediente
1 gaina, 1 lingura busuioc, 1 lingurita piper negru in boabe, ½ lingurita scortisoara, ½ lingurita mirodenii pentru gaina (cary,cili,ghimber), 1 lingura fara varf de sare, un varf lingurita de nucsoara, 1 lingura otet balsamic, 100 ml.vin rosu, 4 linguri ulei de masline, 1 lingura de mustar iute
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
7 voturi
Mod de preparare
se gaureste gaina cu un cutit si se unge cu acest marinat din toate partile si in interior.
se pune pe un gratar si de supt se pune o tava in care sa se scurga grasimea.
aripioarele si pulpele inferioare se infasureaza la capete cu folie de aluminiu ca sa nu sa se arda prea tare.
se da la cuptorul incins la 250 de grade C pentru 1~1,30 ore .
se unge din 10~15 minute cu marinatul ramas .
aproape spre sfarsit se da focul mai incet si se lasa sa se coaca inauntru .
luati proba daca e gata , o infibgeti cu un cutit la incheIetura osului la pulpa inferioara si daca nu iese sange atunci e gata de pus pe masa :D
Pofta mare !
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 31 iulie 2009
Ce bun trebuie sa fie
Anastasia (Chef de cuisine) , 31 iulie 2009
Multumesc, valentina ! :D
valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 iulie 2009
O bunatate...