autor:

mariana scarlat

» » Mancaruri cu carne

Gaina rasol

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 decembrie 2009

Ingrediente
1 găină potrivit de mare, 2 morcovi, 1 pătrunjel, 1 ţelină, 1 păstârnac, 1-2 cepe, 2 boabe ienibahar, 1 foaie de dafin, 3-4 cartofi, 3 l apa, sare

Dificultate: Redusa Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

Găina curăţată şi spălată, se punela fiert la foc mic într-o oală cu 3l de apă. Se spumează. Între timp se curăţă şi se adaugă zarzavatul, ceapa, ienibaharul, foaia de dafin şi sarea. Se acoperă şi se lasă să fiarbă la foc mic până ce găina este aproape gata. Atunci se adaugă şi cartofii tăiaţi jumătăţi şi se lasă să fiarbă foarte încet până ce sunt gata. Se scoate găina, se taie frumos în bucăţi, se aşază pe farfuria de servit, se garniseşte cu cartofii fierşi, morcovul ţi ţelina tăiate felii lunguieţe. Se stropeşte cu câteva linguri din zeama în cere a fiert. Se serveşte după gust cu lămâie sau oţet, hrean sau mujdei de usturoi.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gaina rasol" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu sos de rosii

Pui cu sos de rosii

Pulpele de pui se spala,se zvanta,se portioneaza si se fierb inabusit in unt. Rosiile se spala,se

7 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Polenta alla boscaiola

Polenta alla boscaiola

Calim ceapa tocata in ulei de masline pana devine transparenta.adaugam carnatii taiati si usturoiul

28 voturi    12 comentarii
1h 5 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    Mari foarte mult imi place, e o mancare usoara pt stomac.

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

    Asa procedez cand vreau sa fac supa si din carne felul II Adaug in supa galuste sau taitei de casa si carnea o fac rasol sau fripturica la cuptor

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

    Mulţumesc fetelor!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

      Gustos si sanatos...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

      Un deliciu...Si noua ne place rasolul din carne de pasare,vitel...Gustos si tare sanatos...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

      Lasa Mariana,cum ar fi denumirea,e gustoasa si sanatoasa.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2009

      Am încurcat-o cu denumirea. E rasol de găină sau găină rasol. De unde oi fi scos eu "de"- ul ăla?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • 1 găină potrivit de mare
  • 2 morcovi
  • 1 pătrunjel
  • 1 ţelină
  • 1 păstârnac
  • 1-2 cepe
  • 2 boabe ienibahar
  • 1 foaie de dafin
  • 3-4 cartofi
  • 3 l apa
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pr�jitura chinezeasc�

Pr�jitura chinezeasc�

Blatul Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt

3 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

1 vot    5 comentarii
45 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Mari foarte mult imi place, e o mancare usoara pt stomac.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Pulpe de pui cu smantana Pulpe de pui cu smantana

Se pun pulpele la fiert si se curata foarte bine zeama de spuma. Se dezoseaza carnea si se taie cubulete. Se pune untul intr-un vas

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de vita Sarmalute in foi de vita

Se spală frunzele de viță de vie și le punem în apă clocotită, având grijă să nu se dizolve. Scoateți-le cu o

0 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Mancaruri cu carne
Cartofi cu ceapa verde, sunca si cheddar