autor:

mariana scarlat

» » Mancaruri cu carne

Gaina rasol

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 decembrie 2009

Ingrediente
1 găină potrivit de mare, 2 morcovi, 1 pătrunjel, 1 ţelină, 1 păstârnac, 1-2 cepe, 2 boabe ienibahar, 1 foaie de dafin, 3-4 cartofi, 3 l apa, sare

Dificultate: Redusa Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

Găina curăţată şi spălată, se punela fiert la foc mic într-o oală cu 3l de apă. Se spumează. Între timp se curăţă şi se adaugă zarzavatul, ceapa, ienibaharul, foaia de dafin şi sarea. Se acoperă şi se lasă să fiarbă la foc mic până ce găina este aproape gata. Atunci se adaugă şi cartofii tăiaţi jumătăţi şi se lasă să fiarbă foarte încet până ce sunt gata. Se scoate găina, se taie frumos în bucăţi, se aşază pe farfuria de servit, se garniseşte cu cartofii fierşi, morcovul ţi ţelina tăiate felii lunguieţe. Se stropeşte cu câteva linguri din zeama în cere a fiert. Se serveşte după gust cu lămâie sau oţet, hrean sau mujdei de usturoi.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gaina rasol" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

  • 7 comentarii

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    Mari foarte mult imi place, e o mancare usoara pt stomac.

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

    Asa procedez cand vreau sa fac supa si din carne felul II Adaug in supa galuste sau taitei de casa si carnea o fac rasol sau fripturica la cuptor

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

    Mulţumesc fetelor!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

      Gustos si sanatos...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

      Un deliciu...Si noua ne place rasolul din carne de pasare,vitel...Gustos si tare sanatos...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

      Lasa Mariana,cum ar fi denumirea,e gustoasa si sanatoasa.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2009

      Am încurcat-o cu denumirea. E rasol de găină sau găină rasol. De unde oi fi scos eu "de"- ul ăla?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • 1 găină potrivit de mare
  • 2 morcovi
  • 1 pătrunjel
  • 1 ţelină
  • 1 păstârnac
  • 1-2 cepe
  • 2 boabe ienibahar
  • 1 foaie de dafin
  • 3-4 cartofi
  • 3 l apa
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pr�jitura chinezeasc�

Pr�jitura chinezeasc�

Blatul Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt

10 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

2 voturi    5 comentarii
45 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Mari foarte mult imi place, e o mancare usoara pt stomac.

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Ruladă din carne tocată de pasăre și ouă de prepeliță