Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ingrediente
1 gaina potrivit de mare, 2 morcovi, 1 patrunjel, 1 telina, 1 pastirnac, 1 ceapa, 2 boabe iehibahar (facultativ), 1 foaie dafin (facultativ), 3-4 cartofi, 3 l apa, sare
Dificultate: Medie | Timp: 2h
Mod de preparare
Gaina, curatata si spalata, se pune la fiert la foc mic intr-o oala cu 3 litri apa. Se spumeaza, apoi se adauga zarzavatul, ceapa, ienibaharul, foaia de dafin si sarea. Se acopera si se lasa sa fiarba la foc mic pina cind gaina este aproape gata. Se adauga cartofii taiati jumatati pe lung si se lasa sa fiarba foarte incet pina sint gata. Se scoate gaina, se taie frumos in bucati, se asaza pe farfuria de servit, se garniseste cu cartofii fiert, morcovul si telina taiate felii lunguiete. Se stropeste cu citeva linguri din zeama in care a fiert. Se serveste dupa gust cu ulei si lamiie sau otet, hrean sau mujdei de usturoi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gaina rasol" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat
13 voturi
0 comentarii
1h 30 min
Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil
19 voturi
17 comentarii
1h
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentata de: valentina ionita